UTA Arad

Postolachi s-a deblocat cu o execuție de atacant pur, dar a și greșit din aceeași postură: „Data viitoare degajez în afara tribunei, fanii ne dau al doilea suflet”



După trei ani şi patru luni de secetă, Virgiliu Postolachi a înscris din nou într-un meci oficial. Internaționalul din Republica Moldova a deschis scorul în minutul 6 al partidei dintre UTA și Universitatea Cluj (2-1), cu un voleu de la 6 metri, după o centrare a lui Vukcevic.

Am șutat cum mi-am dorit și a intrat

Bucuria a fost dublă pentru fotbalistul „roș-albilor”, cu atât mai mult cu cât era primul său meci pe arena „Francisc Neuman”. „Aşteptam acest gol de mult timp și a venit. Am lucrat mult, mi-am creat multe acțiuni ca să pot marca și am reușit. Sunt foarte bucuros pentru echipă, sunt trei puncte foarte importante pentru mentalul nostru. Am văzut că mingea era în dreapta mea și m-am gândit că, dacă aș fi dat prea tare, s-ar fi dus prea sus. Dar, am șutat cum mi-am dorit și a intrat, sunt foarte bucuros că am putut ajuta echipa să câștige.  Ne vom pregăti bine săptămana viitoare pentru meciul cu Rapid”, a declarat la finalul partidei Postolachi, care a şi promis suporterilor utişti că va marca în Giuleşti, în meciul contra Rapidului.

„E prima și ultima eroare de acest fel”

Pe de altă parte, atacantul arădenilor a fost erou negativ şi la golul marcat de „U”, din prima repriză. Postolachi a încercat să protejeze un balon în lateral stânga, dar a fost deposedat de Pires, care a centrat în careu pentru reușita lui Bălan. „Sunt puțin nervos că am greșit la golul lor, a fost vina mea. Dar, echipa nu m-a lăsat, colegii m-au susținut în permanență. Când se întâmplă așa ceva, uiți repede, treci la altă acțiune și încerci să marchezi al doilea gol ca să câștigi meciul. Colegii mi-au spus că toți jucătorii fac greșeli și nu trebuie să te gândești în continuare la asta, pentru că nu vei juca bine. Data viitoare voi degaja mingea până în spatele tribunei, e prima și ultima eroare de acest fel”, mai susține fostul jucător al lui PSG.

Poenaru: „Lipsa de experiență, de maturitate”

La rândul său, Ilie Poenaru a comentat astfel eroarea elevului său la reușita clujenilor: „A fost o fază continuată, asta m-a nemulțumit. De la respingerea lui Benga, care era singur și trebuia practic să avem o comunicare acolo și trebuia să îl anunțe pe Postolachi că este singur. S-a ajuns la o fază de corner și toți jucătorii mei de talie pentru situațiile de criză, de presiunea adversarului trebuie să coboare, pentru că ne bazăm pe talia lor. Lipsa de experiență, de maturitate, a făcut în așa fel încât Postolachi să greșească, pentru că nu ai voie să pierzi acea minge. Era o minge câștigată, putea să joace lung, să nu punem echipa în pericol. A pierdut-o, dar mă bucur că – până la urmă –  colegii lui au reacționat și ne-au ajutat”.

Revin încetul cu încetul, nu vreau să mă grăbesc

Postolachi a părăsit terenul în minutul 58, când a fost înlocuit cu Orhan Ademi, iar Marin Dună a declarat la finalul partidei că schimbarea s-a făcut din rațiuni fizice. „Cred că puteam să joc mai mult, dar am avut o mică problemă la picior după un antrenament. Revin încetul cu încetul, nu vreau să mă grăbesc, pentru că atunci când te grăbești apar accidentările. Cred că peste o etapă sau două voi putea juca un meci întreg” e de părere „vârful” UTA-ei.

Suporterii ne dau puterea să jucăm mai bine

Fotbalistul de 22 de ani a marcat la chiar primul său meci pe arena „Francisc Neuman”, în fața a aproximativ 10.000 de suporteri utiști. „A fost o atmosferă foarte frumoasă, vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut din tribune, dar și celor de acasă, care nu au putut ajunge la stadion. Suporterii ne dau puterea să jucăm mai bine, când suntem obosiți și îi auzim ne dau un al doilea suflet”, a mai afirmat Virgiliu Postolachi.

Ultimul gol al basarabeanului într-un meci oficial datează de pe 6 aprilie 2019, când marca pentru PSG B într-o victorie cu 3-0 în fața celor de la Granville, în Championnat National 2 (liga a patra franceză). Pentru UTA a reușit o „dublă” în amicalul din Slovenia, contra bulgarilor de la Maritsa Plovdiv.

FOTO: UTA Media Design









14 comentarii

  1. Toate bune si frumoase…Am scapat de niste idioti notorii care mi-au fost vecini de scaune, abonati pe la Siria si Motorul…Am tacut,am crezut ca am scapat de ei..Pe Motorul am preferat sa imi paresesc locul,doar sa nu mai fiu langa ei…Astazi au avut impertinenta sa vina si sa injure pana sus pana au intervenit jandarmii si stewarzii…Scandalagii care ar trebui interzisi instantaneu, si nu sunt ultrasii…Nu sunt nevoit sa-i mai suport,sunt un suporter decent,de bun simt…Inca nu le voi da numele…dar nici mult nu imi mai trebuie…Astia cativa,au impresia ca daca isi fac abonamente de gasca,pot injura cum si cand vor,pe cine vor…Gata!M-am saturat de ei..Ajunge…De 32 ani sunt tot scandalagii,peste tot in Arad..clica lor…
    Dupa victorie nu i-am mai vazut pe logaritm…Potarnichi…

    0
    0
      1. Stii din ce cauza?Pentru ca am bun simt si respect fata de parerile oricui…Nu e vorba de cohones…Chiar si idiotii astia au abonamente de ani de zile pe banii lor…adica si banii lor conteaza la buget,doar ca nu accept aceste comportamente tembele…Nu accept asa ceva!

        0
        0
    1. Eu am două amonament la CD plus unul la handicapați H12. Vin nesimțiți și se sprijină de bara din față. Mai vezi nimic nici cornere nici lateralele stânga dreapta. Eu am noroc că mă pot ridica din când în când, dar băieții în scaun cu rotile nu văd mai nimic, însoțitorii le explică fazele. Menționez că deși locul este gratuit la-am plătit de trei ani încoace. Dacă intri la tribuna întâi înseamnă că ai loc pe scaun sau abonament, cei care intră acolo sunt introduși de către membri ai conducerii sau de cei de la pază. O mizerie

      0
      0
  2. Posibil si se vede ca Postolachi nu este lipitoare la lopta,lipici,nu face faza defensiva absolut deloc…Dar da-i pasa sau oportunitatea,pasa,asist pe careu si este marcator imediat…Adu-i mingile si constructia acolo la fel cum Stratila si Curtuius au facut pentru Adrian Petre…
    Hopa…Iata pe un Jobello…Parca se spunea ca nu e pregatit???Serios?E un boom..Are fizic,dribling in viteza,control bun al obiectului rotund,impunator ca suflu si determinare…Stie si smecherii de schimbare picior de baza…le cam rupe coloana fundasilor adversi…Fain!Chiar im place mult…

    0
    0
    1. A doua centare bună a lui Marko, al doilea gol. A mai dat cu Craiova când a marcat Antal, in rest in primul adversar. Dacă vin centrari de calitate mai dese de la el vom mai vedea goluri si cu capul. Hai Marko cu centrări cu efect, puternice si tăiate, ca Mitu.

      0
      0
    2. Trebuie sa fii prea pretentios ca sa spui : ” Postolache ..nu face faza defensiva absolut deloc „. Vorbim despre… centrul atacant,…care tocmai gresise intr-o faza..defensiva si luasem gol…si nu prea avea ce cauta in pozitia aia. Golul marcat de Postolache…e unul de executie de atacant ” sanatos”. Eu nu il astept pe Postolache in faza defensiva,…decit la faze fixe, in rest treaba lui …” defensiva” e sa receptioneze mingea..la centrul terenului, sa faca presing avansat,.. , sa tina de ea pina vin altii linga el. L-am vazut pe Otele…pe dreapta, fara sa straluceasca, nu s-a facut de rusine, desi nu imi pare…in mare forma. Jobello e o surpriza placuta, are fizic, are viteza , are sut si schimbari de ritm, il astept si pe Ademi sa se adapteze,..cit despre Keseru…pentru mine…mi-a limpede…e balast. Inca ceva, sub nici o forma Steau nu imi pare o solutie la under 21, viabila si inspirata, cel putin acum. Aici e o problema, Isac l-ar scoate , din ecuatie oe Batha ( care nu imi pare cu nimic mai eficient), dar poate Negoescu, sau un altul ( bine ar fi unul , under 21, sa poata juca fundas stanga, Acolo Hoxhallari imi pare slab, si in aparare si in atac, Dobrescu se apara mai bine, dar nu prea urca, iar africanul…curios si ciudat,…nu a ajuns…inca in Romania.

      0
      0
  3. POSTOLACHI ,mi-a placut cum a jucat ,este un jucator bun in fata portii. A gresit la golul clujenilor si asta a recunoscut si el ca, nu trebuie sa se mai complice cu mingea la picior si sa rezolve simplu intr-o situatie grea !!! Ii doresc mult succes .

    0
    0
  4. Postolachi, ai dat gol. Bravo! Am si crezut in tine cu totii. Dar să nu te culci pe o ureche că ai jucat bine. Nu ai jucat. Mi se pare mie sau esti cam dezordonat in teren?
    Partea buna este ca daca asculti de anttenor și te porti bine cu colegii poți fi golgeter.
    Ma bucur ca ti-ai recunoscut si gafa curtea scolii. Esti cât un munte si sa nu poti proteja o minge?
    Hai la treaba si golul victoriei cu Rapid.
    P.S. deocamdata Cascini e cu doua clase peste toți

    0
    0
    1. ,,Cum sa fie Cassini cu doua clase “ ca ieri la pauza citeam in comentariile unora ca cel mai slab e Cassini pe teren și ca nu jucam nimic ca dacă scoatem un egal o sa fim super multumiți! Dar na e ușor sa scrii din soațele tastaturii! Apropo uni când se uita la meci vad oare ce își închipuie ei ca realitatea sigur nu o văd! Cu toții care stăteam in tribuna am zis ca UTA joaca altceva fata de ani trecuți și ca suntem pe un drum bun! Dacă am mai avea și arbitraje bune și corecte ar fi ft Bn!

      0
      0
      1. Fiecare cât pricepe, Nel. Cascini ne-a aratat că joacă bine nu de ieri…si in celelalte meciuri s-a vazut determinare și talent de fotbalist. Ce sut a tras ieri cu stângul, nici n-a văzut-o Brănescu. A plonjat când era mingea in poarta.
        Asteptam si de la ceilalti adtfel de suturi puternice si cadrate pe spațiul porții. Si Chindris si-a facut faza frumoasă, doar că a lovit mingea putin cu exteriorul. Daca o lovea cu siretul era un gol de zile mari.
        Oricum mult mai bine decât anemicele lui Ubbink si avioanele lui Batha.
        Reglati-va tirul !

        0
        0
      2. Poate au comentat pe pagina de fb. La pauză pe acest site nu erau comentarii toți cred că eram dezamăgiți de faza golului și anularea golului de VAR.

        0
        0
  5. Din nou hent clar in careu de la var nimic nu se poate sa faci asa ceva…ar trebui macar ca la tenis echipele sa aibe voie sa ceara 2 verificari la cerere asa degeaba avem var ca avem arbitri ori corupti ori slabi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button