ACB IneuCrisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiLiga a 3-aProgresul PecicaȘoimii Lipova

CSM Reșița, intrusul în seria de Liga a 3-a echipelor arădene și timișene: Cărășenii devin principalii candidați la promovare!





În cadrul ședinței de Comitet Executiv, care a avut loc azi, 18 august, la sediul FRF, au fost aprobate cele 10 serii ale campionatului Liga 3. Repartizarea echipelor în serie s-a făcut conform principiului geografic, astfel încât echipele să nu fie nevoite să aibă deplasări prea lungi.

Deși existau zvonuri că echipele din nord-estul județului Arad ar putea fi trimise în seria 9-a sau a 10-a, până la urmă acestea rămân împreună în seria cu numărul 8, alături de echipele din județul Timiș, plus „intrusul” CSM Reșița, formație ce dorește să-și ia neapărat revanșa după promovarea în Liga 2-a ratată după barajul cu Dumbrăvița. De altfel, echipa lui Cosmin Stan, plus retrogradata Frontiera Curtici și desființata ACS Poli, sunt formațiile ce dispar din seria cu numărul 8 al eșalonului terț, iar în locul lor vin nou-promovatele ACB Ineu, Phoenix Buziaș și CSM Reșița. Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș, Gloria Lunca Teuz Cermei, Progresul Pecica, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Pobeda Star Bîșnov și Avântul Periam sunt, așadar, restul componentelor din C8, care mâine își vor afla și programul după care se vor înfrunta în sezonul 2022-2023.

Tragerea la sorți a programului Ligii 3 pentru în fiecare serie va avea loc vineri, 19 august, la Casa Fotbalului, în sala Nicole Dobrin, de la ora 13:00. Acesta va fi stabilit pe baza Tabelei Berger pentru 10 echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

Sistemul de promovare/retrogradare e identic cu cel din sezonul trecut. Prima echipă din C8 la finalul play-offului va juca împotriva echipei de pe locul secund din C7 și invers în cazul celeilalte semifinale a barajului de promovare. Câștigătoarele se vor înfrunta între ele pentru un loc în eșalonul secund. Ultimele două clasate din fiecare serie împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament.

Sezonul competițional la Liga 3 va debuta în data de 27 august 2022.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button