UTA Arad

Damian Isac, „decar” în Giulești? „Cunoaște poziția, are și calitate tehnică bună, dar eu caut un anumit profil de jucător și în funcție de adversar”





Ilie Poenaru ar putea rezolva două probleme dintr-o lovitură la UTA cu ocazia derby-ului cu Rapidul, opțiunea pentru un junior care să preia sarcinile numărului 10 din echipa sa.

După plecarea lui David Miculescu la FCSB, antrenorul utist i-a oferit primul tricou de titular lui Raul Șteau, care a fost jucătorul sub vârstă al arădenilor la Sfântu Gheorghe, după care i-a venit rândul lui Damian Isac, cu U. Cluj. Acesta din urmă a profitat, oarecum, și de absența pentru suspendare a lui Batha, dar albanezul e apt cu Rapidul și, deci, Poenaru e din nou pus pe gânduri cu privire la opțiunea pentru „juniorul” din primul „11”. Cu atât mai mult cu cât ambii jucători de bandă, Philipe Otele și Wesley Jobello au dat un randament bun cu „șepcile roșii” și nu pot fi lăsați pe bancă sâmbătă seara. Și, pe de altă parte, Ubbink și apoi Matei nu au fost prea inspirați în minutele avute la dispoziție în acest start de sezon ca și coordonatori de joc.

Iar atunci, urcarea lui Damian Isac în fața lui Batha și Cascini și în spatele lui Postolachi pare cea mai la îndemână opțiune. „E posibil ca Isac să joace pe acea poziție, de număr 10 și atunci am rezolvat o problemă. Depinde de ce îmi arată Damian, depinde de cât de repede înțelege acea poziție. Dar, după cum vedeți, eu schimb și rulez, sunt în căutări pentru un anumit profil de jucător și în funcție de ceea ce îmi doresc, dar și în funcție de adversar. Totodată, va veni și vremea când e posibil să jucăm și cu doi atacanți și să renunțăm la numărul 10. Dar, Isac deocamdată face bine ce face acolo, copilul nu a mai jucat de mult din postura de titular. Nu trebuie să punem presiune pe el, nu trebuie neapărat să joace acolo, chiar dacă el cunoaște poziția de număr 10 și pentru că este un jucător care are calitate tehnică bună, poate oricând să joace acolo. Este în planurile mele, în gândurile mele, îl văd și pe el ca număr 10. Ceea ce este important este că am de unde să aleg și oricând poate oricine să apară acolo, chiar și Cascini a făcut-o, a marcat din poziția de număr 10. Important este cine apare în acea zonă să dea randament, să aibă și cifre”, a precizat Ilie Poenaru.

Dacă despre „cazul Ubbink”, respectiv mirajul transferului la U. Craiova, s-a vorbit pe larg, despre prestațiile mai puțin reușite ale lui Florentin Matei nu s-a intrat în detalii. „Florentin a trecut printr-o perioadă în care a jucat foarte puțin, nu este ușor nici pentru el. Să nu credeți că faptul că te antrenezi zi de zi este același lucru cu a juca, pentru că reperele și tot ce se întâmplă la antrenament nu sunt aceleași cu cele din meci. Adversarul sau agresivitatea pe care o ai la antrenament,  la meci sunt altele alta, mișcările, pozițiile, la fel. Matei este un jucător foarte bun,  inteligent, este un jucător de ultimă pasă. Și lui trebuie să îi dăm credit, eu îi dau, pentru că este jucătorul care poate ajuta o echipa în orice moment. Are finalizare, are tot ce i trebuie, dar, repet, și  el a trecut printr-o perioadă fără meciuri în picioare și se vede acest lucru. Încă nu și-a găsit nici el foarte bine reperele, de-aia l-am urcat ca număr 10. Îi dau mai multă libertate acolo, pentru că este jucătorul căruia îi place să aibă mai multă libertate, mai multe spații. Și eu cred că și el într-un timp foarte scurt o să înceapă să dea randament mult mai bun și să aibă și cifre”, a explicat antrenorul UTA-ei.

În fine, odată cu transferul lui Jobello și randamentul bun al acestuia în banda stângă, nigerianul Otele a schimbat banda. „Otele nu are nici o problemă cu faptul că joacă în dreapta. Chiar el a recunoscut că se simte bine acolo, pe piciorul lui. Dar, acest lucru nu trebuie să rămână permanent, pentru că el și Wesley pot să schimbe zonele oricând. Le-am spus-o, au o libertate de mișcare, de a schimba zonele între ei. De exemplu, oricând un atacant central poate să facă demarcare în zona laterală, iar aripa să ajungă ori zecar ori număr 9. Noi lucrăm mișcarea asta de rotație la antrenament, jocul fără minge, în care ei pot să se mute cum vor ei în zona de atac, doar că trebuie să-mi acopere bine zona”, a mai afirmat Ilie Poenaru.

12 comentarii

  1. Explicații tehnice, care fac deliciul suporterului. Vreo doua roluri rezolvate, alte doua în curs de rezolvare. La Isac ar fi vorba de o mobilitate în plus. Are plasament și viziune a succesiuni de faze. Dar și păcătuiește câte odată la lucruri simple. Nu are siguranță de sine, pare copleșit de valoarea ridicata a unor colegi. Poate fi lucrat, dar cu multa munca din partea lui. Acum îl poate ajuta o apărare mai atenta și un atac care să-și propună spre 2″ goluri de meci.

    0
    0
  2. Apropo de galerie, cu cine vorbesc ei, când se în frăţesc cu galerii, de exemplu sreaua!???? Cea mai detestată echipa la arad şi …. dinamo… Multi se întreabă in tribune de ce trebuie noi sa auzim la arad strigand steaua!!!? Echipă intretinuta de miniSterul apărării din bani bugetari cu posibilitate de promovare zero…. Şi de ce trebuie sa dusmanim pe U cluj echipă studenţească care a trecut prin multe de a lungul istoriei fiind o echipă mult mai curată decât steaua….

    0
    0
    1. Chiar asa. F bine punctat. Ce e cu infratirile/dusmaniile astea duse la extrem? Imi aduc aminte, copil pe atunci fiind, primul cantec auzit pe stadion Uta si Rapid se iubesc la infinit, apoi Uta si Resita prieteni, apoi Uta merge prin 90 si incurajeaza Poli la ceva meci cu Dinamo sau Steaua-nu mai stiu exact…se schimba aceste prietenii ca sosetele…furam steagu’ de la unii…

      0
      0
  3. mi se pare mai potrivit cascini in rol de decar,iar isac si batha la inchidere,,,cascini e cel mai tehic dintre cei trei,are ultima pasa,patrunderi cu mingea la picior si da si goluri…la cate galbene ia batha,oricum nu apuca ISAC sa joace numar 10 prea mult,chiar daca ar fi prima optiune pentru acest post,..oricum numarul 10 clasic in fotbalul romanesc e o specie pe cale de disparitie,ultimul decar veritabil a fost BUDESCu restul…sa zicem ca ar mai fi ionita de la rapid,matei de la sepsi,pitu de la farul..ideal ar fi ca toti mijlocasii sa aibe abilitati de numar 10 si atunci ar fi mai usor

    0
    0
  4. Hai sa fie tribuna a doua galeria noastră, noi nu vrem sa auzim hai steaua pe stadionul UTA!!! SI TRIVIALITĂŢI LA MAXIM, MERGEM CU COPII LA STADION, URÂT SE VEDE CĂ ESTE O NOUĂ GENERAŢIE CARE DACĂ ÎI IEI LA ÎNTREBĂRI NU PREA AI CE VORBI CU EI, EVENTUAL TE IAU LA PUMNI!!! SA NU AJUNGEŢI SĂ VA HUIDUIE STADIONUL INTR’O ZI!!!

    0
    0
    1. De ce le da muie la Poli si Rapid, cand noi jucam cu Petrolul, U Cj, sau alta echipa ? Chestia cu Cine nu sare… este de cel mai mare prost gust , mitocanie si lipsa de minima cultura .Eu ma duc la meci ca sa sustin UTA, nu ca sa dau muie la o echipa care e vai de mama ei prin Liga a 2-a (Poli TM)

      0
      0
      1. Inseamna ca nu faci deplasari…ca sa vezi cam cum suntem primiti….Ba da!Le dam acasa paine mucegaita,fara sare…Adica au impertinenta sa ne injure la noi acasa,o mana de idioti,drogati,bauti?Asa ne prezentam noi in deplasari?Pai ii fut in gura atunci cand se incoarda spre sectorul juvenil…Instantaneu le-as da gaze lacrimogene,fara resentimente,imi cer scuze pentru exprimare…Le-as da ca sa stie pe viitor…Asa i-as impacheta,de nu ar mai gasi drumul spre gara,500 metri…
        Tu vii la mine acasa ca sa faci scandal?Tot scandal ti-as da…Data viitoare nu
        vei mai veni la Arad…

        0
        0
  5. Sunt zeci ,poate sute de iubitori de fotbal din Timisoara, Oradea ,Deva care vin la Arad ca sa vada meciuri de Liga 1, ceea ce la ei in orase n-au vazut de ani de zile.Nu sunt ultrasi, ci doar iubitori de fotbal ,care vor sa vada meciuri de Liga 1 pe viu.

    0
    0
    1. Imi cer scuze….Ei sunt frustratii,nu noi…Am citit un comentariu al unui suporter polist simplu,de mare bun simt,integru si apreciez asa ceva..Si-ar dori la Timisoara ceva de genul Meszar…Au si ei oferte de preluare dar nu mai vor o experienta cu un Marian Iancu,combinatii cu de-al de genul Timofte sau Tender…Exact asa ceva nu ne dorim nici noi…Greu de inteles?Ce naiba?

      0
      0
  6. Nu va mai c****i pe voi ca miroase…galeria e singura, SINGURA parte care da tot pentru echipa…. Daca era dupa mine nimeni nu ar avea voie sa intre pe stadion daca nu canta nu 70, nu 80 ci 91+minute ..tribunele canta 2 minute si fac pauza si tot asa. Nu. Pe stadion nu mergi sa te uiti la meci. Care vrea sa se uite la meci sa stea acasa sa se uite la tv. Va treziti voi sa comentati la adresa galeriei…vai de capul vostru, saraciilor

    0
    0
    1. Adica…” daca nu urli…stai acasa”. Ciudata opinie ! Pe stadion mergi sa vezi un spectacol,.. ” urli”…daca iti place ce vezi. Opinia Dvoastra imi pare…discutabila, cel putin.

      0
      0
  7. Citeva pareri : 1. Isac , nu este „nr 10″, ci linga Batha si urcat…Cascini. 2. Vad ca despre Matei doar lucruri bune,( desi realizarile sale sint nule) despre Ubbink doar reprosuri. Dle Poenaru…sa va fie clar, Matei nu produce…nimic…” e fluturas, ..care sare coarda”, Ubbink nu il mai tot amintiti,…la negativ,, asta chiar joaca fotbal. Problema este , va da satisfactie Otele pe dreapta, cum vad ca il volositi ? Eu nu cred . 3. Sper sa jucam ceva, sa nu luam gol rapid ( si cu Rapid), si sa avem si noi ceva ocazii. oare se poate ? Sperante mari…eu unul…nu am.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button