UTA Arad

Utiștii, în fibrilație pentru starea gazonului la finalul celor trei zile de „Symphonic Experience”! Poenaru: „Prefer să nu mă uit, Dumnezeu cu mila!”Weekend încărcat de emoții pentru suporterii UTA-ei. Echipa favorită joacă sâmbătă seara, în Giulești, derby-ul orgoliilor cu Rapidul, iar acasă, în Calea Aurel Vlaicu, e rost de distracție pe gazonul și așa cu probleme al arenei arădene. De vineri până duminică, Symphonic Experience aduce pe scenă nume mari ale muzicii, precum Gheorghe Zamfir, Marcel Pavel, Phoenix, Laura Bretan și mulți alții, alături de Filarmonica din Arad. Evenimentul muzical e primul de acest gen pe noul stadion „Francisc Neuman”. iar temerile cu privire la starea gazonului la finalul weekendului sunt mari ținând cont de cum arată, de exemplu, „Cluj Arena” după festivalul „Untold”. Organizatorii susțin că nu există deloc acest pericol și pentru simplu fapt că partea de gazon pe care e amplastă scena, dar și cele câteva sute de scaune, va fi protejată cu portafloor și asta de vineri, pe la orele amiezii și până duminică noaptea.

Reconsul le face marcaj strict organizatorilor

Mai mult, Nicolae Mehelean, directorul firmei Recons ce administrează arena, speră să-i convingă pe organizatori să demonteze portafloor-ul după serile de concerte și să lase gazonul să respire și să fie irigat sâmbătă și duminică până la ora la care spectatorii vor lua din nou loc pe suprafața terenului. Rămâne de văzut dacă se va face acest lucru, organizatorii susținând că – oricum – daunele vor fi minime din moment ce portafloor-ul e unul special, prin care trec razele soarelui, dar și aerul.

Până una alta, pe fâșia pe care au intrat motostivuitoarele ce au transportat părțile din care a fost montată scena gazonul s-a îngălbenit deja. Mehelean crede că portafloor-ul ar fi trebuit demontat imediat după încheierea „operațiunii”, aseară, or acest lucru nu s-a întâmplat decât în această dimineață. Directorul Recons speră ca astfel de episoade să nu se mai repete, iar organizatorii să facă totul pentru a proteja gazonul, așa cum au promis, astfel că luni, cu 5 zile înainte de meciul UTA – FC U Craiova, covorul de iarbă să nu fie compromis în întregime.

Un lucru bun este că backstage-ul a fost amenajat în tribună și nu în spatele scenei, tocmai pentru a proteja cealaltă jumătate de teren. Spectatorii vor avea acces doar în peluza dinspre liniile de tren, dar și în două sectoare și jumătate (A, B și C, respectiv N, O, P) din tribunele „Coco Dumitrescu” și „Gioni Brosovzkzy”. La marginea terenului, pe covorul sintetic, sunt montate dozatoarele de bere și puse în funcțiune frigiderele cu băuturi răcoritoare.

Bibarț: „Nu vor fi stricăciuni majore”

În calitate de partner al evenimentului prin instituția pe care o conduce, primarul Călin Bibarț a încercat să-i liniștească pe suporterii „Bătrânei Doamne”. „Lumea nu trebuie să își facă griji, am primit asigurări că nu vor fi stricăciuni la gazon, cel puțin nu stricăciuni majore, restul se vor remedia. Mijloacele de protejare a gazonului sunt profesioniste, aceleași folosite la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, Untold, care are loc la Cluj”, a spus edilul, care – probabil – nu a văzut imaginile cu aspectul gazonului de pe „Cluj Arena” după Untold, căci – altfel – nu ar mai fi dus discuția în acea direcție.

Poenaru: „Strict profesional ne afectează foarte mult, dar ce să facem?”

Până una alta, Ilie Poenaru nu și-a putut ascunde îngrijorarea cu privire la starea gazonului la finalul Symphonic Experience. „Am incercat să nu ies pe tunel, să nu văd ce este pe gazonul nostru, dar asta este, ce sa facem? Vă dați seama că nu ne convine. E clar că terenul nostru, suprafața de joc, va suferi foarte mult. Acum ce sa facem? Dumnezeu cu mila. Nu avem nicio putere în acest sens. Dintr-un punct de vedere, este frumos și îmbucurător pentru populație, pentru oamenii din Arad. În schimb, pentru noi, dacă vorbim strict profesional, ne afectează foarte mult. Și așa terenul nostru nu arăta așa cum trebuie, dar nu are rost să mai comentez, nu vreau să deranjez”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

Abeid: „M-am întrebat ce o să facem, o să ne punem să dansăm aici?”

Sosit la Arad doar ieri, Aly Abeid își va începe, practic, aventura la UTA cu un…concert. Cu atât mai mult cu cât fundașul stânga din Mauritania nu va face deplasarea cu echipa la București, pentru meciul cu Rapidul, ci va rămâne să se antreneze separat la Arad. Când am văzut terenul în această dimineață, m-am întrebat ce o să facem, o să ne punem să dansăm aici? (n.a. zâmbește). Dar, este normal, căci în Spania sau Franța este la fel”,a menționat fundașul de culoare al „Bătrânei Doamne”.

356 de mii de lei pentru reparații la stadion și reabilitarea gazonului

Pe de altă parte, Primăria Municipiului Arad a anunțat că, prin Recons S.A., a definitivat procedura de achiziție publică pentru Serviciile de proiectare tehnică- faza DALI (adică documentația de avizare a lucrărilor). Este vorba despre 5 loturi, cu o valoare totală estimată de 353.983 lei. În cadrul proiectului se vor realiza următoarele servicii: refacerea şi reabilitarea gazonului de pe Stadionul „Francisc Neuman”, reconfigurarea sistemului de canalizare, instalarea sonorizării, asigurarea ventilaţiei în zona de vitralii la Tribuna A şi montare panou control şi caruri TV.8 comentarii

 1. Sper că va scădea și chiria pt uta, la așa condiții așa plată, de trăia neuman erați vai de voi marii politicieni, profitori, bandiți, etc, rușine, forza uta oriunde, oricând

  0
  0
 2. Ati facut un stadion sub dimensionat la nivel de budget, cu o firma de casa de cacat (Tehnodomus ), la-ti finalizat cu o firma de suflet (Darst Company), ati pus chirii pentru echipa UTA de neimaginat ca sa va platiti toti trantorii din Primarie , CLM Arad, si putorile de la RECONS.Acum vine primarul Bibart care ne spune ca stadionul Fr.Neumann (lasat mostenire municipalitatii chiar de catre descendentii Baronului nnumai pentru echipa de fotbal UTA) este construit si pentru alte activitati (concerte, intruniri ale cultelor neoprotestante, ceaune cu baietii din judet, etc) .Dar pentru a reface gazonul de pe stadion nu avem buget, nu este o prioritate, caci Mehelean de la RECONS il rezolva el ! Bai Administatie Locala ,sunteti de tot cacatul, cu Bibart in frunte, tot CLM-ul, Reconsul, la directivele lui Falca , europarlamentar de Brad, si hotul de Meszar, ministru fara portofoliu la UTA.RUSINE !
  PS. De ce n-ati facut acest spectaco la Aeroport ca si AOA, sau pe strand, sau la Port Arthur ?

  0
  0
 3. Numai de mizeria asta de festival sau ce mama dracului e nu era nevoie acum.Mijloacele de protejare a gazonului sunt profesioniste, aceleași folosite la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, Untold, care are loc la Cluj.Da,da am vazut mister Bibart ce prapad a ramas in urma untoldului pe Cluj Arena.Ti-ai si gasit ce exemplu sa dai desteptu pamantului.

  0
  0
 4. Sperăm să nu se degradeze gazonul. La Arad e alt gen de festival. Nu este acelasi gen de muzică ca cel de la Cluj. Oamenii, am inteles, vor sta pe scaune. Artistii sunt de calitate, oameni de muzică. Nu cred că vor fi probleme, poate ceva minor.
  Bine ar fi ca pe viitor să se găsească altă locatie special pentru festivaluri de toate felurile si stadionul să ramână numai pentru fotbal. Primăria poate face un amfiteatru undeva, nu-i mare lucru.

  0
  0
 5. Oameni buni…Desteptarea…E maxim de bine!Nimeni din politic nu si-a asumat calitatea unui gazon, din start execrabil..O gafa monumentala,nimeni nu a raspuns pe preluare,absolut toti si-au ascuns capetele sub nisip,ca si strutii,nimeni nu este vinovat…Uite cum se rezolva si toata lumea va iesi basma curata,maini curate si suflete pure,nevinovate…Hai sa organizam un concert,ce-i drept de calitate,apoi dam vina ca s-a distrus gazonul si avem baza legala de a-l reface…Genial…sper sa fie asa cum banuiesc…Oare din ce cauza am senzatia ca organizatorii vor trebui a plati anumite daune aduse?Cum de fix in zona problematica de mlastina se orienteaza concertul,spre peluza sud?
  Sunt din generatie veche…Nu am lipsit la nici un Cenaclul Flacara,atat la Polivalenta cat si pe stadion…Naiba stie cum se putea,dar nu am vazut gazon mort,vestejit…Nu am vazut nicioadata mocirla la cateva zile dupa concerte…
  Singurele zone fara iarba mai apareau in zona portarilor…Imediat se aduceau brazde de pe imasurile pecicane…Din ce cauza atunci s-a putut mentine,intretine unul dintre cele mai bune terenuri din tara, unul dintre fara mari tehnologii si acum nu se poate?
  Pentru cei din generatia mea…Unul singur sa scrie,sa ma poata contrazice,cand a vazut vreodata mocirla sau teren inundat,baltit???

  0
  0
 6. AM VAZUT CUM ARATA GAZONUL DE PE CLUJ ARENA DP. ANTOLD…SI DACA SE ZICE CA ESTE ACEIASI PODEA…!??!?!!? CAM NASOL

  0
  0
 7. PRIMARIA, ONOR, ar putea face un amfiteatru dragut un 2000 de locuri si cu spatiu de stat si in picioare in fata scenei sa intre mai multa lume..si ar fi ceva permanent…cum este si la buc. arenele romane undeva in zona strand sau afara la padure…si lumea ar fi mult mai ok decat in centrul orasului printre blocuri, ma mir ca accepta locatarii din zona atata galagie….pe langa meciuri mai si spectacole…

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button