UTA Arad

Balauru, bătut de la distanță de Morais la primul său meci stagional: „Diferența a făcut-o acel șut, am pierdut pe un fond bun de joc”





Așa cum anticipam, Florin Iacob nu a putut apărea între buturile UTA-ei la derby-ul cu Rapid, iar înlocuitoul său a luat gol de la aproape 30 de metri. Execuția brazilianului Junior Morais din minutul 17 a fost excelentă, puternică și cu ușor efect luat de minge în aer, iar Dragos Balauru s-a recunoscut învins.

Avea să fie reușita ce a decis destinația punctelor, cu toate că arădenii au avut două bune ocazii pe final în condițiile în care terminat partida în zece oameni, după eliminarea pentru două „galbene” a lui Batha. „De fiecare dată când am intrat eu cred că mi-am făcut treaba, dar oricum nu s-a simțit prea mult absența mea din teren. Diferența a făcut-o un șut, acel șut. Noi am avut o ocazie pe final din care puteam marca, dar nu a fost să fie. Am pierdut cu 1-0, pe un fond bun de joc făcut de noi. Am continuat ceea ce am început și sper să mergem pe acel drum. Mi-a plăcut întotdeauna aici, sunt în țară câteva stadioane frumoase, cu galerii frumoase, e altfel când joci cu stadioane pline”, a menționat Balauru, care mai crede că marcatorul golului merită titlul de omul meciului și nu omologul său, Horațiu Moldovan, care a salvat rezultatul în prelungiri: „Prioritate au cei din atac, prin acel șut, Morais ar fi omul meciului”.

Rămâne de văzut dacă Dragoș Balauru va apăra și vineri seara, contra celor de la FC U Craiova 1948 (ce a cedat și ea în această etapă, tot cu 1-0, dar contra Petrolului pe teren propriu) și asta pentru că Florin Iacob are șanse bune să fie recuperat din punct de vedere medical. „Cu orgoliu rănit vom juca și noi, nu doar U Craiova. Am pierdut aici pe fondul unui joc bun, va fi un meci la fel de frumos și la Arad”, susține experimentatul goal-keeper.

Balauru a apărat poarta UTA-ei în ultimul duel direct cu formația din Bănie, când arbitrul a dictat un fault împotriva sa, când el a fost călcat brutal de argentinianul Bauza. Din acea fază fixă dictată împotriva arădenilor, oltenii marcau singurul gol al meciului din cadrul play-outului ediției precedente de campionat. „Revanșa nu trebuie să mi-o iau față de U Craiova, la aceste faze arbitri ar trebui să vadă mai bine, să cunoască jucătorii mai bine, să facă și ei vizionări, așa cum facem și noi. Bauza a făcut o fază asemănătoare chiar cu Rapid, dacă îmi amintesc bine. Acum este și VAR, pe arbitri îi ajută foarte mult. Nu am ce să-i spun la Bauza dacă mă văd cu el, așa se vede caracterul, poate trebuia să-și ceară scuze după meci”, a încheiat portarul „Bătrânei Doamne”.

Legat de golul dat de Morais, Gabi Balint a arătat cu degetul către portarul arădenilor, într-o remarcă pentru „Fotbal Club”: ”Șut bun, dar eu spun că portarul, Balaure, a dormit. Știți povestea când doarme balaurul și îl păcălește Făt-Frumos?”

FOTO: gsp.ro

9 comentarii

    1. Scouter, aduci tu portar, daca tot ai aceasta denumire? Toti va dat cu parerea, eu nu spun ca nu putea face mai mult in faza aceasta, doar ca uitandu ma pe reluari din unghiuri diferite , am vazut o directie foarte ciudata a mingiei, la aproximativ cativa m in fata portarului. Haideti sa vedem dincolo de golul incasat de la asemenea distanta, sa zicem ca vina ar consta in aceasta,

      0
      0
      1. UTA ai punctat perfect sunt 100 % de acord cu analiza ta ! E un sut parabil, dar acea traiectorie pe care a luat-o mingea inaintea portarului, la pacalit !!!

        0
        0
  1. Balaur este acuzat degeaba…Maxim 10-15% vina lui,sa fim seriosi…Da,se putea pozitiona mai bine dar Moraes nu avea ce cauta liber acolo…parca se antrena la suturi spre poarta…ce naiba tot vorbim?
    Poenaru stia foarte bine mobilitatea cel putin al lui Moraes…Si???Sa lasi ca un fundas advers de banda sa fie MVP-ul partidei,inseamna ca nu ai prevazut,sau l-ai persiflat,dar ne-a cam persiflat el…Poenaru repetent la acest aspect,din pacate…Ba din contra…Nici atunci cand a vazut ca Junior,isi cam face de cap,nu a mutat nimic,parca il revad pe Badea…Schimbari tardive,fricoase,de parca erau la tragere de timp…

    0
    0
  2. Ma vad nevoit sa intru in camara amintirilor….Gornea,Iorgulescu,Jivan,Tapos,nu au fost portari inalti..Sa se odihneasca in liniste si pace Marian Sinescu,dragul meu prieten pe care nu il voi uita niciodata,era chiar pitic,1,78,ca portar…Exceptii au fost…Duckadam si salutari Nea Helmuth,ca am deosebita onoare sa tinem legatura…Apoi au fost Crisan,Lovasz,Hutan,de loturi nationale…Nu am absolut nimic impotriva dar ar cam trebui sa ne uitam in ograda noastra prima data..Prea usor renuntam la portarii nostri sau nu avem rabdare suficienta cu ei…
    Repet…Nu am nimic impotriva lui Florin Iacob sau Balaur dar se gaseau variante mai bune,iata-l pe un Horatiu Moldovan pe care Balint l-a mazilit,pe criterii neintelese…Pur si simplu nu a vrut sa fie a 3-a varianta…
    E valabil pentru orice antrenor…Nu cauta pe afara,pana nu dai sanse totale ogradei tale…

    0
    0
  3. BALAURU,un portar destul de bun. La gol ,el totusi putea sa fie mai atent dar cred ca,a fost si putin mascat de colegii din aparare ceea ce l-a surprins acel sut foarte bun a lui Morais ,dar nu poate fi el vinovat pt. aceasta infrangere, Moldovan,a gafat-o mult mai rau la Ploiesti si in meciul cu UTA. s-a scos aparand cele 3 puncte ale Rapidului !!! Si am mai remarcat ceva interesant la BALAURU si anume cat de bine centreaza in careu mingea ,loveste foarte bine mingea ,mai bine decat Batha !!!

    0
    0
  4. Eu am mai urmarit unele din evolutiile lui Balauru pe Youtube, si are chiar niste degajari demne de un mijlocas, adica isi punea atacantii in situatii de unul la unul cu portarii. Nu stiu daca exista pe Youtube chiar o bara a lui Balauru , de la o distanta de aproximativ 75 m, la un meci impotriva UTEI, pe atunci evolua la TG Mures.

    0
    0
  5. Giro, n am nimic personal cu Moldovan ,sunt atatea exemple de genul lui , asa a fost sa fie, nimeni nu avea rabdare cu el, era a treia varianta , era normal. Ascesiunea lui poate se datoreaza mai multor factori, unul dintre ei , ca a putut apara la Div B. Cred ca Moldovan nu e un subiect pt UTA. Nu ne mai oprim cu laudele la adresa lui, ce vi se pare ca a facut asa iesit din comun? S a lovit o minge de el prima repriza si apoi a sarit in bara, sa l vedem cand se pune presiune mare el, atunci se vad portarii mari. Parca e Luminita Hutupan, respinge tot, dar nu vreau sa fiu rautacios vis a vis de un om care incearca sa si faca treaba cum poate el mai bine, dar nu e Wow si nu v a fii . Daca l baga Balint doua , trei meciuri si le facea praf , acum nu mai spunea i nimic ,dar asa te trezesti vorbind, sau daca era de la academie mai ziceam sa fii atata de suparat.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button