Arhivă articole

Orădeanca Diana Roșu e noua mezină a FCC UAV Arad și jolly ofensiv pentru Bulj: „Vreau să-i calc pe urme tatălui meu, să-l fac mândru de mine”


Diana Antonia Roșu are 17 ani și a evoluat deja două sezoane în Liga Națională (2019-2021), cu CSU Rookies Oradea sub conducerea lui Attila Veres. A semnat în această vară cu FCC UAV Arad un contract pe patru sezoane. Este în clasa a 12-a, astfel că va avea un prim sezon încărcat, în care își va termina liceul, se va obișnui cu cerințele unei echipe de top, va lua contactul cu cupele europene și va continua să joace și la junioare, la Oradea.

Primire călduroasă

Jucătoarea de 182 cm și-a cunoscut noile colege de la Arad și a făcut câteva antrenamente tari sub comanda lui Bogdan Bulj. Dacă la Rookies a avut parte de o echipă tânără, în „galben-albastru” va avea coechipiere experimentate, de la care poate învăța multe. „Primirea la Arad a fost una foarte călduroasă. Fetele sunt foarte primitoare. Antrenamentele chiar îmi plac foarte mult. Sper și chiar cred că o să aibă o importanță foarte mare pentru progresul meu în carieră să mă antrenez cu această echipă. Sunt cea mai mică din echipă și consider că progresul depinde și de a mă antrena cu jucătoare profesioniste, care au o experiență mai vastă”,  a spus Diana Roșu pentru baschetarad.ro.

Atmosfera

Orădeanca își dorește o clasare cât mai bună cu vicecampioana României și îi laudă pe fanii echipei arădene. „Sper să reușim să ne clasăm cât mai sus, sper să avem un sezon cu multe, multe victorii. Atmosfera este una foarte bună în echipă, toate fetele ne înțelegem bine între noi, încă suntem la faza de relaționare. Pentru început chiar îmi place totul, sperăm să meargă la fel de bine în continuare. Am urmărit multe meciuri ale FCC UAV Arad din sezoanele trecute, chiar am și jucat contra lor acum doi ani în prima ligă. Fanii sunt foarte, foarte înfocați, Aradul are o galerie numeroasă și frumoasă, bravo lor! Chiar sunt niște suporteri foarte, foarte atașați de echipă, care le încurajează pe fete și sunt mereu acolo pentru ele”, a adăugat extrema Aradului.

Începuturile în baschet

Tânăra orădeancă a vorbit despre începutul său sub panou, când a dorit să-i calce pe urme tatălui său, Alin Roșu .„M-am apucat de baschet la 8 ani. Și tata m-a îndrumat spre acest sport, dar mai ales eu am vrut să-i calc pe urme pentru că și el a fost jucător de baschet, după aceea arbitru și acum este antrenor. Chiar vreau să îl fac cât mai mândru și să îi urmez pașii în carieră. Mă uit foarte mult la Euroligă, iar ca modele le am pe Breanna Stewart și Diana Taurasi”, a adăugat baschetbalista.

Ambițiile sub panoul arădean

Evident, ștacheta se ridică la Arad față de formația de la Oradea, iar Roșu vrea să țină pasul: „Sunt o jucătoare foarte ambițioasă. Mai ales aici, acum, vreau să arăt și să dau tot ce am mai bun, asta vreau oriunde. Mereu doresc să contribui cât mai mult posibil pentru ca echipa să ajungă pe un loc cât mai bun. În evoluția mea baschetbalistică vreau să ajung cât de sus pot, să-mi continui cariera cât se poate de mult, să devin o jucătoare profesionistă”.

Poziție

În sezonul 2020-2021, Diana Roșu a jucat 25 de meciuri în campionat cu CSU Rookies Oradea, având medii de 7,6 puncte și 5,2 recuperări în 28:49 minute. Acolo juca sub panou, dar la Arad se așteaptă să joace și ca extremă. „La Oradea jucam mai mult pe poziția de pivot, 4 sau 5, pentru că eram printre cele mai înalte din echipă. Dar aici cred că o să joc și pe extremă, pentru că sunt fete mai înalte și mai experimentate pe aceste poziții, la fel ca și la restul echipelor din Liga Națională. Dar dacă voi fi solicitată să joc pe pozițiile 4 sau 5, mă voi lupta pentru fiecare minge la fel sau mai bine decât o făceam și acum doi ani la Oradea, când la 15 ani mă băteam cu adversarele mai înalte și mai experimentate decât mine. Am mai jucat pe poziția 3 și la lotul național, și sezonul trecut, deci m-am obișnuit deja cu asta”.

Sezon încărcat, va juca și pentru junioarele lui Rookies

Pentru tânăra jucătoare urmează un sezon foarte încărcat, cu trei competiții cu FCC Baschet UAV Arad (EuroCup, Liga Națională, Cupa României), două campionate de junioare cu Oradea (U18 și U19), concentrându-se și să termine clasa a 12-a cu rezultate foarte bune, ca și până acum. „O să am un sezon cu foarte multe meciuri, cu foarte multe turnee, deoarece o să joc și la Oradea la U18 și U19. O să fie un an greu pentru mine și din cauza școlii, pentru că sunt în clasa a 12-a. Dar sper să fie un an cât mai bun. Chiar sper ca echipa să aibă un sezon foarte reușit, să ajungem cât mai sus, de ce nu, locul 1…”, e concluzia Dianei Roșu pentru baschetarad.ro.

2
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.