Șoimii Lipova

E deja derby în C8, Reșița o găzduiește pe Lipova! Filimon: „Nu este un meci decisiv, e bine că ne măsurăm deja forțele”





Sorții au vrut ca principalele favorite la ocuparea locurilor ce duc la barajele de promovare în Liga 2-a din seria a 8-a a eșalonului terț să se dueleze încă din runda cu numărul trei. Sâmbătă (ora 17), Șoimii Lipova se deplasează la Reșița, unde CSM reîncearcă să ajungă în anticamera Superligii după ce a ratat „finala” cu Dumbrăvița. În schimb, „alb-albaștrii” de pe Mureș rămân cu prezența la baraj din vara anului trecut, dar și alte două locuri secunde, când acestea nu se premiau cu nimic.

Filimon: „Vrem victorie, ca la orice meci, depinde și de forma de la ora meciului”

Unul dintre aceste locuri secunde a fost obținut în sezonul 2018-2019, când campioana și echipa promovată în Lga 2-a a fost chiar Reșița. Duelul decisiv dintre cele două formații a avut loc în antepenultima etapă, la Pâncota, când bănățenii s-au impus cu 2-0, lipovanii evoluând timp de 80 de minute în zece oameni după eliminarea lui Dobrean, care face și azi parte din lotul „șoimilor”. Probabil, cele două formații, de altfel singurele din C8 ce au început sezonul cu două victorii, se vor bate până la final pentru primele două poziții. „Vrem victorie, ca la orice meci. Atât noi, cât și Reșița vizăm vârful seriei, depinde și de forma de la ora meciului. Ambele echipe avem victorii pe linie și care va fi mai bună sâmbătă, va câștiga. Noi suntem mai buni pe faza ofensivă decât am fost în anii trecuți, dar și defensiv avem acum chiar și dubluri bune. Practic, nu avem lipsuri pe nici un post, avem jucători cu calitate și pe banca de rezerve, indiferent de primul <<11>>. A revenit și Bulza la antrenamente, avem soluții și  juniorii din teren. Din ce știm despre Reșița,au câțiva jucători experimentați, dar și ceilalți, inclusiv juniorii, au calitate, au făcut cu toții meciuri oficiale bune și au avantajul că joacă acasă, în fața suporterilor lor, pe un teren foarte mare, care – totuși – cred că ne ajută și pe noi. Nu este un meci decisiv, este abia începutul campionatului, dar e bine că ne măsurăm deja forțele ca să vedem pe mai departe pe unde suntem ca valoare”, spune Vlad Filimon, căpitanul Lipovei, autor al unei „duble” în succesul larg (4-1) cu Ghiroda. Dar, mijlocașul stânga al lui Adi Abrudean a ajuns deja la patru reușite stagionale, după alte două goluri marcate și Cupă.

Cheregi: „Nu vreau să plec cu gândul că suntem încrezuți, decât doar că suntem încrezători”

3-1 acasă cu Buziașul și 3-0 în deplasarea de la Cermei sunt rezultatele cu care „roș-negrii” au început sezonul, care, ca și lipovanii, au accesat și turul trei al Cupei României, unde o vor întâlni pe divizionara secundă, Poli Timișoara.  „Șoimii Lipova este o echipă care de câțiva ani se clasează pe primele locuri în Liga 3 și are în componență jucători interesanți. Din ceea ce știu, în ultimele campionate, s-a luptat în play-off, deci va fi un meci mai aparte, dar tratăm jocul ca orice altă etapă. Am încredere mare în jucători, deoarece știu cum s-au pregătit și cum se pregătesc. Nu vreau să plec cu gândul că suntem încrezuți, decât doar că suntem încrezători. Rămânem pe aceleași principii de concentrare maximă și abordăm jocul cu încredere mare. Cred că vom avea o evoluție bună și sperăm că vom câștiga meciul. Pentru prima dată de când a început sezonul am tot lotul la dispoziție, vor reveni Chera și Szijj. Ne aflăm din nou într-o perioadă de șapte zile cu trei meciuri. În mod sigur voi acorda o șansă tuturor să joace. Așteptăm să treacă meciul cu Lipova și apoi vedem cum vom aborda și meciul de Cupă. Este clar că lotul va fi împărțit în două, deoarece nu ascundem faptul că ne dorim ca și în Cupă să avem o evoluție foarte bună. La meciul din Cupă s-ar putea să vină mai mulți spectatori, dar pentru mine, în acest moment, prioritar este jocul din campionat. Imediat după jocul cu Lipova vom pregăti cât mai bine și jocul de Cupă. Fiind un meci cu o echipă de Liga 2, o echipă de tradiție din zonă, cred că foarte mulți spectatori vor veni la meci”, a declarat Călin Cheregi, antrenorul echipei CSM Reșița, pentru caon.ro.

Formații probabile:

Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota – I. Popescu, Breşneni – R. Petre, Drăghiceanu, Al. Negru – Aboubacar.

Lipova: R. Buta – Cristiu, S. Sabău, A. Popa, Pamfile – Al. Mare, Susan, Sahli, Filimon – Bădăuță, Modan.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button