Șoimii Lipova

Lipova a picat primul „examenul Reșița”! Cheregi: „Am câștigat cu o determinare ieșită din comun” v.s. Abrudean: „Am făcut un meci modest”





Derby-ul rundei a treia a seriei a 8-a a eșalonului terț a fost adjudecat cu 2-0 de gazdele de la CSM Reșița, în fața celor de la Șoimii Lipova. A fost un succes semnat Boubacar (min. 45) și Bărboianu (min. 74), jocul decurgând cu excepția a 15-20 de minute din repriza a doua spre poarta lui Raul Buta. Între altele, bănățenii au avut și o bară, dar și un penalty ratat de același Bărboianu, în timp ce „alb-albaștrii” s-au mulțumit cu semi-ocaziile lui Modan, Pamfile și Susan.

Cheregi: „A fost o evaluare bună cu un adversar bine pregătit din toate punctele de vedere”

După succesul de săptămâna trecută de la Cermei, Călin Cheregi spunea că principalul adversar al echipei sale este chiar…echipa sa, care – însă – astăzi a făcut destul pentru un succes în fața Lipovei. „Am întâlnit o echipă bine organizată din toate punctele de vedere, cu o calitate individuală, din punctul meu de vedere, peste nivelul Ligii a III-a. Au și un sistem de joc bine pus la punct, cu tranzițiile foarte bine făcute, dar în acest moment vreau ca să felicit încă și încă o dată evoluția acestor băieți minunați care dau dovadă de exact ceea ce ne dorim. Adică de o determinare ieșită din comun și iată că am reușit să câștigăm și acest meci. Din acest moment urmează ca să ne gândim la cele două meciuri de săptămâna ce vine, miercuri, în Cupă și sâmbătă avem meci de campionat tot acasă (n.a. cu Progresul Pecica). Vreau ca să mă asigur că sunt toți bine, chiar dacă au fost câteva accidentări, cu toate că în acest moment un lotul numeros și în mod sigur vom da posibilitatea și la alți jucători ca să evolueze joace. Vine meciul din Cupă, vine Poli Timișoara, o echipă de ligă secundă, nu ascund faptul că ne dorim ca să jucăm, să vedem ce putem face, să ne evaluăm forțele cu un adversar de nivel superior. Adică exact ceea ce ne-am dorit să vedem și azi, pentru că a fost o evaluare bună cu un adversar bine pregătit din toate punctele de vedere. Aici mă refer la Lipova și pe această cale țin să îl felicit pe colegul meu Adi Abrudean pentru modul în care arată echipa. Referitor la meciul de miercuri, cred că pentru toată lumea este o provocare, să vedem nivelul în care suntem, chiar dacă venim după niște meciuri foarte încărcate din punct de vedere fizic. Dar nu ascund faptul că ne dorim să câștigăm”, a spus antrenorul reșițenilor la finalul disputei cu lipovanii.

Abrudean: „Nu îmi place că am început primă repriză cu teamă, ne-a fost frică de joc, ne-am mulțumit cu puțin”

Așadar, „șoimii” rămân cu cele 6 puncte cucerite în compania celor de la Cermei și Ghiroda și pierde fără să înscrie în Valea Domanului. „Un meci modest făcut de noi. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte bună pentru acest nivel, știam acest lucru, cu jucători de calitate. Cu toate astea, a fost un moment foarte important al meciului, cel din minutul 45, faza de 1-0 a gazdelor pe care noi nu am gestionat-o bine. A fost o lovitură liberă pe care nu am întârziat-o, am fost surprinși și golul a picat exact când trebuia pentru gazde. Nu îmi place că am început primă repriză cu teamă, ne-a fost frică de joc, ne-am mulțumit cu puțin, n-am reușit să câștigăm duelurile, nu am fost agresivi și am dat ocazia adversarilor să vină peste noi. În repriza a doua, a fost un joc un pic mai echilibrat, dar – din păcate – nu am fost foarte periculoși, chiar dacă am avut câteva situații. Per ansamblu, este o victorie victorie meritată a lor, felicit echipa gazdă, noi mai trebuie să analizăm foarte bine jocul de azi, să învățăm din ce am greșit și, bineînțeles, să încercăm să corectăm și să mergem mai departe cu încredere. Este început de campionat, toate meciurile vor fi importante, asta a fost astăzi…Ne propunem să ajungem la baraj, să prindem primele două locuri și vom vedea cum vor decurge lucrurile, dar avem încă foarte mult de muncă. Suntem și noi o echipă nouă, cu mulți jucători veniți în această vară, nu este ușor să ne omogenizăm. Dar, am încredere că vom face o figură frumoasă și sper să ne îndeplinim obiectivul”, a afirmat Adrian Abrudean, antrenorul Lipovei.

Peste doar trei zile, „alb-albaștrii” joacă din nou, dar în Cupă, la Sânnicolau Mic, în turul trei al Cupei României, iar vineri vor debuta pe noua arenă din Lipova, în compania celor de la Avântul Periam.

FOTO: caon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button