Glorii arădene

Florin Hidișan a pierdut lupta cu viața, fostul utist s-a stins la 40 de ani după o grea suferință!





Doliu în fotbalul românesc, după ce Florin Hidișan (40 de ani) a pierdut lupta cu boala necruțătoare ce îl măcina de mai bine de un an de zile. Fostul mijlocaș al UTA-ei se lupta cu o formă severă de cancer la stomac, iar în ultimele luni a rezistat tot mai greu chimioterapiei. Slăbise enorm (mai avea doar 43 de kilograme), iar corpul a dat tot mai mari semne de slăbiciune. Caută și alte metode de a opri rapiditatea cu care boala se extinde în corp, iar speranța a venit de la o clinică din Statele Unite ale Americii. Costurile erau enorme, dar bani s-au adunat din diferite campanii umanitare.

Meci caritabil și la Arad pentru „Pitic”

Una dintre acestea au făcut și foștii fotbaliști ai celor de la UTA și Poli, care s-au întâlnit într-un meci demonstrativ vara trecută, pe arena „Motorul”. „Discutam despre el înainte de acest meci și mi-am adus aminte de o fază. Hidi părea așa plăpând, dar  un jucător cu caracter puternic. Știu că a reușit să nu iasă la o schimbare când a vrut să-l scoată antrenorul de pe teren. Aș dori și acum ca <<Piticul>> să nu accepte schimbarea, să reușească să fie puternic, să treacă peste acest moment greu. Noi suntem cu gândul alături de el și cred că, până la urmă, va câștiga lupta. Este încă tânăr, are un organism puternic, a făcut sport și sper ca toate astea să îl ajute să treacă peste acest moment foarte greu. Îi urăm multă sănătate, o să-l ajutăm cu ceea ce putem noi. Și numărul mare de foști colegi care au evoluat astăzi demonstrează că Hidi fost un caracter plăcut, a fost un băiat care nu a creat probleme…în afară de acel moment când nu a acceptat schimbarea. A fost un coleg care a dat totul pentru echipă, de aceea și mulți oameni din Arad încă și-l aduc aminte”, spunea Cristian Todea, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” când Hidișan a îmbrăcat tricoul „alb-roșu” în prima și a doua ligă a României, între 2008 și 2009, dar și în sezonul 2011-2012. 

Din păcate, „Piticul” a ieșit de pe „terenul” vieții în această dimineață. Florin Hidișan s-a născut pe 24 iunie 1982, la Râmnicu Vâlcea.  În Liga 1, a jucat 107 meciuri și a marcat 7 goluri, iar în Liga a 2-a a disputat 110 partide și a înscris de 8 ori. A jucat în carieră ca mijlocaș pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj, Arieșul Apuseni  Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș.

Drum lin Flor ine, Dumnezeu să te odihnească în pace!

5 comentarii

    1. Ma așteptam la aceasta veste dar nuimi vine sa o accept. Tata era prieten foarte bun cu el de pe vremea când ii ducea la antrenamente . Pot spune ca a fost un om deosebit și foarte modest pe deasupra,cu mult bun simt. Drum lin spre cer Florin. Dumnezeu sa îți mântuiască sufletul ?!

      0
      0
  1. Un asa mare om, mai rar,
    a fost extrordinar! Eram in iarna lui 2014 la Turda iar el se antrena cu echipa din Turda, antrenor fiind Dan Stupar. Dupa un antrenament a venit direct la mine si m-a intrebat cine l-a dus pe baiatul de culoare si cine e. Dupa ce i-am spus cine e (un fost jucator de la Uta, Dodo Digbeu) s-a oferit sa plateasca tot ce e necesar ca el să ajungă in liga 1. Si a facut-o ca un sfant! Bani dau multi, dar el a pus suflet!
    Odihneste-te in pace, Hidi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button