Șoimii Lipova

Șoimii Lipova și Lotus Băile Felix se bat pentru un adversar de nivel superior în turul următor al Cupei! Pop: „Să fim mai pragmatici decât la Reșița!”Singura echipă arădeană rămasă în Cupa României până la intrarea UTA-ei are șanse bune să treacă în turul trei. Șoimii Lipova a evitat întâlnirea cu o divizionară secundă și, chiar dacă întâlnește una dintre formațiile cu pretenții din eșalonul terț, pe Lotus Băile Felix, are avantajul terenului propriu. De altfel, lipovanii se despart cu această ocazie de arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și vineri debuteză pe noua arenă a orașului, a cărui construcție a început în urmă cu 6 ani de zile.

Combatantele au stări de spirit diferite la confruntarea de marți, de la ora 16,30. „Șoimii” au pierdut cu 2-0 derby-ul seriei a 8-a, de la Reșița, după o prestație modestă, în timp ce orădenii au întors-o pe CSM Sighetu Marmației în disputa de pe teren propriu. Oaspeții au condus până în minutul 72, când ex. lipovanul Codoban a egalat la 1, în timp ce reușita de trei puncte a venit cu 3 minute înainte de final din partea lui Creț.

În weekend, Lotus joacă tot acasă, cu codașa Victoria Carei (0 puncte), iar Gheorghe Ghiț susține că la Arad va apela la o parte dintre rezervele sale. „Respectăm competiția, vrem să câștigăm, dar vom ține cont de efortul de astăzi (n.a. vineri, cu Sighetu) un efort pentru mulți jucători greu. Avem un lot bun în acest an și vom da minute și celorlalți jucători”, afirmă antrenorul bihorenilor, care nu-i va avea la dispoziție pe M. Popa (suspendat) și Pintea (accidentat).

Acum, obiectivul „șoimilor” chiar este acela de a aduce la Lipova, pe noua arenă de 1520 de locuri, o formație de nivel superior în competiția KO. „Un nou meci de Cupa Romăniei,  ne dorim să mergem mai departe ca să aducem în noua noastră casă o echipă de Liga 2-a cel puțin. Chiar dacă am pierdut la Reșița, suntem într-o formă sportivă bună. Am avut patru ocazii mari și nu am marcat la Reșița, ei din trei ocazii au dat două goluri. Sperăm ca în Cupă să fim mai eficienți și să ne calificăm. Cunotașem adversarul, este o echipă foarte bună, am jucat un amical în vară cu ei la Arad. Scorul a fost 2-2 și mai știm că și ei își doresc să meargă mai departe, așa că va fi un meci interesant”, a menționat Radu Pop, președintele lipovanilor.

Formații probabile:

Lipova: Jianu – Cristiu, D. Pop, A. Popa, Pamfile – Mare, Gavrilă, Sahli, Bulza – Modan, Bădăuță.

Lotus: Ad. Barabaș – Cr. Copil, Cr. Oros, Gal, M. Arsene – Al. Sorian, D. Gheban, Codoban – Vl. Costea, Codoban, S. Cucu.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Alexandru Corb (Satu Mare), George Suciu (Câmpia Turzii)

Observatori FRF: Octavian Șovrea (Satu Mare) și Dorin Micșa (Timișoara)

FOTO: Miruna Mihancea (Reșița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button