Alte sporturi

Deputatul Sergiu Bîlcea îi reamintește ministrului Novak de promsiunile făcute Aradului: ”Vă rog să urgentați demersurile!”Relație cu năbădăi între deputatul arădean, Sergiu Bîlcea și ministrul sportului, Eduard Novak. La începutul anului 2021, Bîlcea spunea despre ministrul UDMR că este lipsit de viziune și că a tratat fără respect Aradul în cazul Sălii Sporturilor Victoria, în care ploua iar echipa de baschet feminin a fost nevoită să dispute la Timișoara un meci de pe teren propriu, pentru ca în luna martie a acestui an să mai coboare puțin garda cu ocazia vizitei de lucru a lui Novak la Arad.

Fiindcă de atunci nu s-a mișcat nimic la Arad, deputatul PNL Sergiu Bîlcea i-a cerut ministrului sportului să își respecte angajamentul luat în urmă cu o jumătate de an față de infrastructura sportivă din orașul nostru. ”S-au scurs 6 luni de la invitația pe care v-am adresat-o și la care ați avut bunăvoința de a răspunde, de a vizita bazele sportive din Arad. Cu acea ocazie și de mai multe ori înainte, v-am expus situația bazelor sportive din Arad, multe dintre ele sunt degradate au nevoie de investiții urgente, inclusiv Bazinul de Înot Delfinul și Sala Polivalentă. Vă reamintesc că în ultimii ani, Aradul nu a beneficiat de suficiente investiții în bazele sportive aflate în subordinea Guvernului și a fost nevoit să construiască un stadion nou prin efort propriu.

M-am bucurat să aud din partea dumneavoastră că Aradul va fi inclus în programul de realizare a Centrelor Sportive de Excelență, prin crearea unui complex sportiv și investiții corespunzătoare.

Evident, alături de comunitatea locală, mă aștept ca aceste intenții să nu rămână la stadiul de vorbe goale. Consider că trebuie să utilizăm oportunitatea fondurilor europene pentru infrastructura sportivă, în condițiile în care sportul, atât cel de performanță cât și cel de masă, trebuie să fie o prioritate.

Prin această interpelare, vă rog să urgentați demersurile pentru realizarea Centrului Sportiv de Excelență la Arad și să prezentați un plan viabil al realizării lui și etapele investițiilor necesare”, precizează Sergiu Bîlcea în cadrul unei interpelări adresate lui Eduard Novak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button