Șoimii Lipova

Lipova accede în turul patru al Cupei României după 3-1 cu Lotus! Abrudean: „Joc destul de consistent” v.s. Ghiț: „S-a decis la greșeli personale”





După conjudețenele Gloria Lunca Teuz Cermei (scor 2-1) și Crișul Chișienu Criș (scor 6-1), Șoimii Lipova a făcut o victimă în Cupa României și din alt județ. Bihorenii de la Lotus Băile Felix s-au deplasat în Sânnicolau Mic cu intenția de a-și continua și ei parcursul în competiția KO, dar au dat peste o formație gazdă extrem de motivată, care a practicat un fotbal foarte bun în special în prima repriză. După 1-1 la pauză, goluri semnate de Pamfile (min. 8) și respectiv Fl. Pop (min. 31), „șoimii” s-au dus la 3-1, prin Criștiu (min. 60) și Românu (min. 64), dar au mai avut și alte ocazii bune de a marca în fața a aproximativ 150 de spectatori care au luat loc în tribunele arenei „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Abrudean: „ Ne doream foarte mult să aducem pe terenul din Lipova o echipă de primă ligă”

În cele din urmă, succesul le va aduce „șoimilor” pe noua arenă din oraș cel puțin un adversar de Liga 2-a, iar acesta este un cadou special pentru suporterii echipei care au așteptat 6 ani de zile pentru a vedea din nou meciuri oficiale la Lipova. „Mă bucur că am reușit să câștigăm și să ne calificăm în turul următor, cu atât mai mult că am întâlnit un adversar serios, un adversar care are pretenții de play-off, cel puțin. În plus, mă mai bucur că am reușit să facem un joc în foarte multe momente destul de consistent, o exprimare bună și nu a fost chiar ușor. Să nu uităm că – totuși – veneam după o înfrângere, prima noastră înfrângere din acest sezon, iar victoria este cu atât mai prețioasă, încă și pe fondul unui joc bun în cea mai mare parte a sa. A fost o partidă destul de frumoasă și îi felicit pe băieți. Într-adevăr, sunt și niște bani ce vin de la FRF pentru că mergem mai departe în Cupă, dar nu am fost mai motivați de această parte financiară. În primul rând, ne doream foarte mult să aducem pe terenul din Lipova o echipă de primă ligă și cred că ăsta a fost principalul aspect ce i-a motivat pe băieți. Partea financiară este binevenită, dar nu cred că a fost factorul principal”, a susținut Adrian Abrudean.

Antrenorul Lipovei a și menajat o parte dintre jucătorii cu statut de titulari, precum Sabău, Popa, Susan, Mare sau Bădăuță, în timp ce Modan este accidentat. „Cu siguranță, am vrut să dau minute și altor jucători, să ne împărțim cât de cât, pentru că ne așteaptă un joc destul de dificil peste trei zile. Mă bucur că cei care au intrat au avut poftă de joc, mi-au arătat că sunt soluții pe care mă pot baza și ăsta este cel mai important aspect pentru mine”, a mai precizat „Știli”.

Ghiț: „Ar fi fost bine să continuăm în Cupă, dar nu cu orice preț”

Tot patru goluri s-au marcat și în amicalul estival dintre cele două echipe, doar că atunci acestea s-au împărțit frățește. Acum, cei de la Lotus Băile Felix plătesc cu eliminarea din Cupă eșecul la două goluri diferență.  „Am primit gol repede, pe o greșeală personală, după care am reușit să revenim în joc printr-o acțiune de contraatac, dar în a doua repriză ne-au dominat. Cred că astăzi jocul s-a decis pe greșeli personale. Ne doream să mergem mai departe, dar era important să păstrăm energie pentru meciul de vineri (n.a. cu Careiul, ultima clasată în C10). Ne dorim să ne calificăm în play-off, iar seria a zecea a Ligii a 3-a mi se pare parcă mai bună ca și anul trecut, va fi o performanță foarte bună pentru noi dacă vom ajunge în primele patru la finalul sezonului regular. Spun asta pentru că sunt câteva echipe care își doresc promovarea, echipe cu tradiție și aici mă refer la Bistrița, Satu Mare, Zalău și chiar FC Bihor, dar noi vom încerca să strângem puncte și să fim acolo în play-off. Concluzionând, ar fi fost bine și pentru noi să continuăm și în Cupă, ne doream asta, dar nu cu orice preț”, a menționat Gheorghe Ghiț, antrenorul lui Lotus.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button