Șoimii Lipova

Lipova e acasă și mai puternică cu fanii alături! „Ne-am dat seama ce ne-a lipsit în anii precedenți, când ne-am oprit la poarta promovării!” +FOTO





1,2 milioane de euro a costat stadionul de 24 de karate al celor de la Șoimii Lipova, investiție suportată mai ales de Compania Națională de Investiții, dar la partea de finisaje au contribuit și autoritățile locale. Așteptarea a fost mare pentru inaugurarea arenei, dar a meritat. Chiar totul a fost pus la punct în cel mai mic detaliu cu ocazia meciului dintre echipa locală și Avântul Periam, din cadrul etapei a patra a sezonului de Liga 3-a, iar rezultatul (5-0) și mai ales maniera în care s-a conturat acesta, după un joc spumos al „alb-albaștrilor” a fost cireașa de pe tort al unei zile speciale pe Valea Mureșului.

De la tăierea panglicii nu au putut lipsi politicienii, lângă primarul Florin Pera stând parlamentarii Mihai Fifor, Eusebiu Pistru și Adrian Alda, care au asistat apoi și la sființirea noii baze sportive de către un sobor de preoți. Înainte de asta, conducerea clubului lipovan a ținut să acorde diplome de merit pentru câțiva dintre fotbaliștii generației de aur a „șoimilor” din anii 80, cum ar fi:
Vasile Rad, Viorel Fâță, Emeric Czimbal, Iosif Fodor, Virgilius Stamate, Nicolae Angelescu, Gigi Cameniță, Ioan Drăgoi, Gheorghe Vancu, Ioan Bălan, Moise Moldovan și Dorel Zelea.

După ora 16, în tribuna arenei lipovane au început să apară și primii spectatori, abonați sau plătitori de bilete. În cele din urmă s-au adunat aprope 1000 de oameni entuziaști, unii dintre ei, în special cei mai tineri, văzând în premieră la treabă echipa de fotbal a Lipovei. Organizatorii le-au oferit și surprize, un show al grupului de majorete Flowers de la Victoria Nădlac, dar și o tombolă cu premii (fanioane, mingi, fulare) ce s-a desfășurat în pauză. Una peste alta, o zi încărcată de emoții, surprinsă și prin ochii autorităților locale, președintelui clubului și a fotbaliștilor care îmbrăcau tricoul Lipovei și în urmă cu 6 ani când echipa pleca în lungul „exil”.

Florin Fabius Pera (primarul Lipovei): „Am avut emoții la început, poate și puțină teamă, iar și la final a fost multă bucurie. Pentru ce facem noi, oamenii trebuie să fie mulțumiți, pentru ei muncim și după cum a fost atmosfera…Continuăm investițiile pentru sport, am depus deja un proiect pentru o bază sportivă lângă blocurile de la Strungul, vor fi două terenuri de mini fotbal și două de tenis, ne gândim tot timpul la toate sporturile care sunt îmbrățișate de tinerii orașului. Vom sprijini această echipă de fotbal spre performanță și nu numai fotbalul, tot sportul în general. Susținerea unei echipe de fotbal în Liga 2-a depinde de mai mulți factori, mai ales economici, în funcție de cum vor reuși să acumulăm fonduri, dar și dacă se va face o emulație în rândul firmelor private care să vină lângă noi. Sunt unele firme care ne sunt alături, sunt discuții cu altele și sper să vină cât mai multe pentru a putea susține echipa de fotbal la o posibilă promovare”.

Mircea Jichici (fostul primar și inițiatorul proiectului noului stadion): Trăiesc momente deosebite. Investiția începută în mandatul meu acum 6 ani a fost finalizată cu greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit. Mulțumesc actualei conduceri pentru că a înțeles că trebuie continuată lurarea la acest obiectiv și astăzi trăim această clipă fericită. Mă bucur că echipa s-a întors acasă, am jucat tot timpul pe terenuri străine, am avut rezultate bune și așa, dar acum vrem să trecem spre rezultate foarte bune. Invit toți locuitorii Lipovei, pe toți cei care doresc să vadă fotbal de calitate să vină pe acest minunat stadion inaugurat acum. Hai Șoimii Lipova!”

Radu Pop (președintele secției fotbal de la Șoimii Lipova):  „Am avut două săptămâni foarte grele, am muncit enorm de mult aici la baza sportivă ca să fie totul bine, să ne putem aștepta oaspeții și spectatorii și să fie toată lumea mulțumită. Mi-am dorit ca să iasă și un joc bun, le-am și explicat băieților la vestiar că țin foarte mult ca să începem cu dreptul. Lumea trebuie să fie mulțumită de ceea ce vede în teren pentru că vor veni mult mai mulți la stadion și vom putea atrage și alți oameni alături de noi. Vorbesc despre oameni care iubesc fotbalul, dar care, din păcate, nu erau lângă noi atâta timp cât am fost plecați de acasă. Acum ne-am întors și mă bucur că au fost foarte mulți dintre ei și în tribună, sponsori privați sau potențiali de la firme care la performanță în mod normal își alătură și ei numele. Din punctul meu de vedere, a fost un spectacol fotbalistic, la ceea ce s-a jucat, numărul mare de goluri, ocaziile ratate. Pot fi și nemulțumiți care în loc de 5 vroiau să fie 7-8, dar a fost foarte bine ceea ce am arătat. Asta e părerea mea ca și conducător și îi felicit pe băieți și stafful tehnic pentru jocul prestat astăzi. A fost o foarte bună reclamă pentru ceea ce vrem să fie Șoimii Lipova. Sincer, îmi era dor să aud tribuna fremătând, scandând, încurajând și aplaudând, în ultimii șase ani doar la meciurile UTA-ei s-au auzit spectatorii în acest mod. Acum sunt convins că următorul meci acasă, cel de cupă cu Gloria Buzău va umple tribuna. Astăzi, spectatorii pentru noi au fost nu doar al 12-lea ci chiar al 13-lea jucător în plus, s-a simțit asta și am dus dorul de așa ceva. Mi-am dat seama ce ne-a lipsit în ultimii ani când ne-am oprit la poarta promovării, nu am avut suporterii în spate, nu am jucat acasă. Publicul astăzi a fost la înălțime, au avut și ei o foame de fotbal și pentru majoritatea băieților cred că a fost o doză suplimentară de moral. Toată lumea știe că, și dacă faci un meci mai slăbuț, publicul te poate împinge din spate și te poate duce la victorie. Domnul primar a făcut sport în tinerețe, știe ce înseamnă să faci sport, chiar dacă nu a fost ca și fostul primar, conducător de club. Iubește sportul și este alături de noi, ne-a susținut în ultima vreme, e de-al nostru. Mai sunt multe de făcut, mai este nevoie de terenuri pentru antrenament, avem grupele de copii pe care vrem să le ridicăm și să producem jucători pentru prima echipă”.

Vlad Filimon (căpitanul și golgeterul la zi al Șoimilor, cu cinci reușite): „Le-am făcut o bucurie mare suporterilor, am jucat după 6 ani și ceva din nou acasă și am și câștigat cu 5-0, cred că este o mare bucurie pentru toată lumea. Eu, Abel Popa și Cătălin Bujor suntem singurii din lot care am jucat aici pe vechiul teren, în Liga 4-a. Cel mai bine este să joci acasă, cu suporteri în tribune și, dacă oamenii vin în număr mare și mai fac și atmosferă cum a fost în seara asta, ne simțim și mai fotbaliști. Eu cred că îi încurcăm pe Buzău și apoi vom avea meciuri cu echipe mari, cel puțin una foarte mare, cred eu. La pauză, antrenorul ne-a cerut să nu ne oprim, să dăm goluri, să mulțumim publicul la acest prim meci după atâta timp. Au fost faze muncite cu Periamul, goluri frumoase, sper că publicul a plecat mulțumit și va reveni în număr și mai mare la următoarele partide. Nu știu câte hattrick-uri am dat de când sunt fotbalist, au fost destule, știu doar că vreau anul acesta să îmi bat recordul de anul trecut, de 9 goluri. Am deja 5 și mai am poftă de foarte multe alte goluri. Sper să fiu sănătos și echipa să câștige, indiferent cine marchează și cel mai important ar fi să ne îndeplinim obiectivul, să promovăm. Acum că jucăm acasă, la Lipova, pe terenul nou, cu suporterii în spate, eu zic că acum e momentul să ajungem în Liga 2-a, mai ales că echipa a fost întărită simțitor. Eu zic că avem echipă de promovare”.

Abel Popa (juniorul din Lipova care a crescut odată cu Șoimii): Am simțit o mare onoare să joc astăzi, le mulțumesc tuturor celor prezenți. Nu m-am așteptat să fie chiar atât de mulți, a fost un sentiment foarte frumos că am revenit acasă. M-am bucurat foarte mult că am putut să joc în fața propriilor suporteri, cu familia în tribună, familia mi-a fost aproape mereu și îi mulțumesc pentru asta. Am simțit freamătul tribunei, auzeam încurajările când ne apăram, au contat scandările când eram în atac și aplauzele care au răsplătit execuțiile frumoase. Lor le datorăm și cele cinci goluri. A contat enorm, ne-a lipsit asta, acum chiar ne simțim fotbaliști. Trebuie să câștigăm și în deplasare și apoi avem meciul din Cupă acasă, pe care vrem să îl câștigăm. Au fost mulți copii în tribună care au strigat tot meciul și ne-au încurajat, unii sunt juniorii clubului și pot vedea în exemplul meu că, dacă muncești, dacă ești serios, te poți ridica de la juniori și să joci într-o zi la echipa mare. Și, cel mai important este că se poate face performanță și altundeva decât la UTA. Toți din echipă suntem câte un exemplu pentru copii și cel mai important pentru ei este să muncească zi de zi și să fie perseverenți. Încurajez toți copiii să facă fotbal sau orice alt sport care le place”.

Cătălin Bujor (antrenor cu portarii): „Am simțit un fior de bucurie, s-a ridicat părul cu mine, mă bucur că s-a întâmplat aici, la Lipova. Noi zicem că suntem pregătiți să facem istorie, cum s-ar zice, pe noul stadion. Avem un lot bun, avem un stadion frumos, poate cel mai frumoas după Neuman. N-am mai văzut pe alte stadioane o așa atmosferă, aproape 1000 de oameni entuziaști care au încurajat echipa tot meciul, i-au împins pe băieți de la spate. Cu așa public alături de tine, mai ales în meciuri decisive, o să fim greu de învins aici. Vorbeam pe bancă cu colegii din staff că adversarii nu mai reușeau să intre în jumătatea noastră de minute bune. Avem acum casa noastră, este un factor foarte important ce ne-a lipsit, ne bucurăm și le mulțumim tuturor celor care s-au ocupat de treaba asta, de la comunitate, primărie, consilieri și până  la conducerea clubului și oamenii din jurul echipei. Ne așteaptăm să fie tribuna plină la fiecare meci și le promitem să nu îi dezamăgim”.

Galerie foto de la partida Șoimii Lipova – Avântul Periam, scor 5-0

VIDEO Bucuria de final din vestiarul „șomilor”

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button