Șoimii Lipova

David Pop a ratat un penalty de ziua sa și a soției dar tânărul fotbalist e bucuros de revenirea la Lipova: „Am prins două momente istorice la acest club”Șoimii Lipova a făcut spectacol la debutul pe noua arenă de 1,2 milioane de euro a orașului de pe Valea Mureșului. În succesul cu 5-0 împotriva celor de la Avântul Periam, căpitanul și golgheterul Vlad Filimon a fost omul meciului cu tre reușite, pe lista marcatorilor mai înscriindu-se alți doi fotbaliști ofensivi, noile tranferuri de la Ghiroda și Giarmata Vii, Alex Băduță și Sergiu Românu.

Dar, ar fi putut înscrie și cel de-al treilea fotbalist sosit în această vară de la formația timișană. De altfel, în cazul lui David Pop vorbim despre o revenire la Lipova după un sezon și vineri ar fi putut marca și el dacă ar fi transformat lovitura de la 11 metri dictată de arbitru după duelul dintre Mureșan și Mare. Dar, intenția fundașului central al lui „Știli” a fost ghicită de portarul Burtic  și scorul rămânea 2-0 în minutul 49. „Eram printre executanții penalty-urilor, dar nu primul. Filimon m-a lăsat pe mine pentru că astăzi (n.a. vineri) este ziua mea, dar și a soției mele și mi-am dorit foarte mult să marchez, să-i dedic ei golul, mai ales că era în tribună cu bebelușul nostru în brațe. Am dat dreapta jos, așa cum m-am antrenat, speram să fie suficient de tare, eventual portarul să nu nimerească partea. E bine că până la urmă am câștigat, mă bucur pentru echipă, putea fi un scor și mai mare. Am avut și eu o ocazie în prima repriză când am sărit la cap și portarul m-a faultat, dar nu s-a acordat penalty”, a spus fotbalistul care a împlinit vineri 23 de ani.

În anul precedent petrecut în „alb-albastru”, Pop a evoluat în special la „închidere”, acum  e la luat mai în calcule mai ales ca fundaș central pentru statura sa. „Mă simt foarte bine la revenirea mea la Șoimii, este total altă atmosferă. În plus, este un alt moment istoric pe care îl prind cu inaugurarea stadionului, îmi doream foarte, foarte mult să prind aceste momente. Am prins și celălalt moment istoric în care am câștigat campionatul, a fost un an frumos. Astăzi, a fost o atmosferă frumoasă, am simțit publicul atât de aproape de noi, au contat foarte mult spectatorii, am știut din start că ne vor duce la victorie. Am vrut să dăm cât mai multe goluri și să bucurăm cât mai mult public. În plan personal vreau să pot să ajut echipa cât mai mult, să joc cât mai bine și să cresc de la meci la meci în evoluțiile mele. Evident, cu echipa îmi doresc să ne calificăm la baraj și dacă ne ajută Dumnezeu  să promovăm în Liga a 2-a. Până la urmă, eu zic că având așa suporteri și stadion, merităm să jucăm mai sus”, a adăugat fotbalistul crescut de ACS Poli, care a ratat de puțin participarea în UEFA Champions League cu SP Tre Fiori.

Asta se întâmpla în urmă cu doi ani, înainte ca fotbalistul să semneze pentru prima oară cu Lipova. „M-am înțeles cu cei de la SP Tre Fiori, am jucat și trei partide din play-off în tricoul lor, după care s-a înghețat sezonul. Echipa mea a fost declarată campioană și urma să joace în preliminariile Champions League, dar mie îmi expirase contractul și, pe fondul problemelor legate de pandemie, m-am întors acasă. Puteam să îmi prelungesc contractul pentru o lună dacă s-ar fi jucat în Europa,  dar cum acest lucru s-a amânat și era incert, am ales să mă întorc în țară. Cu toate că am avut oferte și din Liga 2-a, am ales Lipova pentru că am dorit să mă pun la punct în special pe partea fizică, dar și să joc cât mai mult”, povestea Pop în toamna lui 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button