Sporturi de contact

Rüben Onișor și antrenorul Marcel Rus și-au făcut lecțiile pentru finala mondială cu neamțul El Saleh: „O să fim destul de ofensivi!”





Moment important pentru kickboxul arădean în prima zi a lunii octombrie. Rüben Onișor se bate pentru centura mondială la Berlin, în main-eventul galei desfășurată sub egida WKU. Un alt arădean, Cosmin Neagu, va lupta și el, însă toate reflectoarele vor fi puse pe finala mondială de la categoria 60 de kilograme.

Rüben Onișor, sportivul celor de la Dey Thai Box din Arad, a aflat de aproximativ o lună de zile că are meci de titlu mondial cu Ali El Saleh. Neamțul de 28 de ani, de origine turcă, este deținătorul actual al Centurii Mondiale WKU la categoria 60 de kilograme și ar fi trebuit să lupte cu un elev de-al lui Alin Fălcușan. Chiar arădeanul stabilit în Timișoara, promotor al renumitei gale profesioniste Golden Fighter Championship, a schimbat totul și l-a propus pe Onișor pentru „fightul” de la Berlin și de aici a început treaba lui Marcel Rus.

Rus: „Neamțul are de partea sa experiența, iar Ruben tinerețea, vigoarea, chiar și forța”

Antrenorul arădeanului de 21 de ani a studiat în detaliu adversarul și-și pregătește elevul în consecință. „Am vizionat câteva partide ale lui El Saleh și ne-am făcut, evident, un plan pentru lupta de pe 1 octombrie. Am sesizat că intră destul de bine directele și vom insista pe asta, ca și loviturile la ficat. O să fim destul de ofensivi, vom ieși la bătaie și o să încercăm și un KO, însă doar în primele două reprize. Apoi, dacă planul nu ne iese, trebuie să ne dozăm bine energiile pentru toate cele cinci reprize. Am observat că El Saleh e foarte bine  pregătit din punct de vedere fizic și trebuie ca Ruben să fie la nivelul său și chiar peste. E clar că neamțul are de partea sa experiența, iar Ruben tinerețea, vigoarea, chiar și forța. E o diferență de 7 ani între ei, noi sperăm să facem un atuu din asta. Facem zilnic câte două antrenamente, mai ales în sala noastră, Thai Box Gym-Arad dar și la Vikings, dar avem și alergări și exerciții de forță explozivă la sala de forță VSA. Ideal ar fi fost să avem măcar două luni la dispoziție să pregătim acest meci foarte important pentru a pregăti acest meci extrem de important pentru noi, pentru Arad, dar e bine și așa, nu căutăm scuze și alibiuri. Rüben este în grafic cu pregătirea, mai are de slăbit cam un kilogram pentru a intra în categorie, nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Ne deplasăm cu două zile înainte de gală la Berlin, vineri avem cântarul oficial, iar sâmbătă seara sperăm să le aducem o bucurie iubitorilor de  kickboxng din Arad. Bineînțeles, îl pregătim și pe Cosmin Neagu la același nivel, și pentru el e o luptă importantă, dar o finală mondială rămâne o finală mondială”, ne-a mărturisit Rus.

Așadar, în cadrul aceleiași gale din capitala Germianiei, Neagu se va bate și el cu Majid Ahmadi, luptător de origine afgană, la categoria 65 de kilograme. În ceea ce-l privește pe Onișor, de când acesta se bate la profesoniști (2020), are trei victorii (una prin KO) și o înfrângere.

Pentru cei doi fighteri arădeni este foarte important sprijnilor unor antreprenori arădeni precum: E-construcții, Titan Evolution, Dey Security Arad, Proteine Mag, Show Concept, Atletic VSA, Sala de Evenimente Helen și Aluminium Hub.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button