UTA Arad

UTA – sub punctajul precedentelor sezoane după 11 runde și urmează Farul, CFR, FCSB și U. Craiova, pierde Poenaru trenul spre play-off?





Caravana Superligii se oprește pentru prima oară în sezonul particular al Cupei Mondiale din Qatar din lunile noiembrie – decembrie. Între 15 iulie și 19 septembrie s-au disputat 11 etape, cu mențiunea că formațiile ce au participat în preliminariile Conference League au dereglat puțin competiția prin amânarea unor întâlniri și, deci, nu avem un tablou exact a celor două luni de fotbal din elită.

UTA este una dintre cele zece formații ce și-a consumat toate „gloanțele”, iar situația din clasament nu e tocmai de invidiat. Oricum, nu de UTA precedentelor două sezoane petrecute în în Liga 1, care stătea mai bine după primele 11 meciuri disputate. Laszlo Balint și băieții săi acumulaseră câte 17 puncte din 33 posibile atât în toamna lui 2020, cât și în cea a lui 2021 și aveau un golaveraj pozitiv 12-11, respectiv 13-9. Acum, trupa lui Ilie Poenaru a strâns doar 15 puncte, iar golaverajul e negativ 11-13. Evident, nici adversarii nu au fost aceiași, însă nici în acest caz actuala formație a „Bătrânei Doamne” nu poate fi tocmai liniștită.

Până la finalul turului, arădenii mai au de jucat cu cele mai bine cotate formații din Superligă, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Farul Constanța. Cu excepția formației pregătite de Gică Hagi, pe care – de altfel – „roș-albii” o vor înfrunta la reluarea mecurilor pe puncte, peste două săptămâni, restul au avut dificultățile lor în acest campionat, legate și de faptul că au jucat pe două fronturi. Universitatea Craiova nu mai are de ceva timp această problemă și a început să urce în clasament, campioana de pe Someș este și ea în revenire de formă, în timp ce Dică și Becali par să fi pierdut hățurile la FCSB, dar câteodată o echipă rănită, în mare criză de puncte, poate fi și mai periculoasă.

Ce să ne așteptăm de la UTA în etapele viitoare? Greu de spus în condițiile în care „identitatea Poenaru” se vede prea puțin. Tehnicianul UTA-ei spunea la începutul sezonului că ar avea nevoie de 4-5 etape pentru a-și implementa ideile tactice și azi ne aflăm în situația în care echipa produce fotbal maximum o repriză și nici acela prea convingător. Despre aportul fotbaliștilor vom vorbi cu o altă ocazie, dar gestionarea lor cade în sarcina staffului tehnic.

Cu tot respectul pentru echipele pe care Poenaru le-a pregătit anterior în Liga 1, Clinceni și Gaz Metan, la Arad există o altă realitate. Mai ales în acest al treilea sezon consecutiv în elita fotbalului românesc, când pretențiile au crescut, exponențial cu fondul de salarii. De la revenirea în Liga 1, UTA nu a mai plătit cu 13 mii de euro pe lună un fotbalist și ne referim la marele „flop” al începutului de sezon la UTA, Claudiu Keseru. Un asist în 11 meciuri nu reprezintă nimic pentru fotbalistul cu cel mai bun CV care a jucat vreodată pentru „Bătrâna Doamnă”. Dar, orădeanul este doar unul dintre jucătorii din care „principalul” arădenilor nu scoate totul și în fața cărora nu reușește să se impună din punct de vedere tactic și motivațional.

Echipele lui Poenaru obișnuiau să aibă o viteză de joc ridicată, să facă rapid tranzițiile pozitive și negative, aspecte pe care la Arad le-am văzut prea puțin. Chiar și pressingul ridicat era unul dintre atributele din jocul lui Poenaru, dar acesta e făcut destul de rar cu rezultatele așteptate. Într-adevăr, UTA fost câte o repriză peste FC U Craiova și FC Botoșani, dar, totuși, vorbim despre formații aflate – la rândul lor – în dificultate. Ambele sunt sub formația arădeană în clasament, ba chiar moldovenii lui Teja au luat 7 la Sfântu Gheorghe în ultima etapă.

Și mai îngrijorătoare sunt problemele de atitudine (mentale), dar și de exprimare în teren a fotbaliștilor în confruntările cu Mioveni, Chindia și Hermannstadt, echipe care, din punct de vedere al bugetului de salarii, sunt undeva la jumătate din cel al UTA-ei. S-au făcut doar două puncte din aceste trei dispute, iar cele lăsate pe drum trebuie recuperate cumva pentru ca trenul spre play-off să nu fie pierdut deja la finalul turului. Numele adversarilor te pun pe gânduri, iar Ilie Poenaru și colaboratorii săi ar trebui să-și dea seama că se află într-un moment crucial al mandatului lor. E nevoie de puncte și fotbal cu Farul, CFR Cluj, FCSB și U. Craiova, altfel lucrurile se complică la Arad.

21 comentarii

  1. Poenaru trebuie sa plece altfel nu avem nici o șansă. Și mai trebuie făcut rost de niște bani pt echipa.

    0
    0
  2. Greu de tot. Dar cel mai tare pe mine mă deranjează scuzele invocate de Mister Briantină. Cu autocarul nu e bine, cu avionul la fel, spectatorii îi încurcă in comunicarea cu jucătorii, gazonul, vremea, fusul orar . Și încă ceva: ne tot spui că jucătorii sunt obosiți. De la ce?

    0
    0
  3. Zic și eu pt ce sa ne televizeze ,să vedem o echipă mofturoasa care nici cum nu e bine ,nu avem aceea răutate pozitivă în joc să stăm și noi liniștiți, sau poate asa sint rânduite lucrurile sa fie …..

    0
    0
  4. PAI ECHIPA JOACA DUPA CUM BATE VANTU SI DUPA CUM AU CHEF CA ACUM STAM 10 ZILE FARA JOC ASTA ESTE, IN LOC SA AVEM 18p AM RAMAS LA15p pai dupa cupa mergem la HAGI SI E CAM GREU DACA JUCAM CUM AM JUCAT CU SIBIUL SI NU MAI ARE ROST SA REAMINTIM CE PROST AM INCEPUT CAPIONATUL.CU TOATE ASTEA CINEVA SAU MAI MULTI DIN CLUB TREBUIE SA DEA DESTEPTAREA SA SCHIMBAM CEVA,EU AM TOATA CONVINGEREA CA JUMATATE DIN PUNCTE, DACA NU MAI MULT SUNT CASTIGATE DE MINUNATUL PUBLIC ARADEAN DACA AM STA LA CAPITOLUL FOTBAL PRECUM STAM LA CAPITOLUL SUPORTERI CU ADEVARAT UTA SAR BATE LA TITLU, ASTA ESTE ADEVARUL.TRBUIE SA FIM ATETI CU FORESTA SA NU NE JUCAM DEA FOTBALUL SI SA JUCAM FOTBAL CU ADEVARAT SI SA LE DAM CAT MAI MULTE SI SA NU MAI PATIM CE AM PATIT LA MECIUL DE TRISTA AMITIRE CU ECHIPA OLTEANA DE LIGA3 NU VREAU SAI MAI POMENESC NUMELE CA-MI ESTE RUSINE. DESTEPTARE CU TOTII SI FACETI CEVA PT ACEST CLUB ISTORIC NUMIT UTA ARAD.HAIDE UTA ARAD.HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  5. La Clinceni și Mediaș, nu avea presiune. Erau condiții propice pentru ridicarea propriului nivel . În condiții grele și jucătorii dau mai mult ca pavaza la eventuale acuzații. Nu trebuie sa mire ca antrenori modești doresc experiente complexe și grele, cum e la UTA. Nu risca nimic, intrati într-un cerc acceptat de antrenori care se lauda cu rezultate izolate, trecute la surprize. Mai pun la CV și un nume de echipa cu pretenții, și devin colegi cu Teja. Adevărat, ca școala autohtona de antrenori se poate lua de mana cu cea de arbitrii. Privilegiați cei cu antrenori care simt omul înaintea jucătorului. La acest nivel nu ai ce să-l înveți. Un moment in decursul anilor priveam cu simpatie la Pusztay , profesor, fost jucător bun, la Mediaș, dar cu timpul își îneacă și el amarul prin B – ul degradat calitativ. Poate refugiul celor dezamăgiți de un fotbal alta data venerat.

    0
    0
  6. Problema nu este numai la antrenor ci în mare parte sânt la jucători dar apărare bună avem atacanți bunicei avem ce nu avem este mijlocul echipei unde se dau luptele grele avem cred un mijlocaș Păun până la proba contrarie. Dacă vrem în primele șase echipe din România ne-ar trebui mai vreo doi mijlocaș și un atacant. Cred că vom câștiga la Faru așa presimt oricum va fi UTA este echipa noastră și vom ține cu ia în orice ligă va fi.

    0
    0
  7. Jocul e cel care nu convinge. Pare și mai haotic decât în era Badea. Acolo măcar câștigam cum necum cu echipe gen Mioveni ori Chindia.
    De perioada târzie a lui Balint, când ne luam la trântă cu oricine, și dominam capios nu are sens să amintesc. Atunci măcar aveam o identitate.

    Acum, doar haos și scuze.

    Astea ultime 4 meciuri, sunt șansa lui Poenaru să ne arate că nu degeaba și-a ridicat cota în trecut. 5 ori 6 puncte ar fi aur curat și ar spăla multe păcate.

    Dacă în schimb, nu obținem nimic, terminam turul cu 15 puncte și mă tem că în zona barajului aterizăm. Chindia și Mioveni par să nu bată pe nimeni, (deși pe noi erau cât pe ce să ne articuleze ambele). Apoi, orice rezultat în afara victoriei cu Argeșul, va trebui să însemne debarcarea lui Poenaru.

    0
    0
  8. U.T.A JOACA CA O ECHIPA DE CARTIER,-URMEAZA 4 INFRINGERI,APOI CUM NU AVEM ANTRENOR,NUMAI PISIATRU POENITA ,SA-L VEDETI PE U.T.APE LOCUL 17.POIANITA LASANE SI DUTE-DUTE-DUTE

    0
    0
  9. Ft bun si corect articolul! Chiar cu decenta as spune… Poenaru a venit la Arad plin de el, cu mult avânt, ft sigur pe el… mai puțin și credeai ca va lua campionatul. Problema mare e că, în 3 sezoane de liga 1, ai poate lotul cel mai bun față de celelalte 2 sezoane, dar din păcate ai cel mai slab joc… oare de ce??? Pt că dle Poenaru, sunteți ft fricos! Sa joci acasă 5 meciuri și sa nu începi niciodată cu 2 atacanți, dar veșnic cu minim 2 mijlocași defensivi, câteodată chiar 3, e deja prea multa teamă. Ubbink de ce nu mai are loc în primul 11? De ce nu avem în lot niciun atacant de viteza? L-ai adus pe Keseru… nu mai bine la banii lui ii primea Cardoso? Sigur aveam câteva goluri în plus… păcat, dar prea bine nu va fi.
    Forța UTA!

    0
    0
    1. Cu siguranta, Cardoso era mai eficient decat Keseru…pana la urma nu trebuie sa fii mare expert sa intelegi de ce Keseru l-a WCSB(unde teoretic ar avea cine sa il serveasca prin assisst-uri) a fost tot sub asteptari. Conducerea l-a adus, crezand, ca vine Keseru in propriul careu dupa mingi…Ubbink nu mai are loc fiindca nu mai joaca nimic de ceva timp. La fel ca si in era Balint sau era Badea, echipa are inconstanta in evolutie, nu se vede o crestere pe un anumit sector, in aceste 3 sezoane…

      0
      0
      1. Ubbink nu mai joaca nimic de cand Poenaru i-a luat banderola pe degeaba. Olandezul s-a suparat si a vrut sa plece. Poenaru nu l-a lasat asa ca acum isi baga picioarele si asteapta sa i se termine contractul.

        0
        0
        1. @Buimac gresit, Ubbink nu mai joaca nimic deoarece UTA Arad nu i-a dat drumul la Craiova care a oferit 75000 considerata o suma prea mica. De atunci nu il mai intereseaza aratandu-si caracterul aiurea care il are, ce naiba poate sa ii faca POenaru. O sa urmeze acelasi lucru cu Ottele

          0
          0
        2. Il doar in spitz pe Ubbink de banderola de capitan. Banu conteaza, la toti fotbalistii. Unii prefera sa frece banca de rezerve la echipe de Top dar sa ia banul grupa mare (ex Raducioiu la Milan si West Ham). Chiar si Keseru acum la noi. Credeti ca e afectat ca nu joaca? Si, da , cum spune si Alin P, se vede caracterul. Si, da, va urma Otele. Pacat, il credeam un tanar modest si muncitor la inceput, m-am inselat.

          0
          0
  10. Bilet gratuit pentru Poenaru spre Suceava,avioane…Apoi descurca-se…Mergi la casa matale..UTA este o palarie prea mare pentru distinsul dvs personaj,ne-am lamurit.Multumim,stop joc,Mister Poenaru.UTA nu este de nasul dumneavoastra..Cu stima si respect….Pa si drum bun…Ne-a facut placere minima…

    0
    0
  11. Da, urmeaza vreo citeva „Teze de Doctorat” pentru UTA si Poenaru, in compania celor mai bune, sau ma rog, a celor care se pretind mai mult decit indreptatite la titlul de campioana a Romaniei in acest sezon competitional, cel putin prin prizma bugetului financiar pe care acestea il flutura zilnic, asemeni unui morcov, „iepurasilor” de la Digi si nu numai.

    As vrea sa cred ca echipa si banca ei tehnica, ranita adinc in orgoliu (ca sa nu spun pur si simplu umilita) de echipe cu buget mult mai mic decit al nostru, altele chiar si fara plata la zi a salariilor sau primelor de joc, v-a sapa virtos l-a radacinile fiecarui component al lotului, incercind sa scoata la lumina acel spirit al gladiatorului care lupta in fiecare zi pe viata sau pe moarte! In ziua de astazi acest spirit defineste profesionalismul in sport si in orice alt domeniu de activitate, de la maturator de strada, la prim-ministru la Presedinte sau Rege.

    0
    0
  12. Echipă avem, poate mai bună ca în anii anteriori, jucători cu experiență,dar nu avem cine să-i strunească să de-a maximu pe teren. Trebuie tăiat în carne vie la unii care fac doar figurație.

    0
    0
  13. Jucatorii vad ca unul i-a 13.000 de euro pe luna para sa produca nimic, ei de ce sa se zbata? Din pacate ce a produs Poenaru e dezinteresare si neimplicare. Uitati-va la Sibiul lui Maldarasanu ca sa vedeti opusul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button