UTA Arad

Poenaru recunoaște: „Nu a fost o stare prea bună după înfrângerea cu Hermannstadt, vom schimba puțin strategia de joc”Pauza dintre eșecul cu Hermannstadt (1-2), primul de pe teren propriu în acest sezon în Superligă și meciul din play-offul Cupei României Betano, de la Constanța, a trecut destul de greu pentru utiști, care ar fi dorit să vină mai repede șansa revanșei. Ilie Poenaru a recunoscut că echipa sa nu a avut stare prea bună la antrenamente, iar el și colegii săi din stafful tehnic au trebuit să lucreze pe toate planurile, mental, tactic și tehnic.


Tehnicianul „Bătrânei Doamne” regretă cel mai mult faptul că nu a reușit să lege nici acum două victorii în campionat, mai ales că partea cea mai grea, un succes în deplasare după 11 luni de zile (2-1 la Botoșani), era – teoretic – făcută. „E foarte de digerat și acum înfrângerea, chiar nu mă așteptam să pierdem meciul cu Hermannstadt, mai ales că veneam după patru partide fără înfrângere, după jocuri și rezultate destul de bune.  Din păcate, nu ne-am prezentat așa cum trebuia la meciul cu Hermannstadt, a fost o chestie mentală – în primul rând – și nu am înțeles de ce. În loc să avem două săptămâni de liniște în care să ne putem pregăti pentru ceea ce vine în perioada următoare nu a fost așa o stare bună, în sensul că a trebuit să analizăm, să disecăm și să lucrăm foarte mult.  Nu mă așteptam să lucrez la acele chestii pe care le-am pățit la meciul cu Hermannstadt, dar asta este, ăsta este fotbalul, este imprevizibil, din păcate ne lipsește acel echilibru, ne lipsește acea constanță în rezultate și prestații. În ultima săptămână, am încercat să găsim un echilibru, dar și să schimbăm puțin strategia de joc.  Am lucrat puțin la organizarea de joc, la densitatea pe care trebuie să o creăm pe faza defensivă, dar am și schimbat puțin din punct de vedere al pressingului. Vrem să fim o echipă mult mai compactă, o echipă cu o densitate mult mai mare în toate zonele terenului, să sperăm că începând cu meciul de cupă vom arăta altfel. Cu toate că este posibil ca la meciul de cupă să mai schimbăm puțin și să dăm unor jucători minute mai multe”, a afirmat Ilie Poenaru.


Dintre cei 5 internaționali ai săi, UTA va conta pe unul dintre ei în jocul de la Suceava. Sau mai precis  basarabeanul Virgiliu Postolachi se va alătura lotului „roș-alb” în nordul Moldovei și va fi la dispoziția staffului tehnic. În rest, de la Arad vor pleca în cursul serii spre București și apoi imediat la Suceava, cu avionul, 20 de jucători, respectiv toți jucătorii apți din lot, mai puțin juniorul Cibi. „Absența internaționalilor la meciul de cupă ne încurcă puțin, pentru că am fi putut odihni anumiți jucători. De exemplu, Erico e bine și s-ar putea să joace, probabil și Cascini, care vine cu noi și e suspendat cu Farul. Să nu creadă cineva că nu dăm atenție meciului de Cupă, din contră și asta pentru că lotul pe care o să-l deplasăm la Suceava este tot ceea ce avem la dispoziție la Arad, exceptându-i pe jucătorii plecați la loturi. Jucătorii internaționali se alătură lotului când ajungem la București, cu excepția lui Postolachi, care e aproape de Republica Moldova și vine direct la Suceava”, a adăugat Poenaru.

Delegația utistă va ateriza pe aeroportul din Suceava în această seară, în jurul orei 23, iar după meci va pleca la bordul autocarului spre București. Aici echipa va rămâne timp de două zil și se va antrena la bazele sportive de la Mogoșoaia și Săftica.

6 comentarii

 1. Cam de multișor ne vinde Mister Briantină aceleași gogoși! Cine sa mai creadă în ele? Conducerea profesionista care îl susține!

  0
  0
 2. …patru partide fără înfrîngere după jocuri și rezultate bune …poate ne explici și nouă care sunt cele 4 partide bune,cele cu chindia-Mioveni-Sibiu ? Cite puncte ați câștigat în cele 3 partide ,mai ți minte???

  0
  0
 3. Cand stii ca Baba Alhassan este cel mai bun jucator al Sibiului ( si unul dintre cei mai buni din Romania) iar tu ca antrenor nu-ti iei nicio masura in privinta asta inseamna ca nu te-a interesat deloc rezultatul meciului.

  0
  0
 4. Mister Poenaru tot recunoaste si cunoaste,tot mai regleaza…Debordeaza de stiinta si filozofie,mereu planuri mari teoretice…”Ajuste si Potrivencu”cele doua elemente ciudate pe care se pare ca nu le stapaneste absolut deloc…Nici „Ajuste” si nici „Potrivencu” nu sunt aliatii dansului…Intrebarea intempestiva este acum,pe cauzalitate…Ce faci ca sa fie altfel?To be or not to be???

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button