UTA Arad

UTA nu-și mai permite să trăiască o altă rușine în Cupa României! Poenaru: „Ar fi un dezastru să pierdem la Suceava!”, ce le-a pregătit Goian arădenilor?





UTA e dublă câștigătoare a Cupei României (1948 și 1953), dar feelingul cu această competiție nu a fots prea puternic în ultimii ani. Arădenii au fost scoși din cursă de formații din eșaloane inferioare, pătând blazonul glorios al clubului. Apogeul a fost atins în 2007, când „roș-albii” jucau în Liga 1 sub comanda lui Marius Lăcătuș și au fost bătuți de Sănătatea Cluj, pentru ca anul trecut tot o formație de Liga a 3-a, CSO Filiaș, să-i trimită acasă pe elevii lui Laszlo Balint. Alte eliminări nedemne din Cupă ale „Bătrânei Doamne” am consemnat în 2009 (eșec la penalty-uri cu CS Zlatna), 2016 (1-2 cu Fortuna Becicherecu Mic), 2017 (2-5 cu CS Afumați) și chiar în 2020, când U. Cluj era în Liga a 2-a și trecea de prim divizionară de pe Mureș cu 2-1.

În ediția 2022-2023 a Cupei României Betano, sorții au scos-o în calea UTA-ei pe Foresta Suceava, una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a 3-a. Trupa pregătită de Dorin Goian este fără înfrângere în Liga 3 în acest sezon, cu patru victorii și o remiză în cinci meciuri. Are 13 puncte, cu două peste ocupanta locului 2, CSM Ceahlăul, și cu trei peste locul 3, Bucovina Rădăuți. Moldovenii nu mai pierd de la barajul de promovare cu Oțelul Galați, când – de altfel – trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus în ambele manșe: 1-0 și 2-0.

Goian: „Le-am transmis jucătorilor să joace fără presiune, să se bucure de fotbal”

Dorin Goian susține că va alinia cel mai bun prim „11” pe care îl poate alinia, pentru că Foresta Suceava are și ceva probleme cu accidentările. Antrenorul Forestei Suceava vrea o calificare surprinzătoare în grupele Cupei României, pentru ca în oraș să vină și alte formații din prima divizie. „Vom aborda meciul cu UTA cu cel mai bun 11 posibil, în funcție și de accidentările care, din păcate, nu ne-au ocolit în ultima vreme. Este clar că plecăm cu șansa a doua, UTA este mare favorită, nu trebuie să uităm că între noi și ei e o diferență de două divizii. Vom aborda meciul cât se poate de serios și le-am transmis jucătorilor mei să joace fără presiune și să se bucure de fotbal, așa cum vor face, cu siguranță, și fanii din tribune, care vor veni în număr mare să ne susțină. Avem atât de mulți jucători tineri care n-au avut până acum șansa să își măsoare forțele cu un adversar așa de titrat, încât, dacă aș putea, le-aș oferi tuturor minute în această întâlnire. Sper să ne prezentăm cât mai bine din punct de vedere fizic la ora partidei și să dăm o replică pe măsură. Am încredere în băieții mei. Referitor la UTA, este o echipă cu o istorie importantă în spate, care a reușit să revină în prim-planul fotbalului românesc, iar în ultimii ani s-a dezvoltat inclusiv la capitolul infrastructură. Din declarațiile lor, am văzut că acordă o atenție deosebită Cupei, așa că vor sosi bine montați la Suceava. În plus, vin după o experiența nefericită de anul trecut, când au fost scoși din competiție de o formație de Liga a 3-a”, a spus Goian pentru conform Monitorul Suceava.

Poenaru: „Suntem UTA Arad, jucăm în Liga 1 și asta trebuie să se vadă din secunda unu”

Încă din ziua în care a preluat-o pe UTA, Ilie Poenaru susținea că ține foarte mult la un parcurs cât mai lung în Cupa României, iar recent a vorbit și despre o prezență în finală. Și asta cu atât mai mult cu cât parcursul din campionat nu este foarte bun, iar un trofeu ar salva sezonul. „I-am studiat pe cei d ela Suceava, le dăm atenție, pentru că așa este normal. Ne respectăm adversarul, indiferent de nivelul lui. Foresta e o echipă tânără, ce dezvoltă o posesie bună, care nu pierde de 5 etape și are  entuziasm.  Au niște jucători interesanți,  un fundaș central bun, au un Samson care dă un echilibru și e un jucător foarte puternic, au un Căinari pe care îl știm cu toții, cu state vechi în Liga a 2-a, e jucătorul lor de echilibru în atac. În fine,  mai contează pe un atacant de careu puternic, pe care l-am văzut că încearcă să finalizeze din orice poziție. Sunt o echipă bine organizată din punct de vedere defensiv, o echipă agresivă, o echipă căreia îi place să joace fotbal și ceea ce mă bucură, este faptul că nu se închid, ci joacă deschis. E clar că au entuziasm, e clar că își doresc să treacă mai departe, ca toate celelalte echipe care sunt de nivel inferior. Este o șansă a lor, chiar nu au ce să piardă, iar pentru ei venirea unei echipe de Liga 1 este o sărbătoare. Pentru noi ar fi un dezastru dacă nu am trece mai departe. Suntem UTA Arad, jucăm în Liga 1 și asta trebuie să se vadă din secunda unu”, a menționat Ilie Poenaru.

„Le-am dat exemplul Filiași…nu accept să fim scoși de o echipă de Liga 3-a”

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” mai susține că ceea ce au trăit vechii componenți ai lotului la Filiaș toamna trecută a fost învățătură de minte. „Aici mulți dintre jucători știu cum a fost anul trecut. Practic, le-am dat exemplul de la Filiași și i-am rugat pe cei care au fost pe teren atunci să le spună și colegilor lor noi cum s-au simțit după acea înfrângere. Dar, în același timp, eu le-am spus că nu accept, nu acceptăm, indiferent cine joacă, să fim scoși de o echipă de Liga a 3-a. Pe de altă parte, știu că din punct de vedere mental este greu să te concentrezi cu asemenea echipe, dar este un meci  pe care trebuie să-l câștigăm și trebuie să avem o mentalitate sănătoasă. Dacă nu ne prezentăm așa cum trebuie, vom avea probleme, chiar și cu Liga a 3-a”, a mai afirmat Poenaru, care nu va putea conta pe internaționalii Vukcevic, Isac, Pop și Abeid, în timp ce Postolachi va trece granița din Republica Moldova în această seară și se va alătura lotului utist la Suceava.

35 de lei biletul de intrare, meciul se vede pe FRF.tv

Oficialii „galben-verzilor” din Suceava profită de meciul de Cupă, cu UTA și au pus în vânzare bilete la un preț destul de mare: 35 de lei! Partida de pe stadionul „Areni” va începe la ora 16 și va fi transmisă în direct pe FRF.tv. Foresta joacă acasă și în weekend, în etapa a 6-a a Ligii a 3-a, cu CSM Bacău,  în timp ce pentru UTA urmează duminică, ora 18:30, deplasarea din cadrul etapei a 12-a a Superligii, din fieful liderului Farul Constanța.

Formații probabile:

Foresta: Niga – Cimbru, Makongo, Botezatu, Niţu – Mihalciuc, Samson – Netbai, Filip, Căinari – Chika.

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Chindriș, Hoxhallari – Cascini, Anton – Șteau, Ubbink, Otele – Ademi.

Arbitri: Mihai Amorăriței(Câmpina – Prahova) – Bogdan Duță (Bacău), Andrei Diaconu (Iaşi), Rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi)

Observatori: Adrian Voica (Bistriţa), Ilie Andrici (Cerviceşti – Botoşani)

14 comentarii

  1. Nu vad prea optimist acest meci. Bine ca nu l-au bagat pe…Keseru ! Chiar nu pricep…de ce joaca Balauru ( care cind a jucat a luat golurinparabile) ? Era momentul sa il incerce pe Mociu. Apoi…din nou Steau si nu…Negoescu sau Isac. Din pacate , nu il inteleg pe Poenaru. Ne spune ca ” nu accepta eliminarea:,..dar isi va da demisia in acest caz ? Ca are si el o mare contributie…la ce joaca echipa. Vom vedea o sumedenie…de pase la portar,…lateral si inapoi.

    0
    0
    1. Formatii probabile, Cosmin. Sperăm să-l vedem pe Mociu si pe Nego. La noi toate meciurile sunt grele si foarte grele, si cu liga 3. Of, of…greu e fotbalul ăsta pentru unii.
      Dacă ne scoate Suceava nu stiu cum v-a da Poenaru ochi cu tribuna arădeană. Si așa au fost chemati la raport după meciul cu Sibiu

      0
      0
  2. Sper ca, baietii sa nu dezamageasca si sa castige lejer in fata moldovenilor , FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  3. Dacă si la un meci cu Suceava tremuram, mai bine ne lăsăm, si mergem la cules sparanghel sau struguri că tot e sezonul! un rezultat normal ar fi minim trei diferență, dacă respecți tricoul pe care il imbraci, si conditiile pe care le ai in raport cu adversarul! ,,Vedetele” de la UTA nu trebuie să intre pe vârfuri, și să trateze adversarul cu respect, altfel episodul Filiași se va relua din nou! Iar dacă nici acum nu incepi cu Mociu in poartă atunci când? Mai ales că dacă nu mă înșel trebuie să respecți regula echipei de ligă inferioară, să joci cu trei sub vârstă… dar aici s-ar putea să mă înșel.

    0
    0
  4. Sa nu il joace pe Mociu ar fi o prostie…de fapt, in cupa ar trebui incercati mai multi juniori, indiferent de adversar.

    0
    0
  5. Cel care te semnezi Cosmin, nu mai bine o bagi pe mama ta in poarta, in locul lui Balauru, care a mai gresit si el , nu atat pe spui tu, ca mama ta scoate toate suturile,si pe cele imparabile, un fraier basit ce esti.

    0
    0
    1. Hop,hop,@Gixi….Uneori doctorul Cosmin are dreptate alteori deloc,probabil ca si noi fiecare…Hai sa nu sarim coarda…Probabil ca mama dansului l-a facut medic…nu mamica ta…Hai sa nu discutam despre arbore geneaologic,nu vad legatura intre neamuri si respect…Ne mai sare tzandara uneori dar te-as ruga fara mame…E deja prea mult…

      0
      0
  6. BALAURU este un portar bun cu experienta ca, a mai gresit si el asta este se mai intampla ,ce portar nu greseste dar a si scos multe mingii care scria gol. Este un portar de care UTA. are in continuare nevoie de el. Iti doresc mult succes Balauru . FORTA UTA. Arad !!!

    0
    0
    1. @Nelu, Targoviste…nu iti dau nici like si nici dislike la acest comentariu…Mai bine ma abtin…Nu mai vreau sa ma mai cert cu tine niciodata..Adevarul ar fi ca nici Balaur si nici Iacob nu sunt perfecti…Au parti bune si mai putin bune…Hai sa nu intram noi in contre…Unul este mic de statura dar are reflexe si joc de picior excelent,celalalt are talie dar chior si intarziat,fara joc de picior..Nu este treaba noastra doar ca vedem ca mereu antrenori fricosi,care nu dau sanse altora,Moldovan,Rosca,Mociu…Unul nu iese pe centrari,pe celalalt il loveste mingea in ceafa si ia goluri trasoare de la distanta,monumentale…Ghinion?Nu este nici un ghinion…Este faptic si real!

      0
      0
  7. Nuuuu,Mister Poenaru…doar noi suntem si ramanem UTA…Dumneavostra ca si altii sunteti un simplu trubadur,trecator…Morcovi in fund la Suceava?Deja se cauta alibiuri?
    Daca nu eliminati Suceava,nu mai exista absolut nimic de vorbit,nu ar exista scuze!Nu pot sa concep asa ceva…

    0
    0
  8. Giro, confunzi lucrurile . Balauru nu e chior, nu cred ca e intarziat cand i a venit mingea in spate , iar de jocul de picior , n am ce comenta, probabil tu esti chiorul ,daca faci comparatia asta intre cei doi. Din pacate pt tine ,sunt cunoscator al fenomenului , nu comentator pe site uri, iti spun ca din contra , Balauru are joc muuuult mai bun de picior, si cu riscul ca ma repet , Balauru a fost la inceputuri si jocator de sala, asta pt tine, si are muuuulte antecedente cu pase in care a lasat atacantii in situatii de unu la unu cu portarul, putine din ele sunt si pe Youtube. Informeaza te ca tia sta bine ,inainte sa vorbesti aiurea!

    0
    0
  9. Scuze pt micile greseli de ortografie, dar am uitat sa va amintesc de ultimele reflexe ale lui Iacob, gol pe scurt cu Sibiul si respingerea de la Botosani, acolo a ajutat rezultatul si nu s a vazut acea „parada”?. Cu tot respectul pe Mociu , e un portar tanar, care la un moment dat o sa aibe sansa lui. Nu mai luati atat etalon pe Moldovan, care a avut sansa lui, intr un moment bun cu o echipa pe primul loc in Liga a 2 a,ca la Liga 1 , facea cateva greseli 2, 3 meciu si incepea i sa l injuri pe aici. Te rog fa o analiza pertinenta a portarilor UTEi, nu pe simpatii, sau antipatii!

    0
    0
  10. GIRO !!! Ar fi culmea sa te certi cu mine pt. cum vad eu lucrurile cu Balauru. Pai cum sa spui tu GIRO ca, Balauru nu are joc de picior ? Chiar tu nu l-ai urmarit in atatea jocuri cu mingea la picior ? Pai crezi tu ca, daca il baga si pe Mociu si Rosca ei nu vor gresi ? A gresit si Balauru la cateva goluri dar hai fii obiectiv si vezi si partile lui bune la cate mingii a scos care scria goluri in poarte UTA-ei !!! Eu unul sunt de parere ca, BALAURU da mai multa siguranta apararii decat IACOB. Asa nu inseamna ca Iacob nu este bun dar este mai mic de statura in poarta !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button