UTA Arad

Hagi, extrem de pozitiv după victoria cu UTA: „Mi-a plăcut atitudinea tuturor după eliminare, inclusiv a publicului”





Farul (Viitorul) o bate în premieră pe UTA în prima ligă și se distanțează pe primul loc la trei puncte de Rapid, cel puțin până la jocul  de mâine seară al giuleștenilor. Alibec (din penalty, în minutul 19) și Casap, în minutul 90, au decis jocul cu arădenii, care au evoluat în superioritate numerică timp de o jumătate de oră.

„Cu Alibec sper să fie un mariaj bun, e într-un grup care vrea să atace”

Chiar dacă nici jocul constănțenilor nu a excelat, Gheorghe Hagi a fost extrem de pozitiv la flash-interviurile de după meci. În plus, și-a lăudat „gura de tun” pe Denis Alibec. „Am avut ritm bun, mi-a plăcut atitudinea tuturor după eliminare, inclusiv a publicului, suntem pe drumul bun. Le spun mereu să jucăm ca să câștigăm. Felicit echipa pentru efort. Prima repriză a fost a noastră de la un cap la celălalt. Cred că am jucat foarte bine, am făcut schimbările foarte bine, avem un colectiv bun. Singurul lucru negativ e că a luat galben Alibec și va fi suspendat, dar îi avem pe ceilalți, pe Torje, pe Morar, care de abia așteaptă să joace. Alibec are poftă să joace fotbal, trebuie să îi dai senzația că joacă bine, că e într-un grup care știe să atace, care vrea să câștige, el trebuie să joace la echipe care joacă foarte bine, care atacă, noi i-am promis că vom face asta și sper să fie un mariaj bun”, a menționat antrenorul Farului.

Larie ar fi trebuit să execute penalty-ul cu UTA: „Una vede antrenorul, dar și jucătorul poate să decidă”

Alibec nu ar fi trebuit să bată penalty-ul obținut chiar de el după brânciul primit de la Batha. „Eu am zis să bată Larie, dar a decis el să execute. Ei trebuie să se hotărască în teren, sunt doi jucători buni, doi căpitani. Una vede antrenorul, dar și jucătorul poate să decidă, să își asume responsabilitatea, a făcut foarte bine până la urmă”, a adăugat Hagi, care l-a nu l-a condamnat nici pe Corinus pentru eliminarea din minutul 57: „Nu sunt supărat pe acel roșu, el a jucat bine până atunci”.

„Să creăm o mentalitate de învingători”

Farul s-a dus la 27 de puncte, e lider în Superligă, dar Hagi nu vorbește despre trofee, ci insistă pe altceva: „Punctul patru al meu în formula de succes e să creăm o mentalitate de învingători, să creăm o echipă cu un astfel de spirit. Asta încercăm să facem, asta trebuie să fac eu și staff-ul meu. Avem colectiv talentat, dar e o provocare mare cu partea fizică, nu sunt jucători la nivelul cel mai mare sau cel mai bun”.

Debut în Superligă pentru Banu: „E un Neluțu Sabău în miniatură”

În fine, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile a vorbit și despre doi dintre talentații fotbaliști ai săi, de 17 ani. „Am debutat un jucător care e căpitanul nostru de echipă (n.a. Luca Banu) și care nu a fost convocat la naționala juniori. E campion la acest nivel și nu a fost chemat. Când cineva câștigă și căpitanul nu e convocat e o problemă, de asta l-am băgat să îl vadă lumea că e competitiv, cred că e un Neluțu Sabău doi, în miniatură. Nu i-am dat sfaturi, a stat cu noi în pregătire, avem jucători buni la fiecare categorie de vârstă. L-ați văzut și pe Borza, încercăm să le găsim spațiu, ei să rămână modești să învețe, să fie cu capul pe umeri. Azi sunt aici, mâine au de jucat la 2005, pe Mazilu l-am dat la 2005 și într-o zi o să îl vedeți și pe el la echipa mare. Sunt jucători pe care îi creștem și găsim momentul când să îi jucăm, se naște iar o echipă foarte bună și tânără la Constanța, așa cum am făcut și în trecut”, a încheiat Hagi.

Peste o săptămână, Farul joacă la Sfântu Gheorghe,o formație în evidentă creșetere de formă.

FOTO: prosport.ro









3 comentarii

  1. Tot respectul pentru Farul ! O echipa care ne-a bătut pe merit și joaca un fotbal frumos etapa de etapa !

    0
    0
  2. După ce ia ieșit tot poate sa zică ce vrea ….mai ieri am scris că Iacob greșește mult vezi Botoșani un singur șut spre poartă… alte meciuri..Sibiul acasă..azi respinge în față am rămas tot la meciul de liga 3 cu Suceava…poate jucăm altădată

    0
    0
  3. Nervii lui Batha, versus nervii lui Cascini. Toată lume constata cu amărăciune, ca la echipa nu domina luarea de puncte, nici preocuparea pentru joc, domina nervii. Ba Iacob, acum și Benga. Cel mai mult se vad la Batha, și mai de curând la Cascini. Adică unde e nevoie cel mai puțin de încordarea susnumita. La Batha mai înțelegem. Panoplia lui de exprimare, în ciuda indarjirii, e saraca. Ce sa caute iritarea la un jucător dotat cum e Cascini.? E gustul amar imprimat la el de colegi. Greu o scoate la cap cu inconstanta, ba chiar inconsistenta , acelorași colegi. Enervare acoperitoare , dar sa speram ca nu și el a luat-o pe drumul suspendărilor, gen Batha.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button