ACB Ineu

„Republicanii” Ineului au răpus-o pe LPS Cluj, băieții lui Pința, Ponta și Toth rămân pe podium!





Dacă în Liga 3-a ACB Ineu a bifat un insucces clar, 1-4, la Pecica, echipele de juniori ale clubului s-au comportat mai bine în campionatele de „republicani”, pentru ca în Liga Elitelor lucrurile să continue să meargă prost.

Campionatul Național U19ACB Ineu – LPS CLuj 4-1

După ce pierduse cu 4-1 pe terenul celor de la Sporting Cluj, echipa de juniori mari ai Ineului a trecut cu același scor pe teren propriu de o altă formație de pe Someș, LPS.  Toure a deschis tabela încă din minutul 5  cu un voleu sub transversală, dar oaspeții au egalat dintr-un penalty comis de Codrea (henț). Toure a făcut dubla cu 9 minute înainte de finele primei reprize, cu capul, după centrarea lui Nica. Scorul de 2-1 s-a mai modificat doare spre final și tot în dreptul gazdelor. În minutul 81, Rucăreanu a așezat un balon în fața porții și Cohan nu putea greși. Tabela a închis-o Codrea, cu o lovitură de cap după cornerul lui Nica.

„Un meci bun, ne era un pic frică de adversar, ei ne-au scos la U17 din sferturi. A lipsit Varga și terenul a fost foarte moale, dar am strâns rândurile și am câștigat după ce am luptat și ne-am adaptat mai bine la condițiile de  joc. Am și renunțat un pic la principiile noastre de  joc, dar a fost bine. Urmează miercuri intermediară la Oradea”, a menționat Teodor Mihuț, antrenorul ineuanilor, alături de Cristi Sculici.

Ineu: Tulcan – Gârna, Ismail Bejera, Codrea, Nica – Flonta – Cohan, Hada, Mâneran, Marc – Toure. Au mai intrat: Sabău, Rucăreanu, Farago, Daniel Bejera.

Campionatul Național U17ACB Ineu – LPS CLuj 2-1

Juniorii U17 ai ACB-ului stau cel mai bine în clasament la „republicani” (locul 3) și au câștigat din nou în weekend. De data aceasta, ineuanii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu, cu LPS Cluj, pe un teren la limita  practicabilității. Băieții lui Pința, Ponta și Toth au marcat destul de repede, prin Popa, care a profitat de o respingere greșită a portarului la șutul lui Cheta. Gazdele au avut noroc, căci vizitatorii au ratat un penalty la faultul lui Mercea în careu, far scorul pauzei avea să fie, totuși, 1-1. Golul bucuriei zărăndane a venit cu 8 minute înainte de final, când Sasu l-a angajat pe Szoke, acesta a driblat trei adversari, dar și portarul și a adus toate punctele în contul echipei sale.

„O primă repriză începută bine, am înscris, dar am fost egalați la finalul reprizei. Am avut și noi dar și ei câteva ocazii, dar am intrat cu scor egal la cabine. În repriza a doua, pe un teren foarte greu am luptat și pe final am reușit să marcăm golul victoriei. Miercuri mergem la Oradea în intermediară”, a menționat Leontin Pința.

Ineu U17: Coman – Narsesovici, Mercea, Purlea, Iacob – Feier – Varga, Szoke, Miculaiciuc, Cheta – Popa. Au mai intrat: Sasu, Palcu, Condea, Ene.

Liga Elitelor U16: LPS Banatul Timișoara – ACB Ineu 5-2

Deși au condus cu 1-0 pe Bega, puștii lui Marcel Ponta și Leo Pința au pierdut din nou, destul de clar și încă în fața unei alte formații ce avea zero puncte înainte de etapa din weekend din Liga Elitelor. Bejera a fost cel care a deschis tabela cu LPS-ul, după pasa filtrantă a lui Miculaiciuc, acesta din urmă înscriind – la rându-i – cu un șut din afara careului pentru un 3-2 pentru gazde în minutul 70. Scorul final avea să fie 5-2.

„Am început bine, am dat și gol apoi am ratat prin Ioniac, singur cu portarul l-a luat la țintă. Gazdele au echilibrat jocul și au marcat de două ori până la pauză, după greșeli personale ale fundașilor noștri. În repriza a doua am avut situații de a marca, dar am mai luat un gol tot pe o greșeală personală și am reușit să reducem din diferență prin Miculaiciuc. Am forțat egalarea, dar am mai luat un gol pe final. Oboseala și-a spus cuvântul, sunt juniori care joacă 3-4 meciuri pe săptămână, nu prea mai putem face antrenamente”, afirmă Marcel Ponta.

ACB Ineu U16: Trif – Oprean, Mercea, Farago, Pop – Ardelean – Bejera, Haniș, Condea, Miculaiciuc – Ioniac. Au mai intrat: Guti, Purtan, Lăzăreanu, Stanciu, Bence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button