UTA Arad

De ce nu dă randament Keseru la UTA? Poenaru șochează puțin: „Nu am reușit să construim în jurul lui”





Claudiu Keseru a devenit un caz la UTA. Plătit regește pentru posibilitățile clubului arădean, cu 13 mii de euro pe lună, fostul atacant al naționalei nu a marcat încă niciun gol pentru echipa pentru care semnase până în vara anului 2024, cu dorința de a continua la club ca și director sportiv.

Experimentatul fotbalist orădean postează pe site-urile de socializare filmulețe cu antrenamente de forță specifice, dar pe teren pare un pește fără apă. După ce în vară intenționa să-și construiască echipa în jurul său, Ilie Poenaru a ajuns să admită faptul că, oarecum, s-a înșelat când a făcut aceste calculele. „Keseru a fost învățat într-un anumite sistem. Pe unde a jucat, la echipe mari, de calitate, mingea îi era adusă în careu. Trebuie să recunosc că în discuția pe care am avut-o cu el înainte de a veni aici era legată de faptul că încerc și vreau să aduc jucători cu care să construiesc în jurul lui. Și acum fac o paranteză și mă întorc puțin la vremurile când echipa își crea ocazii cu Balint, în campionatul trecut, ocazii destul de multe și se ratau din toate pozițiile. Atunci, în mintea mea, știind că voi veni UTA,am spus că am nevoie de un număr 9 cu experiență, un jucător cu calitate, care, din trei-patru mingi duse în careu, una-două vor fi gol. Iar jucătorul acela poate fi Keseru, dar lucrurile nu au stat așa. Adică a fost o perioadă, cea din cantonamentul din Slovenia, în care Claudiu a încercat să revină la nivelul la care era, a încercat să se adapteze la tot ceea ce voiam noi să facem. Faptul că nu am reușit să transferăm și jucătorii de care vorbeam, care să construiască și să vină în jurul lui și să-l pună pe el într-o valoare foarte bună, aici s-au dezechilibrat lucrurile puțin. Așa că, a trebuit să găsesc eu o altă strategie, să fac un alt joc, pentru că trebuie să fim conștienți și realiști. Când în echipa noastră unul sau doi sunt într-o zi proastă se simte imediat și se vede imediat. Adică noi avem nevoie de toți 11 jucători din teren să fie la același nivel, din toate punctele de vedere, al atitudinii, al agresivității, al organizării tactice, defensive, ofensive și dacă nu ai același ritm în același timp, echipa are probleme”, a spus Ilie Poenaru.

Întrebat de ce Keseru nu a primit un tricou de titular nici măcar în meciul de Cupă cu Foresta, antrenorul UTA-ei spus: „Pentru că până la acel meci Claudiu a intrat mereu pe teren, mai mult sau mai puțin, iar eu trebuia să-l văd și pe Ademi, pentru că era singurul jucător din acest lot căruia nu îi dădusem niciun meci ca titular. Trebuia să-mi dau seama și la ce nivel e Ademi, ca să pot să-mi fac și eu o analiză clară asupra lui și să știm ce avem de făcut. Asta se întâmplă, sunt anumiți jucători care din analiza pe care o faci și îi aduci la echipă crezând că ai rezolvat acea problemă din punct de vedere al numărului 9, 10 și așa mai departe, nu sunt ceea ce te aștepți. Vin și nu se adaptează la țară, la mediu, la oraș, la principiile tale, la fotbalul tău. Așa că în acest moment, poate Ademi este unul dintre cei care nu s-a adaptat  la ce se întâmplă aici la Arad, pentru că ați văzut cifrele lui pe unde a jucat. Credeți-mă că Liga a 3-a din Germania este foarte grea și foarte puternică”.

Cu un CV impresionant, cu peste 600 de meciuri jucate și 278 de goluri în toate competițiile pentru echipele de club și 47 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris de 13 ori, Claudiu Keseru a reușit un singur asist la UTA în primele 12 runde, în etapa a doua cu Petrolul. Și, din câte se pare, nu va avea prea multe minute în meciurile ce urmează: „În momentul de față, pe stilul pe care îl avem noi și pe ceea ce jucăm noi, Keseru nu se pliază. Nu consider că am făcut o greșeală când l-am adus, pentru că atunci nu știam ce mai transfer după el. Eu nu eram sigur pentru jucătorii cu care eu am negociat. Pur și simplu lucrurile nu au mers așa cum ne-am dorit. Nu cred că ies tot timpul calculele în orice privință, tot timpu ți se întâmplă ceva, tot timpul mai apare un lucru”, a concluzionat Poenaru.

11 comentarii

  1. Cum dracu Haaland (22 de ani ) se stie plia pe orice sistem de joc si nu are experienta lui Keseru ( 36 ani).Varf si unul varf si altul.Nici unul nu este nascut nici in Anglia, nici in Brazilia, nici in Argentina, nici in Germania, nici in Spania, nici in Franta, nici in Italia, ci unul este nascut in Norvegia si celalalt in Romania.Bine, aici se pune si problema de cine i-a antrenat.

    0
    0
    1. La CV, la varsta lui, in prag de pensionare , Keseru il bate pe Halland, care ar mai avea drept de joc la Under 23.

      0
      0
  2. Întrebarea e alta: de ce nu dă randament echipa? Povesti am tot auzit, explicații puerile pt prostit naivi .
    Poate mâine se vor descătușa!

    0
    0
    1. da, poate se vor descătușa. Mereu suporterul utist speră. Problema este că s-au descătușat si la Botoșani si s-au incătușat inapoi cu Sibiu. Nicicum nu reușesc măcar două victorii cu adversari de liga 2. Sibiul de atunci a pierdut două meciuri si vor mai pierde. UTA este fraera supermămăligii cu Poenaru cu tot. Primesti gol acasă pe final de meci??? In loc să fii tu acolo la ei in careu, să nu-i lasi până nu le dai gol. Nu știu cine va rezista să se uite diseară la meci că amândouă joacă urât, cel mai urât dintre toate.

      0
      0
  3. o preluare de minge conditie fizica sau determinare asta nu face parte din sistemul de joc si la Keseru lipseste cu desavirsire nu poti construi in jurul unui jucator de 35 ani pentru ca nu este de viitor dar putem construi in jurul lui Postolache ,problema este foarte simpla toata echipa nu joaca nu se vad traseede joc sau suturi pe poarta ,in mecil cu Farul nu am avut un sut pe spatil porti in asemenea conditi nu poti cistiga meciuri

    0
    0
  4. Adica Keseru a dat randament peste tot, dar nu se poate adapta la tactica lui Poenaru. M-am lamurit, vreo a 100-a oara. Pleaca odata deja Poenarule, tu esti problema!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button