UTA Arad

Stahl își motivează colegii pentru meciul cu CFR Cluj: „Avem mândria noastră și trebuie să arătăm asta mâine, fiecare să facă ce am antrenat!”





UTA revine luni seară (20:30) pe gazon în Superligă după eșecul dezamăgitor de la Ovidiu, 0-2 cu Farul Constanța. Arădenii vor întâlni campioana României, CFR Cluj, iar meciul se anunță unul complicat, având în vedere forma bună în care se află echipa lui Dan Petrescu, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor.

„Dacă fiecare își face treaba în teren, putem lua cele trei puncte cu CFR-ul”

Revenit în această vară la Arad, sub formă de împrumut de la Rapid, Albert Stahl a intrat de pe bancă în majoritatea partidelor din acest sezon, însă prestațiile pozitive s-au lăsat așteptate. Asta până la meciul cu Chindia, când introducerea sa a avut impactul scontat, iar mai apoi la Botoșani a fost titular și a oferit primul său assist. Arădeanul a prefațat întâlnirea cu formația clujeană: „Am amintiri plăcute din meciurile cu CFR, am câștigat și contra lor, 2-0, dar am și pierdut, am avut mereu meciuri dificile. CFR-ul este o echipă matură cu jucători experimentați, dar consider că mâine, dacă fiecare își va face treaba în teren, ceea ce am antrenat și ceea ce ne dorim noi ca jucători, putem lua cele trei puncte. Avem mândria noastră și trebuie să arătăm asta mâine. Pe orice post aș juca ar trebui să dau 100%. Nu știu dacă mă avantajează duelul cu Camora, eu trebuie să-mi fac jocul, sunt conștient de calitățile mele și trebuie să le pun în practică la fiecare meci” .

Doar prin constanță noi ne putem ridica acum moralul și locul în clasament”

Inconstanța a fost principala problemă a UTA-ei în actuala stagiune, iar jucătorii sunt conștienți de acest lucru. Cât despre atmosfera din vestiar, Stahl a confirmat faptul că nu au existat conflicte sau alte nereguli. „Asta este marea problemă la noi, trebuie să fim constanți, suntem prea oscilanți în jocuri, în rezultate, în evoluții personale. Aici trebuie să lucrăm, ne antrenăm zi de zi pentru asta, probabil e și o chestie de mentalitate și asta depinde de noi, trebuie să o schimbăm. Doar prin constanță noi ne putem ridica acum moralul și locul în clasament. Suntem niște jucători profesioniști, care la antrenament încercăm să ne ajutăm între noi, jucătorii cu experiență să ajute jucătorii tineri. Nu cred că au fost conflicte ca pe la alte echipe, să se bată jucători sau să ne înjurăm. Jucătorii sunt foarte bine între ei și trebuie să ne antrenăm 100%. Eu am fost trist pentru că, poate, nu jucam bine, dar ține de mine ca atunci când intru să dau totul, să am rrealizări, să dau o pasă de gol sau un gol, ca să arăt că merit să fiu aici. Ca jucător de fotbal simți dacă ceva este în neregulă în vestiar și nu e cazul”, mai susține mijlocașul de 23 de ani „roș-albilor”. 

Ar însemna foarte mult să fim în play-off, pentru mine ca jucător, pentru UTA, ca și club, pentru suporteri”

Chiar dacă UTA a căzut până pe locul 11, dorința jucătorilor este în continuare să se califice în play-off. „Lucrăm foarte mult la antrenament, tactic și fizic. Când intrăm în teren, trebuie să aplicăm ceea ce facem la antrenament și ține de fiecare jucător să aplice acele lucruri.  Dacă fiecare face ceea ce trebuie, mâine sau în oricare alt meci, să vrem să câștigăm. De fiecare dată mergem la victorie, pentru că asta trebuie să facem aici la UTA, să jucăm și bine și să avem rezultate. Pentru că e un club cu suporteri care vor și performanță și un joc plăcut. Fiecare în parte trebuie să realizeze asta, să ne antrenăm bine mereu, să nu ne menajăm și când intrăm să demonstrăm că suntem pe merit aici. Noi, ca vestiar, vrem să ajungem în play-off. Dar, până atunci, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Ar însemna foarte mult să fim acolo, pentru mine ca jucător, pentru UTA ca și club, pentru suporteri. Trebuie să facem tot posibilul să ne creăm mentalitatea asta de învingători și să jucăm pentru cele trei puncte mereu, pentru că avem un viitor în față și o clasare în play-off ne poate ajuta pe fiecare dintre noi” a declarat fotbalistul arădean.

„Probabil, suporterii sunt supărați pe noi, dar sunt sigur că vor fi alături de noi”

După precedentul meci dintre UTA și CFR Cluj pe Arena „Francisc Neuman” (în septembrie 2021, scor 0-1), Dan Petrescu lăuda atmosfera de pe stadion și declara că nici o altă echipă nu va mai învinge în acea stagiune pe terenul arădenilor. Din păcate, previziunea sa nu s-a adeverit, însă cu siguranță și mâine publicul arădean va fi la un nivel înalt, în speranța că favoriții vor reuși să obțină un rezultat pozitiv contra campioanei: „Probabil,  suporterii sunt supărați pe noi, dar și noi suntem supărați pe noi din cauza rezultatelor și, poate, a atitudinii. Dar, eu sunt 100% sigur că vor fi lângă noi, ne vor încuraja, pentru că la Arad mereu ne-au încurajat suporterii și când a fost bine și când a fost rău. Consider că și mâine o vor face și vor fi alături de noi, pentru că avem nevoie cu CFR-ul”, mai e de părere Albert Stahl.

Mijlocașul de bandă a fost prezent pe teren de trei ori contra „feroviarilor”, iar bilanțul său este de o victorie, un egal și o înfrângere. Succesul (2-0) și eșecul (1-2) au fost în sezonul regulat precedent, când Stahl evolua pentru Rapid, iar remiza (1-1) s-a înregistrat în stagiunea 2020-21, când fotbalistul arădean îmbrăca tricoul Astrei.

2 comentarii

  1. Tribut plătit de transferuri dacă nu greșite, pe puțin nepotrivite. Sa stai sa cauți o echipa la sfârșitul turului spune multe. O încurcătură în care antrenorul a întrat singur și a luat și echipa după el. Publicul e alături, reparand și el cât poate. Poenaru e supărat și tot cere angajament. Numai ca în acest stadiu , și sub cerințe, sub și ce a găsit, se poate întreba ce jucători și câți mai are sub comanda efectiva. Suntem cu echipa în fata unui joc greu cu CFR, venita cu lauri din selectul cartier al Pragăi lui Slavia în bătrânul Vlaicu.!! BAFTA.!!

    0
    0
  2. din pacate ultimele dati ai jucat ft bine dar tantalaul ala de Poenaru tot te scoate!!
    el.nu w antrenor e o caricatura!!!
    dupa ce ai intrat super bine fata de ceilalti colegi te scoate in min 45-50 si meciul urmator la fel.dupa rezerva!!
    e tampit nu e instare sa vada valoarea joaca pt egal!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button