UTA Arad

De ce a renunțat Poenaru să o mai antreneze pe UTA? „Suporterii au creat o presiune foarte mare, jucătorii nu-mi mai dădeau echilibru”





Ilie Poenaru încă nu a semnat rezilierea contractului cu UTA, dar vorbim despre simple formalități atâta timp cât părțile au bătut palma, iar clubul a anunțat revenirea lui Laszlo Balint pe banca arădenilor la 9 luni de zile de la despărțire. Fostul „principal” susține că el a provocat „divorțul”, fiindcă suporterii au pus o presiune prea mare pe echipă și doar prin plecarea sa putea să mai detensioneze atmosfera.

De la televizor se auzea frumos, dar după ce se termina meciul, discuțiile erau altele

Într-o intervenție telefonică la emisiunea matinală de la Pro Arena, Ilie Poenaru a vorbit din nou despre perioada scurtă  în care a trebuit să refacă echipa, după ce în vară tot el a crezut necsar să schimbe jumătate din lotul ce a terminat sezonul trecut. Pentru asta ar fi avut nevoie de o mai mare răbdare din partea suporterilor, dar, pe de altă parte, a recunoscut că era conștient că lipsa de rezultate e mereu plătită cu scaunul de antrenori. În fine, Poenaru a explicat exact de ce a simțit că nu mai avea lucrurile sub control în vestiar. „Eu sunt cel care am dorit această reziliere, am avut o discuție ieri dimineață cu domnul Meszar. Mi-am spus că în acest moment mai important este clubul, echipa, rezultatele și nu și nu Poenaru și că trebuie să facem ceva, pentru că m-am atașat într-un fel sau altul de tot ce înseamnă Arad. Am renunțat și pentru că fanii, fiind foarte pătimași, au creat o presiune foarte mare.  Nu asupra mea, pentru că eu nu am o probleme de presiune și stau foarte bine din punct de vedere mental. Dar, s-a creat o presiune foarte mare asupra echipei, iar aceasta nu a făcut față. De la televizor se auzea frumos, dar după ce se termina meciul, discuțiile erau altele. Din partea suporterilor cu jucătorii și așa mai departe și s-a creat o presiune foarte mare asupra jucătorilor, pe fondul acesta de rezultate mai puțin bune. Mi-am dat seama că în acest moment nu am jucătorii care să-mi dea acel echilibru și să gestioneze momentele de joc. Ați văzut după că gol marcat sau după golul primit, echipa avea o cădere, una de natură mentală și mi-am dat seama că, cu toate că noi lucrăm la factorul ăsta săptămânal, jucătorii nu sunt ok din acest punct de vedere. Poate că unii dintre ei nu sunt pregătiți pentru pentru ceea ce se dorește la Arad”, a spus tehnicianul de 45 de ani, care le-a mai antrenat în Liga 1 doar pe FC Voluntari, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și acum UTA.

Keseru ar fi fost titular cu Petrolul

Totodată, Poenaru a dorit să precizeze că din punctul său de vedere Claudiu Keseru e în sfârșit pregătit să intre pe teren din primul minut și chiar ar fi început cu el meciul cu Petrolul, dacă ar mai fi rămas la echipă. „În ultimele meciuri, chiar și la meciul cu Piteștiul, Claudiu nu a jucat rău. Și-a creat și ocazii, a marcat cu FCSB-ul și cred că acum, din momentul ăsta, poate și cred că a ajuns la nivelul la care îl știam cu toții. Să sperăm că în continuare UTA se va pe el și că el își va aduce aportul la rezultatele bune ce vor veni, sunt sigur. Personal, după meciul FC Argeș mi-am spus că a venit momentul ca el să joace și la Ploiești aș fi început cu el titular”, a mai precizat antrenorul care o lasă pe UTA pe penultimul loc în clasamentul Superligii.

Coincidențe stranii

În altă ordine de idei, există două coincidențe stranii. Ultimul meci al lui Laszlo Balint la Arad, în primul său mandat la UTA, a fost arbitrat de George Găman: 0-1 cu Gazul lui Ilie Poenaru. Acum, acesta din urmă pleacă tot după ce centralul din Craiova a condus un meci în care oaspeții, cei de la FC Argeș, s-au impus cu 1-0 pe arena „Francisc Neuman”. Care a fost prima deplasare a lui Gyuszi Balint pe banca UTA-ei. Un succes cu 3-0 la Ploiești, cu Petrolul, în cadrul rundei secunde a sezonului 2019-2020, cel la finalul căruia „roș-albii” promovau în Liga 1.

15 comentarii

  1. Nea Briantină, mai ai explicații de Gîgă?
    Păcat că ai venit, bine că ai plecat. Cam târziu, totuși! Asta pentru că UTA are o conducere de profesioniști.

    0
    0
    1. Asta dupa ce intr-un sondaj din primavara, Poenaru a castigat detasat, ca fiind cel mai dorit antrenor.

      Nu am inteles atunci entuziasmul pentru el, iar acum avem confirmarea. Sper sa scapam de retrogradare si apoi vedem ce o ai fi.

      0
      0
  2. Gelatule…Dupa meciul cu Voluntari ar fi trebuit sa zbori…I-auzi presiune…Te asteapta Chiajna,Slobozia pentru ca pe Clinceni si Medias le-ai ingropat..Acolo nu este presiune si te aud jucatorii in timpul meciului.Noi ne-am trezit,sper ca nu prea tarziu!!!

    0
    0
  3. Deci a gasit explicatia,suporterii sunt de vina ca echipa a ajuns pe loc retrogradabil,pai fara suporterii astia nea caisa cred ca nu faceai nici 5 puncte,daca erai in alta parte ai fi zburat cu suturi in cur demult.Toata lumea e de vina numai el nu,ce caracter josnic,probabil tot din cauza suporterilor ai avut 23% posesie in meciul cu Craiova.

    0
    0
  4. A pierdut vestiarul iar din păcate conducerea clubului văd că lasă orice antreprenor să-și facă de cap când vine vorba de transferuri.
    Dacă Balint a învățat ceva in aceste 9luni e bine,sper sa nu mai fie așa încăpățânat și arogant atât în relația cu jucătorii cât și cu galeria, dacă nu îl vom susține nu va reuși nimic,cu scuzele de rigoare dar tribunele fara sprijinul galeriei nu cântă mai mult de 10secunde.

    0
    0
    1. Eu cred că a învățat. Se mai enervează că pune prea mult suflet. El nu se multumeste cu puțin. Acuma n-avem de unde să știm ce va fi dar un lucru e clar. UTA va arăta din nou a echipă disciplinată. De aici porneste performanța. Cu galeria se va împăca mai mult ca sigur. Gyuszi să facă primul pas de împăcare si cred că scuzele vor fi primite. Fără galerie e stadionul mai posac. Toți pentru UTA!

      0
      0
      1. @Sam….Oricine invata din greseli,atat timp cat si le si asuma…Pacatul mare al lui Gyuszi, a ajuns sa mearga doar pe mana lui Apostu,exclusiv,asa au aparut niste „prieteni cu fotbalul” in tricourile alb-rosii,nemeritate…Poate va reconsidera asta,sper asta…Exact Bogdan Apostu,declara ca Balint il calareste zi si noapte,asa ca „ia de aici”…Dangubici,Laukzemis,Ongaro,Wagner si altii de acest fel..
        Poate ca Balint,nu „va mai pune botul” la sufleori…Imi doresc din toata inima,sa nu-i excluda din nou pe juniorii proprii..Mai mult decat sa vezi un Rares Pop,executand niste cornere de „extemporal la dirigentie” si nu numai..
        Ramane de vazut ce se va intampla cu Cascini,Maxim,Steau…In ordine inversa…Cascini ar fi ok,Steau are potential,e tanar,chiar nu arata rau,vulnerabilitatea si inconstanta varstei,concurenta, tradeaza la presiune,nu duce…Maxim este un fel de ce???Al cui,daca parintele gelat l-a adus dar nu i-a oferit nici macar un minut,in favoarea unui pierdut in spatiu,Dobrescu?
        Nu in ultima ordine de idei…Daca nu merge „Mahomed la munte,vine muntele la Mahomed”vine Balint la Ubbink,daca invers nu s-a putut,poate,poate..Ce frumos ar parea fotbalul daca nu ar fi pe puncte…Puncte pe care ni le-au pierdut Gelatul Poe cu Caruntul Plapuma..

        0
        0
      2. Așa sperăm cu toții să nu-i excludă pe cei tineri, din contră să-l aducă inapoi pe Pătlăgică, Hrezadac (Gyuszi l-a titularizat. păcat de acea accidentare dar acum e bine) si altii de la academie. Despre cei adusi de Poenaru, sperăm să nu fie ca in politică. Tot ce a făcut ăla de dinainte nu e bun nimic. Șteau, Cascini, Maxim, pot fi păstrati, poate cu altă pregătire si alt stil de joc, vor fi utili echipei.

        0
        0
  5. Poenaru asta e un monument de nesimțire. Nici acum nu își asumă absolut nimic. Toată lumea a greșit, dar el NU.
    Keseru fix de azi e pregătit 100%….?,penibil!
    Exact de azi! Super! ?Keseru e zero barat, ca jucător e mort, definitiv. Doar că Poenaru abia așteaptă să poată da vina pe Balnit că nu l a pus în valoare…după ce el l-a revitalizat..!
    Doamne ferește ce caracter (N)-are Poenaru asta…
    Succes, Balint!

    0
    0
  6. Ma uit prin comentarii si ma mir cum va mai suporta pamantul asta..in momentul cand sustineti echipa si in liga 2 atunci aveti drept de comentarii. Pana una alta mars si invatati scandarile si incepeti sa luati exemplul galeriei. Galeria nu striga „demisia” ..era ocupata sa sustina echipa…lichelele din T2 sunt cand fac pauza dela mancat seminte striga ca prostii..macar de tinta era cea potrivita. Decat cu ‘suporteri’ ca voi, mai bine am retrograda in liga 2 ca acolo nu va mai faceti simtita prezenta..suporteri de carton

    0
    0
    1. Vezi ca maine ai test la scoala pruncule,istorie…Istoria UTA-ei!In loc de religie,educatie sexuala,tehnologica,financiara sau alte materii idioate,as introduce obligatoriu ISTORIA UTA-ei,materie voluntara…Copile,fii mai temperat,nu mai jigni fara rost suporterii adevarati,constanti!Cei care sunt in T2 sunt de ani si ani de zile,generatie din generatie,indiferent in care parte,turnanta,peluza, a fost galeria….Nord sau Sud…Lichelele,asa cum ii denumesti,iti pot fi parinti sau chiar bunici,care isi duc fiii si nepotii la stadion…Te-a cam luat valul…Incearca intr-un fel sau altul sa nu te lasi influentat,mai molcolm..UTA nu este tema ta de casa…Ok?
      Mai bine deseneaza,picteaza,ocupa-ti timpul cu orice altceva…Nu mai jigni suporterii…Atunci cand vei intelege importanta publicului constant din T2,te astept sa mai vorbesti…

      0
      0
    2. Va sa zica, la meciul cu Argesul, din peluza nu a strigat nimeni „demisia!”. Adica nu am auzit noi bine?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button