UTA Arad

Dă Balint restartul UTA-ei în Superligă? „Încă de la Ploiești trebuie să găsim imboldul pentru a ne arăta cu toții adevărata valoare!”





Un tur de campionat și o partidă a rezistat Ilie Poenaru la UTA, pe care a lăsat-o pe loc de retrogradare directă. Arădenii sunt penultimii în clasamentul Superligii, cu 16 puncte și au apelat din nou la Laszlo Balint. Antrenorul promovării „roș-albilor”, după 12 ani, în elită și care mai apoi a obținut cea mai bună clasare din ultimii 46 de ani ai sextuplei campioane a României se întoarce după exact 9 luni de zile „acasă” – așa cum s-a exprimat chiar el. „Bătrâna Domană” vrea să-și dea un restart sâmbătă seara (ora 18), pe arena „Ilie Oană”, în fața uneia dintre surprizele frumoase  ale sezonului, alături de Hermannstadt.

Balint: „Aș vrea să fie un moment zero, fără a ne uita pe clasament”

De altfel, cele două formații promovate în vară sunt în zona play-off, pe locurile 5 și 6. Petrolul ar fi cea mai expusă să fie „înghițită” de plutonul urmăritoarelor, în special de FCSB, care are cu trei puncte și două meciuri mai puține. Altfel, Balint a venit din prima sa deplasare pe banca UTA-ei, cu un 3-0 de la Ploiești, în cadrul etapei secunde a sezonului 2019-2020 al Ligii a 2-a. „Într-adevăr, stadionul din Ploiești mi-a purtat noroc, indiferent că am jucat cu Sportul Snagov, Metaloglobus sau UTA. Au fost tot timpul rezultate pozitive, dar nu vreau să mă raportez la statistică, pentru aceasta nu prea este de partea noastră, mai ales cea a a ultimelor etape și atunci acest aspect va conta foarte puțin. Contează spiritul nostru, va conta abordarea jucătorilor și mentalitatea lor. Le-am transmis și băieților că aș vrea să fie un moment zero, chiar dacă este în mijlocul campionatului. Încercăm să nu ne uităm deloc la clasament, pentru că  – până la urmă – mai sunt foarte multe meciuri de jucat și lucrurile sunt la îndemâna noastră să remediem situația”, a afirmă tehnicianul care s-a despărțit la începutul lunii august de Universitatea Craiova. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Petrolul!

E nevoie ca toată lumea să se autodepășească în acest moment, inclusiv eu”

Balint s-a mai întâlnit la UTA 12 dintre jucătorii cu care a lucrat până în februarie, dar nu dorește să facă din acest lucru un punct de forță mai ales în debutul celei de-a doua „descălecări” la Arad. „Sunt câțiva jucători pe care i-am antrenat deja, cărora le cunosc potențialul, dar forma lor nu stă neapărat în conexiunea dintre antrenor și jucători. Sunt – totuși – peste 9 luni de când nu am mai lucrat cu cu ei, iar forma sportivă cunoaște momente de inconstanță. Când ești un pic mai sus, când ești un pic mai jos, iar pentru mine în acest moment este important cum este să fim cât mai eficienți, raportându-ne și la programul imediat următor, cu două deplasări destul de lungi. Cine intră pe teren trebuie să-și facă treaba, avem nevoie ca toată lumea să se autodepășească în acest moment, inclusiv eu. Am acceptat această provocare fără să clipesc, pentru că UTA nu se poate regăsi într-o situație de genul ăsta. Avem potențial ca și club, jucătorii din vestiarul echipei au calitate, au potențial, doar că trebuie să găsim acel imbold pentru pentru a ne arăta cu toții adevărata valoare și asta încă de la meciul de la Ploiești”, mai susține Balint, care din cei 12 jucători din „vechea gardă” nu poate folosi trei în deplasarea cu Petrolul, respectiv pe fundașii Vukcevic (accidentat), Erico și Benga (ambii suspendați). Ademi și Cascini au și ei probleme medicale, iar juniorul Șteau rămâne și el acasă după eliminarea din meciul cu FC Argeș.Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Cei de la Petrolul au un echilibru important între apărare și atac”

Laszlo Balint nu a mai pregătit un meci cu Petrolul din vara lui 2020, din play-offul ligii secunde, când UTA remiza la Arad (1-1) cu ploieștenii, care – până la urmă – aveau să rămână încă două sezoane în anticamera Superligii. Dar, evident, antrenorul „roș-albilor” a urmărit meciurile „galben-albaștrilor” cu ochiul specialistului, dar cunoaște și jucătorii adversarilor de sâmbătă. Constantin Budescu e primul dintre ei, atâta timp cât acesta le-a dat deja arădenilor trei goluri într-un singur meci, în decembrie 2020, în succesul cu 6-0 al Astrei la Arad. „Întâlnim o echipă foarte bine organizată, care la un moment dat avea un parcurs nesperat, probabil chiar și pentru ei. Jucând pe propriul teren, probabil vor să continue să adune puncte, căci vin după două rezultate pozitive. Dar, mergem acolo cu hotărâre, determinare și – bineînțeles – cu gândul că trebuie să obținem maximum din acest joc. Budescu este doar unul dintre jucătorii de calitate ai Petrolului, mai sunt și alții în toate compartimentele. De fapt, consider că cei de la Petrolul au un echilibru important între apărare și atac, e o formație constantă în evoluții și, mai nou, și în rezultate”, mai afirmă antrenorul arădenilor.

Constantin: „UTA, mai periculoasă când avem noi mingea”

Era greu de anticipat la începutul sezonului prezenta situație din clasament, cu nou promovata Petrolul Ploiești, pe locul 6, iar UTA, pe poziția a 15-a, cu doar 16 puncte. La meciul tur dintre cele două formații, „roș-albii” chiar au obținut cel mai clar succes stagional, 2-0, după „dubla” lui David Miculescu. „Principalul” ploieștenilor pare pus în gardă de schimbare de pe banca adversarilor de sâmbătă (ora 18). „Prindem UTA într-o situație nu prea bună din punct de vedere sportiv, cred că se așteptau la mult mai mult. Vin la Ploiești după o schimbare de antrenor și lucrul acesta cred că nu e prea bine pentru noi, am mai pățit-o o dată cu Mioveniul și nu aș vrea să se mai întâmple și de data asta. Noul lor antrenor cunoaște clubul și o parte dintre jucători, iar asta poate fi un avantaj pentru ei, dar nu e neapărat nevoie să o gândim așa. Mi-e greu să fac o strategie pentru meciul acesta, aș putea să o fac doar pe ceea ce juca UTA până la acest meci sau să dau în urmă să văd ce juca UTA cu Gyuszi sau ce juca Craiova cu Gyuszi, dar va fi o situația diferită. Într-un minut-două ne vom da seama cum se așează în teren și ce intenții au și vom avea reacția corectă, cred eu. Lipsesc Benga și Erico, au probleme, dar cred că au și soluții. E un Chindriș care poate să joace, Hoxhallari poate și el să intre. Astea trebuie să fie problemele lor, trebuie să le rezolve cât mai bine ei și indiferent de problemele adversarului tot 11 contra 11 începem. Ei în atac au jucători foarte buni, foarte rapizi, o echipă care duce contraatacul foarte bine. Trebuie să fim prudenți, din punctul meu de vedere sunt mai periculoși când avem noi mingea decât în momentul în care ei construiesc atac pozițional. Au jucători precum Keșeru, Ubbink…Din punctul meu de vedere, Ubbink e un jucător foarte bun, cu siguranță o să fie în lot, dacă nu chiar pe teren la acest meci. E un jucător cu experiență, de valoare, să vedem dacă va fi un plus sau minus pentru ei”, a spus Nicolae Constantin, care nu are nicio problemă de lot pentru confruntare cu arădenii.

Formații probabile:

Petrolul: Leitner – F. Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto, Jair, Grozav, Țicu – M. Bratu, Irobiso.

UTA: Balauru – Abeid, Chindriș, Hoxhallari, Dobrecsu – Batha, Anton – Stahl, R. Pop, Otele – Postolachi.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe), Stelian Slabu (Braşov). Rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti).

Camera VAR: Marcel Bîrsan (Bucureşti) și Gabriel Stroe (Piteşti).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Pitești)

Observator LPF: Mircea Călin (București)









13 comentarii

  1. La ce țeapa ne-am luat cu Poe,nici adversarii nu mai știu cu sa ne abordeze, însă dacă interpretăm declarația domnului Constantin se subînțeleg multe, UTA are lot,are probleme dar are și resurse” încă”,sa poată pune probleme unei noi promovate iar pe viitor sper sa punem probleme tuturor.
    Hai UTA Arad!!

    0
    0
  2. Un meci foarte dificil la Ploiesti . Chiar daca UTA. are mai multe absente din lot, sper ca,macar un meci egal sa fie la final, de castigat ar fi o minune cereasca !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button