UTA Arad

Nae Constatin susține înainte de Petrolul – UTA: „Nu e prea bine pentru noi că și-au schimbat antrenorul, mi-e greu să fac o strategie”





Greu de anticipat la începutul sezonului prezenta situație din clasament, cu nou promovata Petrolul Ploiești, pe locul 6, cu 23 de puncte, iar UTA, pe poziția a 15-a, cu doar 16 puncte. La meciul tur dintre cele două formații, „roș-albii” chiar au obținut cel mai clar succes stagional, 2-0, după „dubla” lui David Miculescu.

Constantin: „Schimbarea antrenorului la UTA ar trebui să ne pună în gardă”

„Decarul” arădenilor a plecat apoi la FCSB, „Bătrâna Doamnă” a mai funcționat acceptabil vreo lună de zile, după care a mers în cap sub comanda lui Ilie Poenaru. Acesta din urmă a plătit cu „capul”, de la începutul săptămânii întorcându-se la Arad Laszlo Balint. „Principalul” ploieștenilor pare pus în gardă de schimbare de pe banca adversarilor de sâmbătă (ora 18). „Prindem UTA într-o situație nu prea bună din punct de vedere sportiv, cred că se așteptau la mult mai mult. Vin la Ploiești după o schimbare de antrenor și lucrul acesta cred că nu e prea bine pentru noi, am mai pățit-o o dată cu Mioveniul și nu aș vrea să se mai întâmple și de data asta. Au și ceva probleme de efectiv, cu jucători suspendați, dar cu siguranță vor reveni jucătorii care au fost excluși din lot de fostul lor antrenor. Probabil vor schimba și sistemul, dacă ne uităm la ce jucau cu Poenaru și ce sistem joacă Gyuszi Balint. Vom sta puțin în așteptare, pentru că nu știm cum vor veni, să atace, să se apere, dar suntem pregătiți pentru oricare dintre variante. Vrem să facem un joc bun și ne dorim din tot sufletul să câștigăm. Nu aș vrea să vorbesc de revanșa față de meciul din tur, mai degrabă susțin că faptul că ei au schimbat antrenorul înainte de meciul cu noi trebuie să ne pună puțin în gardă. Vor fi schimbări de sistem și – probabil  – și de atitudine din partea jucătorilor. Dar, noi trebuie să fim pregătiți pentru asta, să dăm maximum și să nu ne lăsăm surprinși, să nu fim păcăliți ca la meciul cu Mioveniul. Și atunci a fost o schimbare de antrenor, și Mioveniul se afla într-o situație neplăcută din punct de vedere sportiv și au reușit să facă un meci, iar noi a trebuit să ne mulțumim cu un punct”, a spus Nicolae Constantin.

„UTA – o echipă care duce contraatacul foarte bine, trebuie să fim prudenți”

Mai mult, antrenorul „lupilor galbeni” susține că Balint are un plus față de Stoican, cel care preluase Mioveniul înainte de remiza (0-0) de la Ploiești. În plus, Constantin crede că UTA va găsi soluții pentru confruntare de pe „Ilie Oană”, chiar dacă are destule absențe, în special în apărare. „Noul lor antrenor cunoaște clubul și o parte dintre jucători, iar asta poate fi un avantaj pentru ei, dar nu e neapărat nevoie să o gândim așa. Mi-e greu să fac o strategie pentru meciul acesta, aș putea să o fac doar pe ceea ce juca UTA până la acest meci sau să dau în urmă să văd ce juca UTA cu Gyuszi sau ce juca Craiova cu Gyuszi, dar va fi o situația diferită. Într-un minut-două ne vom da seama cum se așează în teren și ce intenții au și vom avea reacția corectă, cred eu. Lipsesc Benga și Erico, au probleme, dar cred că au și soluții. E un Chindriș care poate să joace, Hoxhallari poate și el să intre. Astea trebuie să fie problemele lor, trebuie să le rezolve cât mai bine ei și indiferent de problemele adversarului tot 11 contra 11 începem. Ei în atac au jucători foarte buni, foarte rapizi, o echipă care duce contraatacul foarte bine. Trebuie să fim prudenți, din punctul meu de vedere sunt mai periculoși când avem noi mingea decât în momentul în care ei construiesc atac pozițional. Au jucători precum Keșeru, Ubbink…Din punctul meu de vedere, Ubbink e un jucător foarte bun, cu siguranță o să fie în lot, dacă nu chiar pe teren la acest meci. E un jucător cu experiență, de valoare, să vedem dacă va fi un plus sau minus pentru ei”, a adăugat „principalul” nou promovatei.

Velisar: „ Nu este o situație tocmai bună pentru jucători când se schimbă antrenorul”

Mihai Velisar a fost pe lista de achiziții a lui Laszlo Balint în primul sezon de Liga 1, dar Gazul nu a renunțat la el decât la începutul acestui an an în favoarea celor de la Petrolul. „Va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, au schimbat antrenorul și acesta cred că e un declic pentru ei. Noi ne dorim să ne facem jocul cât putem de bine și sperăm să câștigăm cele trei puncte. Nu este o situație tocmai bună pentru jucători când se schimbă antrenorul. Am schimbat și eu la Mediaș cred că trei antrenori în decurs de un an și jumătate. Nu este plăcut pentru că fiecare antrenor are filosofia lui, îi trebuie timp să se integreze cu jucătorii, să îi poată învăța ceea ce își dorește de la ei, e dificil. Totuși, este un imbold aparte, pentru că jucătorii vor să demonstreze și încearcă să își facă treaba cât mai bine”, opinează fundașul stânga de 24 de ani al „lupilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button