Baschet

Au trăit periculos până în ultima secundă: FCC UAV Arad – CSM CSU Constanța 84-82





Șase meciuri a disputat în acest start de sezon FCC UAV Arad (4 în campionat şi două în Europa) şi până acum jocul prestat de trupa lui Bogdan Bulj nu confirmă aşteptările. Putem vorbi de lipsă de omogenitate (şi bine ar fi să fie asta), dar timpul nu aşteaptă şi orice pas greşit, care poate veni neaşteptat, poate cântări greu în economia campionatului. În această seară, împotriva fetelor de la CSM CSU Constanța era cât pe ce să apară acel prim pas pe lângă traseul calculat iniţial. Doar inspiraţia lui Stephanie Madden şi Veatriki Akathiotou în situaţii delicate, dar şi naivitatea curajoasei trupe de pe Litoral în momente decisive, au făcut ca succesul să rămână în statistica echpei din oraşul de pe Mureş: 84-82 (21-22, 17-16, 27-12, 19-32).

Adevărat e că acum câteva zile Aradul juca în Polonia în cupele europene (şi nu o făcea deloc grozav, ba dimpotrivă) şi că oboseala ar putea fi un factor al jocului modest de azi, dar scuzele nu-şi au locul. S-a clădit în vară un lot care nu are voie să caute scuze, ci să-şi asume „războaiele” pe trei fronturi. Măcar pentru aceşti suporteri care încă mai vin la sală cu speranţe. Care speranţe tind să devină himere, dacă nu se schimbă ceva în atitudinea şi în evoluţiile actualei echipe a Aradului.

Revenind la jocul din această seară, pe scurt, istoria ar fi simplă. În primele două sferturi, oaspetele, conduse cu decenţă, eleganţă şi promptitudine de Tatiana Gallova, au profitat de fiecare cadou făcut de nişte adversare apatice şi fără orizont. În special bosniaca Dzombeta (trecută și pe la Arad) și americanca Davenport s-au simțit excelent pe parchetul Polivalentei de pe Mureș.

După pauză, semnalul revenirii la un normal logic l-a dat Akathiotou şi Aradul a ajuns la un +15 neaşeptat, dacă ținem cont de ceea ce se întâmplase  în primele 20 de minute. Simplu foc de paie, pentru că trupa de la malul mării, cu imbold şi ambiţie, face un sfert 4 aproape perfect, preluând la un moment dat conducerea pe tabelă 78-77. Ghinionul oapetelor s-a numit Madden, care a reușit să ţină în viaţă o trupă a Aradului ce ar trebui să poată mai mult. Sau cel puțin asta își doresc admirabilii ei suporteri.

Miercuri, vicecampioana României joacă din nou în EuroCup, pe teren propriu, contra polonezelor de la VBW Arka Gdynia. Meciul începe la ora 18,30, pentru ca duminică, de la ora 18, fanii „galben-albastrelor” să aibă parte de un adevărat derby de podium, cu Rapid București.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Madden 26, Akathiotou 19 (3×3), Hadzovic 12 (1×3), Racic 11, , Fleşer 6 (2×3), Baptiste 6, Marjanovic 4, Ciotir. Antrenor: Bogdan Bulj

 CSM CSU Constanța: Dzombeta 19 (1×3), Davenport 17 (2×3), Podar 14,   Petrof 10 (2×3), D. Ardelean 8 (2×3), Rivers 4,  Cucu 4, B. Fota 4, T. Manea 2,  Antrenor: Tatiana Gallova

Adrian Creța

FOTO: Lucian Ciobanu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button