UTA Arad

Iacob a ajuns la 100 de meciuri jucate pentru UTA, portarul de 29 de ani intrase și în circuitul echipei naționale!





Florin Iacob atinge o bornă importantă a carierei sale la UTA chiar la revenirea lui Laszlo Balint pe banca tehnică a arădenilor. La Ploiești, goal-keeperul brașovean a jucat meciul său cu numărul 100 în „alb-roșu”, unul nefericit pentru echipa sa, ce a cedat cu 2-0 în fața Petrolului. Iacob a luat din penalty, de la Jair, dar și de la Irobiso, care l-a și driblat după ce scăpase singur cu acesta.

Portarul de 29 de ani este la al patrulea sezon la Arad și a mai lucrat cu Balint la Unirea Tărlungeni, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus. A pus umărul la promovarea în prima ligă în 2020, iar în sezonul precedent a fost goalkeeperul din prima ligă cu cele mai multe meciuri fără gol primit – 17.

În cele trei sezoane și jumătate bifate deja pentru UTA, Iacob a adunat 45 de meciuri fără să scoată mingea din propria plasă, dar și un total de 97 de goluri încasate. Anul trecut, portarul „Bătrânei Doamne” a fost convocat în două rânduri și la echipa națională a României, pentru care – însă – nu a debutat încă.

Până să plece la FCSB, la începutul lunii august, David Miculescu era fotbalistul din lotul ce a început acest sezon care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul UTA-ei. Fostul „decar” al arădenilor s-a oprit la 112 de meciuri jucate pentru a doua cea mai titrată grupare din Provincie.

6 comentarii

  1. O vreme Iacob, punct fix în formație, a ținut în mana o apărare mereu în prim plan . Perioada de chemare la națională. De la un timp, parca nu vrea sa iasă în evidenta, pierzând chiar dueluri accesibile cu înaintași adverși. Are meritul unui parcurs la UTA, cu lucruri utile. Poate ca Moldovan, ii lua locul de titular și alta era soarta echipei. Ne gândim ca păstrând linia lui ascendenta, scotea 5 goluri, eram la cota 16 primite, ca locul 3,Craiova lui Radoi,adica cu un atac firav, un loc de mijloc. Repetam portar de superliga, aduce singur 4,5 puncte. Pentru continuitate și seriozitate merita felicitări, cu regrete care pot fi imputate fiecărui jucător din lot. Poate sa redevina, omul nr. 1 și sa dea o noua încredere coechipierilor.

    0
    0
  2. Cu parere de rau dar Florin Iacob de astazi este o umbra palida a portarului de acum doi ani. Si el si Balauru par a fi plictisiti de fotbal, de UTA. Eu personal as renunta la Balauru si as aduce un portar experimentat, care sa dea siguranta echipei si i-as acorda mai multa incredere lui Mociu ! Daca acum nu, atunci cand?

    0
    0
    1. Eu personal as renunta la Iacob si as aduce un portar experimentat, care sa dea siguranta echipei si i-as acorda mai multa incredere lui Mociu ! Daca acum nu, atunci cand?
      Haide UTA!

      0
      0
  3. Felicitari Florin Iacob, am fost si inca sint un fan al lui Florin. Un foarte talentat portar pe linia portii, greu de batut unu contra unu, cu un joc de picior exceptional, fara indoiala numarul 1 in Superliga la acest capitol, un foarte experimentat „antrenor in teren” daca vreti, cind vine vorba de organizarea rapida a apararii noastre la fazele fixe in careul propriu. I-mi aduce aminte foarte mult de sirbul Miroslav Vidac (1.77m inaltime) si Silviu Iorgulescu (1.91m inaltime).

    Diferenta intre atunci si acum, a fost tehnicitatea, jocul de cap, viteza si determinarea unor jucatori ca Lereter, Pojoni, Biro, Bakos, Czako, Popovici, Petescu, Giurgiu, si chiar Brosovszky care a debutat la UTA ca fundas stinga (100 de goluri in liga 1)

    La cit mai multe jocuri in culorile clubului UTA Florine si de ce nu, la echipa Nationala fiindca acolo, ve-i avea in fata ta (teoretic), cei mai buni fundasi ai Romaniei. Speranta moare ultima !

    0
    0
    1. Cred ca nu l-ai masurat bine pe Silviu Iorgulescu.Era mult mai mic in inaltime , ceva la 1.82, dar a ajuns si in Nationala, rezerva lui Raducanu, iar in turneul din America de Sud a fost titular la meciurile cu Brazilia si Argentina, meciuri in care UTA de atunci a avut 3 titulari, Iorgulescu in poarta, Gioni Broszowsky la mijloc si Kun II Attila in atac, am pierdut 0-2 cu Brazilia si 1-2 cu Argentina.In acel turneu rezerva lui Iorgulescu era Mihai Jivan care apara poarta lui Poli TM

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button