Șoimii Lipova

Derby fără goluri, dar cu polemici, între Lipova și Reșița! Abrudean: „Ratările noastre și arbitrajul au influențat cursul jocului” v.s. Cheregi: „Două puncte pierdute” + FOTO

În cadrul etapei a 12-a a Ligii a III-a (seria a 8-a), Șoimii Lipova a găzduit-o pe CSM Reșița în derby-ul primelor două locuri în clasament. De fapt, după ce Ghiroda și Giarmata Vii trecuse, ieri, de Periam, trupa de pe Mureș știa că va pierde locul 2 dacă nu trece de bănățeni, iar ocazii să deblocheze confruntarea de pe noua arenă lipovană au avut în prima parte. Apoi, după episodul din minutul 60, pe care doar arbitrul Țiții l-a înțeles și – poate – nici el, soldat cu eliminarea lui Alexandru Bădăuță, „șoimii” au trebuit să se mulțumească cu remiza albă.

Abrudean: „În prima repriză au fost două ocazii monumentale, împotriva Reșiței nu-ți poți crea mai multe”

Până la urmă, „alb-albaștrii își continuă seria pozitivă și îi ține reșițeni la 4 puncte în față, distanță ce poate fi recuperată până la finalul sezonului regular, sau, dacă nu, în play-off. „Cu siguranță, ne doream să câștigăm jocul, dar, după modul în care s-a desfășurat partida, trebuie să ne mulțumim cu acest punct. Cred că au fost niște momente importante, în primul rând, în prima repriză am ratat două ocazii monumentale. Din punctul meu de vedere, nu poți să-ți creezi mai multe ocazii clare când joci împotriva celor de la Reșița, după care, în a doua repriză am jucat în 10 oameni și – bineînțeles – desfășurarea jocului a fost spre poarta noastră. Reșița a pus presiune, dar o presiune haotică, cu multe mingi aruncate pe careul nostru, dar băieții s-au descurcat exemplar. Ne pare rău că nu am câștigat și căzut de pe locul 2, dar nu este nimic jucat în careul de ași. Noi vom încerca să scoatem cât mai multe puncte din etapele care au rămas până la finalul anului, iar la primăvară să fim în cărți pentru orice obiectiv. Concluzionând, mă bucur că e al treilea joc fără gol primit, mai ales în condițiile în care echipele le-am enumerat mai sus. Până la urmă, ce să zic, ne mulțumim cu acest punct în condițiile date”, a spus Adrian Abrudean la finalul disputei cu „roș-negri”.

„Nu am înțeles nimic la eliminarea lui Bădăuță”

„Centralul” din Șura Mică (Sibiu), Andrei Țiții a jucat într-o manieră extrem de originală, dar – în același timp – enervantă pentru gazde. Pe o degajare a defensivei, Modan a preluat o minge cu mâna, arbitrul a fluierat, Bădăuță a continuat faza și s-a ales cu al doilea cartonaș galben pentru că a dat în minge după decizia lui Țiții. „Din punctul meu de vedere, eliminarea lui Bădăuță a fost foarte ușor acordată, oricum n-am înțeles absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat la faza respectivă. Trebuia să se țină cont de valoarea acestui joc, pentru că s-au întâlnit primele echipe ale seriei și foarte ușor a fost rupt jocul. Până la urmă, cred că are de suferit spectacolul fotbalistic, pentru că nu cred că e în beneficiul fotbalului momente de genul celor întâmplate. A fost acel roșu, dar și multe cartonașe galbene, nici nu-mi aduc aminte câte au fost. Pe de altă parte, nu știu dacă arbitrajul a influențat rezultatul, dar, cu siguranță, cursul jocului l-a influențat. Dar, sunt alții care poate să analizeze prestația arbitrilor, eu mă focusez pentru ceea ce au făcut jucătorii noștri și sunt mulțumit pe deplin de ei. Chiar vreau să-i felicit pe băieții mei pentru efortul depus, pentru modul în care au știut să sufere și, repet, îmi pare rău că nu am înscris la cele două ocazii monumentale pe care le-am avut în prima repriză. Dacă deschideam scorul, jocul ar fi luat o turnură în favoarea noastră și era mult mai ușor de gestionat repriza a doua”, a adăugat Abrudean.

Cheregi: „Am avut ostilitățile în mână, am pierdut două puncte”

La a doua vizită consecutivă în județul Arad, CSM Reșița nu marchează, dar nici nu se întoarce acasă cu mâna goală. După 0-0 cu Crișul, rezultatul a fost repetat la Lipova, acolo unde Călin Cheregi s-a simțit foarte bine. „Aș vrea să felicit acest club și conducerea acestui club pentru ceea ce au realizat aici. Pentru mine a fost o surpriză plăcută să găsesc acest teren sau acest stadion frumos, cochet, elegant, cu vestiare, cu tot ceea ce trebuie aici, la Lipova deși cred că ar trebui să fie un lucru normal pentru fotbalul nostru. Referitor la joc, din punctul meu de vedere, am pierdut două puncte, pentru că am avut, zic eu, ostilitățile în mână. Am avut o repriză bună, în care gazdele au echilibrat jocul. Au dat senzația că se mulțumesc cu un egal, iar dacă reușesc se înscrie pe contraatac cu atât mai bine. Cred că ăsta a fost cam planurilor tactic pentru jocul de azi. Pe de altă parte, e și un punct câștigat, pentri că am avut o săptămână cu anumite probleme medicale. Odată cu accidentările lui Ardei și Căpățână, a trebuit ca să improvizez, se rotesc, să găsesc un prim 11 bun. Dar, una peste alta, cred că cei care au intrat în teren sunt de apreciat pentru modul cum s-au comportat azi. A fost un meci frumos, interesant, un meci tipic de Liga a 3-a între locul 1 și locul 2 și încă o dată vreau ca să felicit băieții pentru ceea ce au arătat azi. Am avut multe ocazii și le-am ratat pe toate, dar – totuși – nu trebuie să omitem faptul că am jucat cu echipa de pe locul 2, o echipă ce are o organizare defensivă foarte bună. Nu cred că trebuie să dezarmăm sau să găsim alibiuri că este al doilea 0-0 în deplasare, am întâlnit două echipe bune. Drept dovadă, Crișul traversează o perioadă foarte bună în ultima perioadă, deci nu a fost întâmplător acel rezultat de 0-0, dar și acolo am avut în mână mai ales în prima repriză, dacă bine îmi aduc aminte”, a spus antrenorul grupării din Banat, care nu a dorit să se exprime asupra arbitrajului, respectiv episodul eliminării lui Bădăuță: „Nu am comentat niciodată și nici nu o să comentez arbitrajele, încerc să fac o evaluare a ceea ce facem noi. Au aprecierile mele gazdele pentru ceea ce fac, nu comentez, probabil aș putea să spun și eu că nici eu nu am înțeles golul anulat din prima repriză. De abia aștept ca să văd filmarea jocului, dar încă odată eu nu sunt în măsură ca să analizeze arbitrajele”.

Șoimii Lipova – CSM Reșița 0-0

Formații:

Lipova: Jianu – Clej, Sabău, A. Popa, Pamfile – Mare, D. Pop, Susan (90+33 Giosu), O. Bulza – Modan (87 Românu), Bădăuță. Rezerve neutilziate: Bujor, Cristiu, Gavrilă, An. Rusu, Leric, Hațegan, Nagy. Antrenor: Adrian Abrudean.

Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Erhard (73 Velcotă), Rimovecz, Fota – Breşneni (81 Bala), I. Popescu – Gomboș (88 R. Petre), Drăghiceanu, Al. Negru (81 Avramovici) – Gakou. Rezerve neutilizate: Mereu – Curescu, Chera, Domil, Zsij. Antrenor: Călin Cheregi.

Arbitri: Andrei Ţiţii (Şura Mică – Sibiu) – Emeric Tocai (Sibiu), Costel Prodan (Cisnădie – Sibiu)

Observatori: Constantin Făniță, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

Cartonaș roșu: Cătălin Bădăuță 60 (Șoimii Lipova)

Galerie FOTO Lipova – Reșița 0-0, semnată Miruna Maria Mihancea

Înregistrarea video a partidei:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button