Șoimii Lipova

Lipova a făcut scor de tenis la Periam și se întoarce pe locul 2! Abrudean: „E important că am egalat rapid, apoi am controlat meciul fără probleme”





Diferența dintre Șoimii Lipova și Avântul Periam s-a dovedit foarte mare în acest sezon. Tur-retur, formația din județul nostru le-a dat 11 goluri timișenilor și a încasat doar unul, după câteva secunde de la primul fluier al a confruntării de azi, din etapa a 13-a. Avea să fie reușita ce i-a scuturat pe elevii lui Adi Abrudean și Norbert Polgar, care au înscris apoi de șase ori în poarta nefericitului Burtic, dar au mai avut și alte șanse mari de gol.

Modan, Bulza, Susan, Pamfile și Românu (2) au făcut din reușita lui Mureșan una de statistică. „Am început meciul de la 1-0, după un penalty destul de ușor acordat pentru cei de la Periam, dar reacția noastră a fost extrem de rapidă și scoorul era deja 1-1 după nici 4 minute de joc. A fost un moment important această egalarea rapidă, căci gazdele nu au avut timp să-și schimbe registrul tactic și, eventual, să ne atragă într-un joc de uzură, pe un teren destul de greu, pe care stătea apa în unele porțiuni. Am înscris repede și golul 2 și de acolo am controlat fără probleme meciul. Ne-am creat destule ocazii de a marca, am și reușit 6 goluri, mă bucur de implicarea băieților împotriva unui advesar care îți poate pune probleme dacă nu îl tratezi la modul cel mai serios. Importante rămân cele trei puncte, pofta de joc și de goluri, dar și faptul că nu avem alte probleme de lot după acest meci și putem pregăti meciul cu Pecica în efectiv complet, bineînțeles cu excepția lui Filimon”, afirmă Adrian Abrudean.

Acesta a primit un ajutor indirect chiar de la fosta echipă (Crișul, care a bătut la Ghiroda), iar Lipova e din nou a doua forță din C8, în spatele Reșiței. „Sigur, ne bucurăm că suntem din nou pe locul 2, dar – pe de altă parte – suntem conștienți că avem nevoie de mult echilibru și modestie pentru a continua seria de rezultate pozitive. Mai avem două meciuri în acest an, ambele cu formații arădene, deci vor fi derby-uri și vrem să scoatem maximum din ele”, mai transmite „Știli”.

În absența lui Bădăuță (suspendat) și Filimon (accidentat), Abrudean l-a urcat pe Sebastian Susan în spatele „vârfului” Modan. „Nu e un post nou pentru el, a mai jucat acolo, chiar în meciuri importante, precum a fost returul barajului cu Șelimbărul, de acum un an și jumătate, când activam ambii la Crișul. Mă bucur că a dat randament, a și înscris, dar aș vrea să subliniez și evoluția lui Modan. A marcat și el, dar a dat și pase decisive pentru colegii lui. La cât se implică în joc, ar merita și mai multe realizări personale”, a adăugat Abrudean.

Clubul Șoimii Lipova a ținut, la rându-i, să-și manifeste regretul pentru dispariția fotoreporterului Viorel Musca. „Ne-a bucurat ani de-a rândul cu fotografiile sale, dar și cu vorba sa bună la început sau final de meciuri. Era un profesionist în meseria sa, dar și un om deosebit. Toți cei care l-am cunoscut de la Șoimii Lipova regretăm dispariția sa, trasnmitem familiei sincere condoleanțe și <<Rămas bun, nea’Vio, Dumnezeu să te odihnească în pace!>>”, a fost mesajul lui Adi Abrudean.

Avântul Periam – Șoimii Lipova   1-6

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 2): Rareș Mureșan transformă lovitura de la 11 metri, obținută de Mitre după duelul cu portarul Buta

1-1 (min. 4): Corner al lui Pamfile și Nicu Modan marchează cu capul

1-2 (min. 25): Modan centrează în 6 metri și Ovidiu Bulza marchează

1-3 (min. 30): Modan scapă spre poartă, Burtic respinge șutul atacantului oaspeților, Sebastian Susan urmărește și înscrie din alunecare din 7 metri

1-4 (min. 53) Gavrilă a centrat din dreapta, Claudiu Pamfile a reluat în plasă din 8 metri

1-5 (min. 79): Pasă Modan peste apărare, Sergiu Românu preia și-l execută pe Burtic

1-6 (min. 81) Același scenariu, pasă Modan, Sergiu Românu marchează din nou, din postură de unu la unu cu Burtic

Formații:

Periam: Burtic – A. Popescu, Mureșan, David, Mager – Mitre, Oancia – Gălățan (65 Viașu), Gașpar (61 Sîntean), Kuhn – Prața. Rezerve neutilizate: Voinea – Bîlc, Ologu. Antrenor: Răzvan Leauca

Lipova: R. Buta – Clej (58 Cristiu) , Sabău, A. Popa (76 Giosu), Pamfile – Salhi, D. Pop I – O. Bulza (78 Mare), Susan (58 Românu), Gavrilă (78 A. Rusu) – Modan. Rezerve neutilizate: Jianu – Nagy, Hațegan, D. Pop II. Antrenor: Adrian Abrudean

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Alin Mureșan (Floreşti – Cluj), Robert Mereș (Cluj-Napoca)

Observatori FRF: Dorin Voina (Reşiţa), Monica Sabolovits (Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button