Fotbal judetean

Victorie în fața propriilor susținători la ultima „strigare” a anului: CS Glogovăț – Șoimii Șimand 2-1





Destul de apropiate valoric, echipele din Vladimirescu și Șimand erau – totuși – despărțite de 8 puncte înainte penultimei runde a anului în Liga 4-a. Asta și pentru că echipa lui Călin Dehelean nu mai câștigase din etapa a treia, în timp ce cea a lui Jany Ruska venea după cinci rezultate pozitive ce au dus-o până pe locul 8 în clasament. Mai motivate, gazdele de ieri au reușit – în cele din urmă – să-și adjudece victoria la capătul unui final palpitant, cu două goluri înscrise în ultimele 10 minute.

Glogovățul și-a luat tare adversarul și a deblocat repede tabela. În minutul 9, Coșa a pasat pe culoar, Flavius Dancă a preluat în 14 metri lateral dreapta și a înscris la colțul lung. Gazdele puteau închide rapid conturile, prin Țîru, care a scăpat în două rânduri singur cu D. Mureșan, dar odată a finalizat în acesta și apoi a nimerit bara. Șimăndanii au încercat să pună probleme prin centrări din benzi, dar atenta defensivă a lui „Vladi” a avut reacție.

Oaspeții au jucat ceva mai bine la reluare, dar ocazii mari de egalare nu au fost. Totuși, golul a căzut în poarta gazdelor în minutul 82, când Andrei Sechel a profitat de o mică inexactitate a lui Miclean pe ieșire și a marcat cu capul. La 1-1, „șoimii” au cerut degeaba un penalty la un presupus henț al lui Mariș în careu, iar echipa ce a reușit să scape în câștigătoare a fost cea gazdă. Dehelean a fost inspirat și la schimbări, pentru că la golul de 2-1 au contribuit doi jucători veniți de pe bancă.  În chiar ultimul minut de joc, Domide a scăpat în dreapta, a centrat în careu, Peia a deviat ușor balonul, Vîrtaci a fost depășit, dar Mario Ceh a fost pe fază și a trimis în plasă printre picioarele lui Mureșan. Era prea târziu pentru ca Șimandul să mai aibă reacție și „Vladi” simte din nou gustul victoriei după mai bine de două luni de zile. În plus a fost prima și singura victorie acasă în turul campionatului.

Dehelean: „Zeița Fortuna și-a întors fața și către noi, dar victoria este meritată”

Punctele vin la momentul oportun pentru tânăra echipă din Glogovăț, care urcă până pe locul 12 în clasament. „Știam că vom avea un meci greu cu o echipă de tineri ambițioși, care aleargă mult și care nu mai pierduseră în campionat de cinci etape. Așa că am bătut monedă pe partea motivațională, le-am spus băieților că dacă nu vom alerga mai mult decât ei și  nu ne vom sacrifica unul pentru celălalt, riscăm să pierdem și de această dată și să nu le oferim nicio bucurie susținătorilor noștri. Jucătorii au înțeles mesajul, am jucat mai bine decât ei, puteam avea 2, 3-0 încă de la pauză, iar apoi se părea că avem din nou ghinion cu pe final de meci. De data aceasta, însă, Zeița Fortuna și-a întors fața și spre noi, am marcat aproape la ultima fază și am obținut, zic eu,  o victorie pe deplin meritată. Aș vrea să-i dedicăm victoria lui Flore Arhilie, care s-a operat la genunchi și nu a putut fi alături de noi, dar și domnului primar Mag și susținătorilor noștri, cărora le-am rămas datori ca și rezultate în această toamnă. Încercăm să încheiem anul cu un rezultat bun și la Curtici, cu toate că vom întâlni una dintre cele mai bune echipe ale camppionatului”, a menționat Călin Dehelean, antrenorul celor de la Glogovăț.

Rus: „Sperăm ca pe viitor să ne prezentăm mai bine” 

Așadar, Simandul se oprește la cinci partide fără eșec, timp în care a pus la păstrare 9 puncte. „Am luat gol repede, a fost o repriză echilibrată, noi am avut posesie mai bună, câteva situații de gol neconcretizate dar și o ocazie mare după o combinație pe dreapta și o pătrundere a lui Sechel finalizată cu șut din careu blocat de portar. Am început bine repriza a doua, au fost din nou câteva situații bune culminând cu egalarea pe final după o centreare în careu și reluare cu capul a lui Sechel. Niciodată nu ne mulțumște un scor egal, așa că am forțat al doilea gol și ne-au prins pe un contraatac și ne-au taxat. Felicitări echipei adverse pentru atitudine și sperăm ca pe viitor să ne prezentăm mai bine și noi, cum am făcut-o cu echipele din fruntea clasamentului, când am făcut jocuri foarte bune. Vom termina acasă cu Beliu, sperăm să fim motivați, să intrăm cu atitudine bună și să luăm cele trei puncte”, afirmă Ionuț Rus, căpitanul Șimandului.

Formații:

Glogovăț: Miclean – Ciobanu (57 C. Ruja), Al. Mariș, Al. Neag, Ad. Lucaci –  Fl. Dancă (62 P. Vîrtaci), Coșa, Doboș, L. Avram – Păulin (87 M. Ceh), Țîru (87 Domide). Antrenor: Călin Dehelean

Șimand: D. Mureșan – Borod (46R. Nagy,  67 77 M. Dolga), Engelhardt, A. Peia, Cl. Ujoc (77 S. Stoica) – Cordoș, Onaca – Sechel, Apostol, D. Don – I. Rus. Antrenor: Iany Ruska

Arbitri: Alin Deac – Nicoleta Șușca, Flavius Dreghici.

Observatori AJF: Mihai Jivan, Ovidiu Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button