UTA Arad

UTA a bătut-o pe Poli la U 17 și i-a dedicat victoria colegului accidentat, eșec în Liga de Tineret la intrarea în vacanță!





Rezultate contradictorii pentru Academia UTA în ultimul weekend pe puncte din 2022. Ceea ce au luat pe mere la Craiova, juniorii U18 au dat pe pere, acasă, cu CFR Cluj și mai au de muncit și la primăvară pentru locul din semifinala națională a Ligii de Tineret. În schimb, colegii lor mai mici au strâns rândurile pentru un succes de orgoliu cu marea rivală Poli Timișoara. Un punct pentru echipa U16, în timp ce în Liga Elitelor U15 s-a păstrat trendul, victorie pentru grupa de 2008 și eșec pentru cea de 2009.

Liga de Tineret (play-off): Academia UTA – CFR Cluj 1-2

Trupa antrenată de Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel a suferit prima înfrângere din actualul play-off al Ligii de Tineret, în chiar ultimul meci disputat în 2022. Arădenii au fost învinși pe teren propriu de CFR Cluj cu 2-1, acesta fiind și scorul pauzei. Haiduc a deschis tabela după o fază fixă, iar Anchidin a profitat de o nesincronizarea dintre Bokse și Bota, a scăpat singur și l-a bătut pe Mociu. Golul partidei l-a reușit  Ekmekci, cu un șut la vinclu de la marginea careului cu 1 minut înainte de finalul primei reprize.

UTA a dominat copios actul secund a avut destule ocazii de a egala, inclusiv în prelungiri, când Cibi a ajuns în poziție ideală, dar a întârziat finalizarea și a fost blocat. Dacă după etapa trecută, „roș-albii” aveau 12 puncte avans în vârful clasamentului seriei de vest, acum au rămas cu 10 față de poziția a doua și 11 față de poziția a 3-a. În „careul de ași” se califică primele două clasate din fiecare serie, în est conducând ostilitățile Farul și FCSB. La primăvară mai sunt puse în joc 18 puncte.

UTA U19: Mociu – Manoilă, Bota, Bokse, Anisorac – Ristin, Cibi – Popa, Ekmekci, Ronai – Andreaș. Au mai jucat: Mitu și Covaci.

Liga Elitelor U17 (play-off): Academia UTA – Poli Timișoara 4-2

Tot pe „Motorul”, dar în Liga Elitelor U17, UTA s-a impus în derby-ul cu Politehnica Timișoara. Oaspeții au deschis scorul, dar Maghiar cu o „dublă” și Bădău au reușit să întoarcă scorul și s-a intrat cu 3-1 la cabine. În actul secund, oaspeții au mai marcat un gol, dar Bădău a reușit și el „dubla” și s-a terminat 4-2. Utiștii i-au dedicat prețiosul succes colegului lor, Răzvan Joldea, care s-a accidentat grav la precedentul meci de pe teren propriu. la U17 a debutat și portarul Robert Rusu (15 ani).

Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au început confruntarea cu „alb-violeții” cu: R. Rusu – Purdescu, Maghiar, Olăroiu, Vâlcu, Funkenhauzer, Bădău, Nica, Kyrychenko, Buză, Blaga.

Liga Elitelor U16: Universitatea Cluj – Academia UTA 1-1

Echipa lui Adi Petruț și Vivi Erdei a reușit un rezultat pozitiv la Cluj, acolo unde a întâlnit liderul Universitatea Cluj. A fost 1-1, pentru UTA marcând Felea, iar arădenii s-au întors cu un punct la Arad. Primul „unsprezece” al trupei roș-albe a arătat astfel: Cigherean – Vereș, Ene, Marinescu, Ștef, Rusu, Felea, Ilie, Huc, Neagu, Centye. Au mai jucat: Chiș, Paștină, Crainic, Bejenaru.

Liga Elitelor U15: Un ochi plânge, altul râde

În seria a 12-a a Ligii Elitelor, UTA 2009 a pierdut acasă, 0-4, cu CSM Deva. Dinu Donca și Alex Nistor au aliniat următorul „unsprezece”: Micu – Ile, Pârvu, Sabău, Gherman, Zachar, Burta, Antochi, Pelău, Tomoioagă, Orodan. Au mai intrat: Crăciun, Rametea, Drăgușin și Pop.

Tot în Liga Elitelor U15, UTA 2008 și-a respectat statutul de favorită în fața lui Atletico Arad 2009 – antrenată de Marcel Cîmpian și Flavius Stoica – și s-a impus cu 2-0. La capătul primelor 45 de minute, scorul a fost 1-0, gol marcat de Burcă (min 12). Cârlan a înscris al doilea gol, în minutul 58 și formația antrenată de Radu Mărginean și Ioan Herman intră în pauza competițională din poziția de lider al seriei a 14-a. Roș-albii au început cu: Cioară – Glăvan, Ancateu, Bărbat, Dolga, Hodoșan, Corchiș, Burcă, Păduraru, Leca, Iancu. Au mai jucat Ronai, Berar, Cârlan, Leș, Șușcă.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button