Campionatul Mondial Qatar 2022

Marocul coboară „dracii” în vestiarul Belgiei, Canada – a doua națională ce pierde cursa pentru optimile mondialelor din Qatar!





După o zi de sâmbătă fără surprize în Qatar, rezultatele ieșite din comun s-au întors duminică la „mondiale”. Pulverizată de Spania (0-7), Costa Rica a răpus Japonia, cea care bătuse Germania în runda inaugurală. O oră mai târziu, Marocul a pus cu botul pe labe Belgia lui De Bruyne și Hazard și a declanșat fiesa în lumea musulmană. Primul rezultat normal s-a înregistrat de abia în cea de-a treia partidă a zile, dar el nu s-a conturat ușor. Canada a condus Croația, care a reacționat cu un „poker” și e prima în Grupa F. Printre candidatele la trofeu, Spania și Germania și-au împărțit punctele, dar „panzerelor” le rămâne doar varianta victoriei în runda finală, contra costaricanilor, pentru a juca în optimi.

Înțepături între De Bruyne și Vertonghen după eșecul Belgiei cu Maroc

După ce a dominat prima repriză, Belgia a pierdut primul meci de la Cupa Mondială și se îndreaptă către ultima rundă cu doar 3 puncte. În schimb, Marocul a obţinut abia a treia lor victorie la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Sabiri (73) şi Aboukhlal (90+2).

Eșecul neașteptat a creat ceva valuri în vestiarul „dracilor roșii”. Kevin De Bruyne, cel mai valoros jucător al Belgiei, a spus că naționala nu poate câștiga Cupa Mondială din cauza vârstei jucătorilor. „Nu cred că putem câștiga Cupa Mondială, suntem prea mulți jucători bătrâni”, a spus De Bruyne.

Declarația fotbalistului de la Manchester City nu a fost primită prea bine de colegul său, Jan Vertonghen, care imediat după eșecul cu Maroc a ținut să-l „înțepe” pe mijlocaș. „Probabil ca atacăm prost pentru că suntem prea bătrâni, nu? Am jucat bine, dar am primit două goluri identice. La primul am crezut că e offside… Sunt atât de multe lucruri care îmi trec prin minte chiar acum, lucruri pe care nu ar trebui să le spun în afara vestiarului”, a spus fundașul de la Anderlecht.

Canada a doua țară eliminată de la „mondiale”

După ce țara organizatoare, Qatar, a pierdut orice șansă matematică de a se califica în faza eliminatorie, sita a cernut și a doua echipă care sigur nu va face pasul către optimile Cupei Mondiale.

Acest lucru înseamnă pentru formația la care joacă Alphonso Davies că a pierdut orice șansă a se mai califica în optimi, iar ultimul meci din grupă, cu Maroc, va fi unul care va conta doar pentru palmares și pentru africani.

În opinia specialiștilor, Canada a pierdut nemeritat primul meci, 0-1, cu Belgia, dar a fost surclasată de Croația, după ce a condus cu 1-0 din minutul 2.

Qatar a înregistrat o contraperformanță istorică, după ce a devenit prima țară gazdă care a pierdut primele două partide de la Cupa Mondială.

Morata – lângă Hierro în Top 5 marcatori din istoria Spaniei

Luis Enrique a fost extrem de inspirat în derby-ul cu Germania, de la Campionatul Mondial! Abia intrat pe teren în minutul 54, Alvaro Morata a reușit să deschidă scorul pentru iberici, în meciul din a doua etapă a fazei grupelor. Atacantul lui Atletico Madrid a punctat pentru 1-0 în minutul 62, după un assist al lui Jordi Alba.

Astfel, Morata a ajuns la 29 de goluri pentru naționala Spaniei, egalându-l pe legendarul Hierro. David Villa este lider la acest capitol, cu 59 de reușite, urmat fiind de Raul (44), Fernando Torres (38), David Silva (35), iar locul 5 e împărțit de Morata și Hierro.

Nemții au fost salvați de Fullkrug, care a egalat în minutul 83, aducând astfel primul punct pentru campioana mondială din 2014.

Grupa E

Japonia – Costa Rica 0-1

/ Fuller 81

Spania – Germania 1-1

Morata 62 / Fullkrug 83

Clasament Grupa E

Ultimele partide din Grupa E:

Japonia – Spania (joi 1 decembrie, ora 21:00, TVR 2)

Costa Rica – Germania (joi 1 decembrie, ora 21:00, TVR 1)

Grupa F

Belgia – Maroc 0-2

/ Saiss 73, Sabiri 95

Croaţia – Canada 4-1

Kramarici 36, 70, Livaja 44, Majer 94  / Davies 2

Clasament Grupa F:

Ultimele partide din Grupa F:

Croaţia – Belgia (joi 1 decembrie, ora 17:00, TVR 1)

Canada – Maroc (joi 1 decembrie, ora 17:00, TVR 2)


Partidele zilei de luni, 28 noiembrie:

Camerun – Serbia (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 12:00), Grupa G

Coreea de Sud – Ghana (Education City Stadium – Doha, 15:00), Grupa H

Brazilia – Elveţia (Stadium 974 – Doha, 18:00), Grupa G

Portugalia – Uruguay (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00), Grupa H

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button