ACB Ineu

Juniorii sub 17 ani ai Ineului salvează ultimul weekend pe puncte din 2022, eșec la ultima fază la U15!





Echipele de juniori ale celor de la ACB Ineu au slăbit ritmul pe finalul sezonului de toamnă așa că vacanța vine la momentul oportun. În ultimul weekend cu meciuri oficiale, zărăndanii au obținut un singur succes, dar au suferit și două corecții.

Campionatul Național: Una (foarte) rece, alta călduță pe terenuri străine

După ce s-a calificat în play-off, juniorii U19 ai Ineului au mai obținut un singur punct din 12 posibile, după 1-1 pe teren propriu cu LPS Sebeș. Ieri, când prima echipa pierdea cu 4-0 la Reșița, în Liga 3-a, „alb-albaștrii” însoțiți de profesorul Flavius Brândușe au pierdut cu 8-0, la Oradea, cu liderul LPS Bihorul și rămân pe ultimul loc în play-offul seriei a 8-a.

ACB Ineu: Țucra – Gârna, Giacon, Megulete, Sabău – Cheta – Cohan, Hada, D. Bejera, Iacob – Marc.

În schimb, echipa Under 17 s-a întors cu toate punctele de la Reghin. Totul s-a întâmplat înainte de pauză. Gazdele au deschis repede tabela, dar ineuanii au întors la fel de rapid meciul. În minutul 28, Szoke a driblat trei jucători, l-a angajat pe Ianis Varga, care a dribling și a șutat la colțul scurt. 8 minute mai târziu scorul devenea deja 1-2, după o fază legată a oaspeților, încheiată cu un dribling scurt al lui Miculaiciuc și un șut plasat din 12 metri lateral stânga. Până la pauză tot Miculaiciuc a trimis cu capul pe lângă poartă, iar Varga a șutat de la 20 de metri puțin pe lângă poartă. În debutul reprizei a doua, Ineul l-a pierdut pe Szoke, car a primit o minge în plină figură și nu a mai putut continua. S-a jucat apoi pe contre, fără prea multe ocazii de a mai înscrie.

„De departe, a fost cel mai bun joc făcut de noi, i-am simțit pe băieți concentrați încă din momentul plecării de la Ineu. Am luat gol în minutul 10, la un șut în transversală și reluat apoi în plasă de un atacant, după care declic și am întors scorul până la pauză. Suntem singura echipă care a bătut la Reghin, acolo sunt juniori care joacă și la Avântul în Liga a 3-a. Îi felicit pe băieți, în scurt timp ACB Ineu are unde să privească, la 2004, 2005 și 2006 sunt câteva vârfuri de generații pe care se va putea pune baze. Urmează să încheiem anul miercuri, la Sânmartin, cu Luceafărul în Cupa României. Sper să facem o figură frumoasă și să ne calificăm în sferturi”, a spus Leontin Pința, cel care o antrenează pe ACB Ineu U17 alături de Marcel Ponta și Feri Toth. După acest succes, „alb-albaștrii” rămân pe locul 2 în seria a 4-a, în spatele celor de la LPS Sebeș.

La Reghin, ACB-ul a intrat pe teren în formula: Coman – Narcesovici, Popa, Purlea, Nica – Feier, Flonta – Sas, Szoke, Miculaiciuc – I. Varga. Au mai intrat: M. Mercea, K. Mercea (2008)

Eșecuri pe teren propriu în Liga Elitelor

„Lanternă roșie” în seria a 4-a a Ligii Elitelor U16, ACB Ineu a cedat și în weekend pe teren propriu cu LPS Banatul Timișoara. Tabela s-a oprit la 0-4, Marcel Ponta contând pe: Trif – Danciu, Oprean, Farago, Trânc – Condea – Guti, Bence, Haniș, Zăhărean – Budean.

Tot pe „Centralul” din Ineu a jucat și echipa sub 15 ani în etapa a 7-a a Ligii Elitelor (seria a 14-a) și a pierdut la mare luptă meciul cu LPS Bihorul, care a și întrecut-o în clasament. Ineul a egala la 1  și 2, prin același jucător, Luca Farago, care mai întâi a marcat cu capul (min. 28) și apoi a înscris din penalty (min. 73), dar a terminat meciul în dezavantaj: 2-3!

„A fost un meci de luptă pe un teren foarte greu, sunt mulțumit de atitudine și implicare. Păcat de ultima fază a jocului, când am luat gol după o lovitură liberă la care fundașii s-au relaxat un pic și nu au urmărit mingea. A fost ultimul meci din anul acesta, am reușit să facem doar 4 puncte în 7 etape. Au fost meciuri în care puteam scoate mai mult, dar am avut multe erori personale și momente de relaxare, sperăm să învățăm din ele și să nu le mai comitem, ăsta este lucrul cel mai important. În primăvară sperăm să arătăm mai bine, selecția este continuă, vrem să întărim grupul pentru anul viitor”, a spus Teodor Mihuț, antrenorul puștilor ineuani, care sunt ultimii în seria a 14-a la finalul anului.

Ineu U15: Vidican – Meseșan, Purtan, Mercea, Pop – Faur – Lazea, Guti, Dudaș, Ioniac – Farago. Au mai intrat: Trif, Helciug, D. Bejera (2001).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button