Arhivă articole

Trei puncte din 6 pentru Academia UTA în Cupă, la Timișoara!


Ca și prima echipă, juniorii UTA-ei dispută ediția 2022-2023 a Cupei României în cadrul unor grupe. „Roș-albii” fac parte din Grupa A Vest, iar ieri au evoluat în cadrul etapei a doua la Timișoara, cu LPS Banatul. Rezultatele, un eșec și o victorie.

Fără câteva piese importante la U18: LSP Banatul – UTA 2-1

După ce a pierdut primul meci stagional în Liga de Tineret, 1-2, pe teren propriu cu CFR Cluj, în cadrul etapei a 4-a a play-offului, UTA a cedat și pe Bega. Scorul a fost același, 1-2, Bădău marcând singurul gol al arădenilor înainte de pauză, când gazdele conduceau deja cu 2-0. Fără Mociu, Bota, Cibi, Ekmekci sau Manoilă, jucători obișnuiți cu statutul de titulari în Liga de Tineret, Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel au apelat și la fotbaliști de 2006 sau chiar 2008, iar diferența de vârstă s-a văzut mai ales în repriza secundă când terenul a devenit mai greu și „roș-albii” ar fi trebuit să revină în joc.

UTA U18: Bârlădeanu – Mitu, Bokse, Purdescu, Anișorac – Ristin, Fukenhauzen – Bădău, Popa, Ronai – Andreaș. Au mai jucat: Covaci, Morar și Temian.

În ciuda eșecului, ce se leagă și cu cel din prima rundă, 3-4 cu Viitorul Cluj, utiștii mai au șanse la calificarea în grupele semifinale, atâta timp cât mai au la dispoziție 9 puncte. Juniorii mari ai arădenilor au încheiat întrecerile oficiale din acest an, dar rămân în priză cu câte trei antrenamente pe săptămână până pe 17 decembrie.

Antrenament cu public la U17: LSP Banatul – UTA 1-6

În schimb, juniorii U17 ai Academiei UTA s-au impus cu 6-1 la Timișoara în partida din Cupa Elitelor, cu LPS Banatul. Pentru roș-albi a înscris de patru ori Bercea, iar celalalte goluri au fost reușite de Busu și Kyrychenko. Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au abordat acest meci cu următorul unsprezece: Burtic – Curtuiuș, Murgu, Roman, Maghiar, Aslău, Busu, Nica, Buză, Bercea, Goia. La pauză, antrenorii au schimbat patru jucători, în locul lor intrând Egeto, Felea, Rusu și Neaga, iar în minutul 70 și-a făcut apariția pe teren și ucraineanul Kyrychenko.

Utiștii sub 17 ani au făcut primele puncte în Cupă, ei pierzând, la rândul lor, confruntarea din etapa inaugurală, cu 3-1, în fața celor de la Viitorul Cluj

Anul viitor, pe 26 februarie, ambele formații ale UTA-ei au parte de derby-ul cu Poli Timișoara, la Arad, în cadrul rundei e treia a Grupei A Vest.

3
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.