ACB Ineu

„Republicanii” sub 17 ani ai Ineului s-au calificat în optimile Cupei României!





Juniorii U17 ai celor de la ACB Ineu au încheiat pozitiv anul 2022. După succesul de la Reghin, din campionatul „republicanilor”, „alb-albaștrii” s-au impus și în 16-imile de finală ale Cupei României, 4-2, la Oradea, cu Luceafărul.

Partida a fost destul de complicată, desprindere oaspeților venind în ultimele 20 de minute. Szoke a marcat pentru 0-1 dintr-un penalty obținut de Flonta (min. 12), după care portarul Coman a apărat un penalty, dar cu toate astea Luceafărul a egalat după 22 de minute de joc. Nica a înscris spectaculos pentru ineuani dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri pentru scorul pauzei: 1-2.

Gazdele au egalat la 3 minute de la revenirea de la cabine, dar ACB-ul a găsit resursele să tranșeze meciul și calificarea în optimi. În minutul 71, Szoke a trimis cu dreptul în vinclu după pasa lui Sas, iar 11 minute mai târziu, I. Miculaiciuc a închis conturile cu o finalizare din stânga, după angajarea lui Nica.

Așadar, ineuanii așteaptă să-și afle adversarii din optimile de finală ce vor avea loc la anul. „Am reușit în ultimele două jocuri rezultate remarcabiel, unul în campionat și acum în Cupă, este de remarcat autodepășirea băieților. I-am felicitat atât eu cât și președinte Adrian Palade și Cristian Sculici, coordonatorul Academiei, prezenți la Oradea la meci. Acești băieți au valoare și sunt convins că vor fi cooptați la echipele de seniori de la Liga 4-a și a treia, iar alții care au debutat deja vor juca mai des în continuare. Mai urmează doar câteva sședințe de pregătire, competițiile din acest an s-au încheiat, dar vom disputa amicale cu UTA 2006 a lui Sorin Botiș și Marius Ciubăncan, iar apoi cu UTA 2007-2008 condusă de Sandu Gaica. Probabil că va mai fi și un joc între echipele clubului chiar înainte de a lua vacanța de iarnă”, a spus Leontin Pința, cel care îi antrenează pe juniorii U 17 ai Ineului alături de Marcel Ponta și Feri Toth.

Ineu U17: Coman – Narcesovici, Purlea, Popa, Palcu – Flonta – Nica, Szoke, Varga, Sas – Miculaiciuc. Au mai jucat: Mercea, Cheta, Ene.

De menționat că echipa U19 a clubului din Țara Zărandului a părăsit Cupa chiar din primul tur preliminar, când a fost învinsă acasă de LSP Bihorul Oradea cu 6-4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button