UTA Arad

Bergodi și-a felicitat jucătorii, dar și conducerea: „A știut să aprecieze munca antrenorilor!” Gazonul?: „Nu se poate juca în Superligă pe așa ceva”





Sepsi a demontat tabu-ul UTA pe arena „Francisc Neuman”. La a treia încercare, formația din Secuime a plecat acasă cu cele trei puncte după un succes clar (4-1), conturat după pauză. Până la urmă, formația din Sfântu Gheorghe bifează două deplasări la rând cu 9 goluri marcate, după acel 5-0 de la Pitești și are de azi al doilea atac al campionatului, după Farul.

Evident, Cristiano Bergodi și-a lăudat elevii, dar a apreciat și reacția conducerii ce i-a dat încredere în perioada cu patru eșecuri consecutive în Superligă. „A fost un meci foarte bun, îmi felicit băieții în primul rând. Mi-au plăcut mult astăzi, sper că vom rămâne cu picioarele pe pământ. Am jucat bine pe un teren foarte, foarte greu, mai ales în a doua repriză, contra unui adversar bun. Chiar dacă și-a schimbat antrenorul, UTA are o echipă bună, cu jucători de calitate. E adevărat că azi au lipsit o parte dintre jucătorii buni de la UTA, dar ăsta este fotbalul. Am întâlnit un adversar într-un moment greu și pentru noi era foarte important să luăm cele trei puncte. Nu pot uita și că patronul mi-a dat liniște în perioada negativă, ca rezultate. Am vorbit puțin cu el și cu managerul clubului, am continuat antrenamentele, am vorbit eu cu băieții, au fost patru înfrângeri, dar am jucat foarte bine. Ne-am creat ocazii, dar am ratat incredibil, inclusiv de la 11 metri. Situația nu era îngrijorătoare, dar în România dacă nu ai rezultate se poate întâmpla să pleci. Conducerea a știut să aprecieze munca antrenorilor și ne-au lăsat liniștiți și acum avem patru victorii la rând cu cea de azi. Așa se întâmplă la fotbal, dacă știi să apreciezi munca antrenorului, atunci știi dacă trebuie să plece sau nu”, a spus italianul de pe banca lui formației covăsnene.

Din fire diplomat, Bergodi s-a exprimat deschis când a venit vorba despre terenul ca un câmp de cartofi de la Arad. „Astăzi a fost incredibil de moale și de denivelat terenul, nu se putea juca. Efortul de a juca mingea a fost foarte mare, băieții mei au încercat să joace mingea jos, să creeze ocazii, dar, sincer, nu se poate juca în Superligă pe așa ceva, pe un asemenea teren. E adevărat că în vară acest gazon a fost mai bun, ne-a adus noroc, am câștigat Supercupa aici (n.a. 2-1 cu CFR Cluj), dar în sezonul trecut am pierdut la Arad, când UTA era antrenată de Ionuț Badea. Păcat de gazon, este un stadion frumos, vin mulți spectatori la toate meciurile și este o atmosferă frumoasă”, a adăugat antrenorul lui Sepsi.

Odată cu succesul de la Arad, formația din Secuime trecuse pe loc de play-off, peste Petrolul și Hermannstadt. În jurul orei 21, „lupii galbeni” reveneau pe locul 6 după succesul intern cu U. Cluj. „Ne mai batem pentru un loc de play-off cu Hermannstadt și Petrolul, pentru că sunt 4-5 echipe cu deja locuri asigurate, mai ales după ce s-au jucat și restanțele. Farul Rapid, FCSB, CFR și Universitatea Craiova au locurile lor și noi trebuie să ne batem pentru al șaselea loc, în fața noastră sunt Petrolul și Hermannstadt și nu e ușor, dar sunt foarte mulțumit de cum merg lucrurile acum”, a încheiat Cristiano Bergodi, care, în absența Italiei de la „mondialele” din Qatar se declară fanul Spaniei, din empatie pentru Luis Enrique, care și-a pierdut fețița de numai 9 ani, dar și pentru fotbalul spectaculos pe care-l practică.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button