Fotbal judetean

Nou promovata Athletico Vinga e șefă în Liga 5-a (Seria A)! Topac: „Suntem un grup de prieteni, care – deocamdată – se bucură de fotbal”





Două sunt echipele nou-promovate din Liga 6-a care au devenit campioane de toamnă în Liga 5-a. Este vorba despre Păuliș II – Sâmbăteni și Athletico Vinga, formațiile din seriile B și A. Vinganii chiar au pierdut un singur meci, pe terenul principalei urmăritoare, 1-3, cu Team United Sânpaul.

Topac: „E prea devreme să vorbim despre promovare”

Însă, la final, când s-a tras cortina peste prima parte a sezonului, Athletico are trei puncte în fața echipei la care evoluează foste nume importante din fotbalul arădean, precum Cristi Irimia, Flavius Pavel sau Remus Lung. „Anul trecut am înființat echipa și am promovat în vară de pe locul 3. Athletico Vinga este susținută de primărie, de domnul Alin Negrei și alte firme din Vinga. Majoritatea suntem din Vinga, Mănăștur, Șag și Arad, am mers pe continuitate cu jucătorii cu care am promovat. Obiectivul nostru a fost un loc în primele trei echipe și iată-ne primii cu un singur eșec și în rest doar victorii, 9 la număr și un golaveraj foarte bun, 47-11. Avem și fotbaliști buni de atac, pe Adrian Lamping și Ion Feraru, care au dat împreună aproape 30 de goluri, dar și Roșus sau Ploscaru au reușite importante. Am făcut un antrenament pe săptămână, în pauzele dintre sezoane sau tururi facem partide amicale. Baza materială este foarte bună, vestiarele sunt renovate, avem apă caldă, teren îngrijit, tuns și udat, adică toate condițiile pentru o echipă de județ”, spune Vasi Topac, antrenor și jucător la Vinga.

Cel puțin deocamdată, formația din Banat nu vrea să-și facă planuri legate Liga 4-a. „Avem deja două grupe de copii la Vinga, deci asta nu ar fi un impediment să promovăm. Practic, cu ceva întăriri am putea juca și în Liga a 4-a, dar e mult prea repede să vorbim despre așa ceva. Deocamdată, ne bucurăm de fotbal, suntem un grup de prieteni care prin muncă și seriozitate am reușit să facem performanțe la nivelul fotbalului mic. Dacă rezultatele ne vor ține în fruntea seriei, vom vedea ce vom face. Mi-ar place să cred că nu ne vom da la o parte, dar mai e mult până atunci. Pauza va fi lungă, până la mijlocul lui februarie, apoi vom avea câteva amicale, sperăm destul de bune și ne apucăm de meciurile oficiale din retur”, mai afirmă Topac, fost fotabalist la Gloria sau Sântana.

Lotul de jucători

În prima parte a sezonului 2022-2023 a Ligii a 3-a, s-a bazat pe Athletico Vinga: Rafael Moștoi, Ștefan Lenart – Ciprian Iconov, Gheorghe Drăgulescu, Lucian Zlătar, Alin Negrei, Ovidiu Bozga, Ștefan Ploscaru, Ion Feraru, Sergiu Rosuș, Radu Niszter, Daniel Butariu, Adrian Lamping, Alberto Zlătar, Sebastian Crișan, Cristian Varga, Nicolae Lazăr, Bogdan Luchia și – bineînțeles – Vasi Topac.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button