Fotbal juniori

Medalii de aur și argint pentru Atletico în Austria, „bronz” pentru „galben-negrii” la București





Rezultate bune și experiențe frumoase pentru trei dintre grupele clubului Atletico, cel de la care au pornit spre fotbalul mare fotbaliști ca George Țucudean, Dumitru Copil, Dennis Man sau Adrian Petre.

Atletico – cea mai bună la Under 8, în Țara lui Mozart

Generația 2015 a clubului Atletico a participat la turneul Weinebene Hallencup, desfășurat în localitatea austriacă Wolfsberg. Antrenorul Arpad Cserneczky și-a înscris băieții la două categorii – Under 8 și Under 9 – și ambele au fost terminate cu succes.

La Under 8, a fost medalie de aur! În grupă, arădenii au învins Wolfsberg (5-1), Volkermarkt (6-1) și Bad St. Leonhard (2-0). În semifinale, Atletico a trecut cu 5-1 de VSV, iar ultimul act l-au câștigat cu 3-1 în fața celor de la Murtal Juniors.

Traseu aproape perfect în grupă și la Under 9, cu trei victorii (2-1 cu West Frauenthal, 6-1 cu Sf. Stefan și 1-0 cu Feldkirchen) și o singură înfrângere (0-4 cu Murtal Juniors). Succes în semifinala cu Volkermarkt, 1-0, apoi, în finală, a fost o nouă întâlnire cu Murtal Juniors, care s-a impus și de această dată, scor 3-1.

Gabriel Creciun, Adrian Boicu, David Iamandii, Zian Rozniciuc, Yonathan Stan, Victor Tîmpa, Robert Toth, Mario Neamț, Matei Stoian și Hunor Cserneczky au jucat pentru Atletico în turneul austriac. „Organizarea a fost impecabilă, am jucat pe parchet cu mantinelă, o provocare pentru noi, a trebuit să punem în practică tehnica și viteza însușite, altfel suprafața de joc nu te ierta. A fost o acțiune reușită și utilă pentru noi”, a relatat Arpad Cserneczky.

Experiențe bune pentru cele mai mici generații ale „galben-negrilor”

Copiii pregătiți de Mihai Roșca au participat la două turnee puternice la sfârșitul săptămânii trecute, la București respectiv Cluj.

Grupa 2011 s-a aliniat la startul unei întreceri puternice pe care a găzduit-o Juniorul București. „Galben-negrii” au fost autorii unei prestații excelente, ce le-a adus medalia de bronz. În faza grupelor, arădenii au fost imbatabili: 6-1 cu FCSB (goluri Popa, Buzea, Baltag, Rozniciuc, Gallizioli, Burchardt), 3-1 cu Kids Tâmpa Brașov (Rozniciuc, Roman, Popa) și 2-1 cu Juniorul București (Popa, Roman). Apoi, 0 – 1 cu Ghiroda în semifinală și 4-2 cu Academia Hagi în finala mică (Popa, Baltag, Roman, Burchardt).

Luca Madoș, Rareș Giurgiu, Ianis Baltag, Andrei Barta, Andrei Borlan, Andrei Burchardt, Denis Buzea, Luca Funău, Vittorio Gallizioli, Ianis Mihăieș, Tudor Miheț, Darius Popa, Ștefan Roman, Casian Rozniciuc a fost efectivul complet al lui ”Ole” Roșca.

Pe malul Someșului, Atletico 2012 și-a măsurat potențialul în compania unor adversari puternici, încheind turneul pe locul 7. Parcursul arădean: 2-2 cu Didi Iași (Stan, Oprea), 5-0 cu Ghiroda (Oprea 3, Beserman, Fricățel), 1-3 cu U Cluj (Oprea), 1-1 cu Alba Iulia (Oprea), 5-3 cu FC Argeș (Secianschi 2, Stan 2, Oprea), 1-2 cu New Star (Oprea, Beserman) și 0-3 cu CFR Cluj.

Au jucat: Raoul Crișan, Andrei Oprean, David Secianschi, Matei Gorea, Adrian Pop, Luca Burcă, Yanis Iamandi, Iona Stan, Tudor Lăzărescu, Mihai Oprea, Dominik Beserman, Stanislav Fricățel.

„La București a fost un turneu foarte puternic, așa cum organizează de obicei clubul Juniorul, am avut parte de adversari de valoare, iar la Cluj am întâlnit câteva din cele mai bune echipe din țară, meciurile ne-au dat ocazia să vedem mai bine unde suntem. A fost o săptămână intensă, mă bucur că am participat la cele două competiții”, a punctat Mihai Roșca.

În Capitală, micuții fotbaliști arădeni au avut parte și de două experiențe unice și anume participarea la meciul de handbal feminin, dinre CSM București și CSM Galați, la finalul căruia s-au și pozat cu jucătoarele vicecampioane ale României, dar și o vizită pe Arena Națională, cel mai mare stadion al țării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button