Baschet

Vicecampioanele, ținute în șah până în ultimele două minute: FCC UAV Arad – Hoya KSE Târgu Secuiesc 75-69





„Glonțul” nu a trecut departe de baschetbalistele vicecampioane cu ocazia vizitei celor de la Hoya KSE Târgu Secuiesc, în cadrul etapei a 8-a a LNBF. Puțin obosite după galopul din EuroCup necesar depășirii la rezultate directe  a polonezelor de la Basket 25 Bydgoszcz, fetele de la FCC UAV Arad au fost puțin surprinse de replica solidă, curajoasă, a formației din județul Covasna. De altfel, aceasta a pus în gardă pe toată lumea cu începutul bun de sezon, cu patru victorii și doar două eșecuri pentru un provizoriu loc 4 și și-a vândut foarte scump pielea și pe Mureș. Gazdele au avut serios de transpirat pentru a avea câștig de cauza în fața a aproximativ 700 de susținători, cu 75-69 (15-17, 25-18, 18-25, 17-9).

Foarte agresive sub panoul arădean, oaspetele au marcat destule puncte pe recuperări ofensive și sirena primului sfert le-a găsit în avantaj: 17-15. Bogdan Bulj a luat ceva măsuri în pauzele luate și elevele sale au folosit, la rândul lor, arma recuperărilor, iar Hadzovic și Akathiotou a fost în zi de pătrundere și mai puțin inspirate la aruncările de la distanță. Lucrurile păreau să intre în făgașul normal la pauza mare, când tabela arăta 40-35.

Doar că echipa din Târgu Secuiesc nu a renunțat la luptă, ba chiar a impus la un moment dat ritmul atacurilor. Iar pe tabelă, Hawks sau Biszak le-au făcut același lucru „galben-albastrelor”, au câștigat sfertul trei la același scor cu care l-au pierdut pe al doilea: 25-8!

Așadar, în ultima repriză mică s-a intrat cu avantajul jucătoarelor sârbului Ljubomir Kolarevic: 58-60. Publicul și-a adus și el contribuția punând presiune pe arbitri, însă, până la urmă, ce a făcut diferența a fost experiența superioară și rodajul mai bun al FCC UAV-ului inclusiv în cele partide de EuroCup disputate în acest sezon. Americancele Madden și Baptiste au răspuns și ele prezent într-un ultim sfert încărcat de suspans până în ultimele sale două minute, când deja amfitrionele aveau deja avantajul de 6 puncte 73-67. Au mai marcat doar Baptiste și Hawk și istoria meciului era scrisă: 75-69 pentru a șaptea victorie la rând a arădencele în LNBF.

Miercuri, FCC UAV Arad se întoarce în Polonia, pentru a încerca să câștige meciul cu VBW Arka Gdynia din ultima etapă a Grupei D din EuroCup și, printr-o minune, să obțină calificarea în play-offul competiței continentale. Confruntarea începe la ora 19. Apoi, vineri, Branki Hadzovic joacă pe terenul Alexandriei, în cadrul restanței din cadrul etapei a 7-a a LNBF.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Hadzovic 19, Baptiste 15, Madden 14, Akathiotou 13 (1×3), M Racic 7 (1×3), Georgieva 3, Ciotir 2, Mîrne-Nagy 2, Fleșer.

KSE Târgu Secuiesc: Hawks 20 (3×3), Biszak 18 (2×4), Corda 14 (4×3), Wilson 8, Mitrovic 5 (1×3), Debreczi 4, Domokos, Kozman, Bara Nemeth.

FOTO: FCC UAV Arad (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button