UTA Arad

Mutu: „Rezultat echitabil, dar suporterii UTA-ei și ai noștri meritau un spectacol frumos, acest gazon n-ar trebui să existe în 2022 în Superligă!”





Chiar dacă nu a câștigat la Arad, Rapidul își prelungește seria pozitivă în fața UTA-ei, iar punctul o ajută să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe locul 3, în fața Universității Craiova. Golul lui Otele părea să decidă soarta meciului în favoarea „roș-albilor”, dar Dugandzic a egalat pentru giuleșteni, din penalty, în cel de-al șaptelea minut de prelungire.

„Este un stadion frumos, păcat din cauza acestui teren”

La final, Adrian Mutu a considerat că egalul e rezultatul just. „A fost un meci de luptă, un meci pe un teren impracticabil, care, sincer, n-ar trebui să existe în 2022 în Superligă, dar asta este situația. Sper ca pe viitor să se facă terenul, e păcat de stadionul ăsta frumos…În cele din urmă, diferențele s-au făcut, să spun așa, pe o greșeală a noastră și o greșeală a lor. Până la urmă, este un rezultat echitabil. Chiar dacă pare că am smuls un punct în ultima secundă, cred că – per ansamblu – am meritat acest punct. Am avut mai multe situații, am creat mai mult, am atacat mai mult, cred eu, sper să nu mă înșel. E clar, nu am făcut un meci spectaculos, nu am putut să oferim publicului prezent pe 18 decembrie, la ora 20:30, la -2, -3 grade Celsius, cât erau, să oferim fotbalul pe care l-ar fi meritat între două echipe rivale. Este un stadion frumos, păcat din cauza acestui teren și mă bucur că băieții au ieșit toți sănătoși. Nimeni nu s-a accidentat, nici de la noi, nici de la adversar. Am terminat anul calendaristic pe locul 3, ceea ce mă bucură și  bineînțeles – știm ce avem de făcut pentru a aborda ultima parte a sezonului. Vom ataca ultimele 9 meciuri cu mai multă încredere, pregătiți să facem sprintul final pentru a ne îndeplini obiectivul, asta e cel mai important”, a spus antrenorul Rapidului la finalul jocului cu UTA.

A dorit să aducă prospețime cu unii jucători pe un teren greu: „Noi am jucat din trei în trei zile”

Fostul internațional și-a explicat și alegerile pentru primul „11” contra arădenilor, puțin diferit față de cel de la mijlocul săptămânii, cu Petrolul. „Am introdus câțiva jucători noi față de ultimul meci de acum 3 zile și am avut motive întemeiate. Jucam pe acest teren greu, iar UTA a avut trei zile de odihnă în fața noastră. În plus, în ultimele două săptămâni, noi am jucat numai din 3 în 3 zile din cauza turneului pe care l-am avut și pe care ni l-am asumat. Belu, Grigore, Pănoiu sau Albu erau proaspeți, Ciobanu a jucat și el doar jumătate de oră. Trebuia pe undeva obligat de circumstanțe să schimbăm pentru a aduce prospețime în primul rând și nu numai. Trebuia și calitate, doar că  nu mă așteptam ca terenul să fie chiar așa de prost terenul. În sensul că, practic, nu puteai să joci, nici UTA, nici noi. A fost păcat pentru acest stadion plin că n-am avut un gazon pe măsură pentru a putea oferi și spectacol, pentru că între aceste două echipe, dacă ai infrastructură așa cum ar trebui să o avem în 2022,  ar fi fost un spectacol frumos pe care publicul arădean ar fi meritat să-l aibă. Dar, bineînțeles și suporterii noștri, care au fost destul de mulți și au mers nu știu câte ore cu autocarul sau cu trenul sau cu ce au venit…păcat de acest lucru”, a adăugat Mutu.

„Pop e talentat, dar are nevoie de continuitate”

Provocat de ziariști, „Briliantul” și-a expus părerea și despre noua „perlă” a fotbalului arădean, dar a deviat și spre fotbalistul tânăr pe care l-a debutat astăzi la 17 ani: „Rareș Pop este un jucător talentat, dar nu e de ajuns pentru a ajunge fotbalist. Trebuie să ai continuitate și trebuie să faci diferența. Și eu am debutat astăzi încă un copil (n.a. Alexandru Stan). În ultimele două săptămâni nu am avut tot lotul valid și asta m-a făcut să apelez și la copii din academie. Bineînțeles că nu mi-e teamă să-i arunc în luptă, dar trebuie să găsim și momentul propice pentru a le da încredere, pentru a-i crește așa cum trebuie. În primul rând, avem nevoie de liniște la nivel de clasament, pentru a putea face anumite mișcări. Mă bucur pentru Stan a debutat, a intrat bine, chiar dacă eram conduși, cred că a intrat cu tupeul necesar pentru un vârf”.

A văzut penalty-urile ce au decis titlul mondial alături de Laszlo Balint: „Mă bucur pentru Messi”

Adi Mutu a recunoscut că a asistat la deznodământul Campionatului Mondial din Qatar alături de Gyuszi Balint. „Chiar am asistat la penalty-uri împreună cu antrenorul UTA-ei, cu care am fost și coleg la licența Pro. Suntem și prieteni și ne-am uitat împreună la loviturile de departajare. Sunt bucuros pentru Messi pentru că era păcat să nu își încheie cariera cu un trofeu. Și acela, pe care – probabil – și-l dorea cel mai mult și pe care îl merită, pentru că a avut o carieră senzațională. Fotbalul o să fie mult mai sărac atunci când se va retrage”, a mai afirmat tehnicianul Rapidului.

Își ia adio cu greu de la Sinisa Mihajlovic: ”Parcă nu-ți vine să crezi ce i s-a întâmplat”

În final, Mutu a comentat aproape în lacrimi despărțirea de Sinisa Mihajlovic, fostul mare jucător și antrenor sârb decedat vineri, la vârsta de 53 de ani. Cei doi și-au început relația cu un episod petrecut în Lazio – Chelsea, din anul 2003, pe care sârbul l-a regretat ulterior. ”Ai fost isteț că m-ai provocat, iar eu laș că te-am scuipat. Am greșit și îți cer scuze, nu e cazul să o faci și tu’, mi-a zis” – a povestit, între altele „Briliantul” în cartea sa bibliografică, „Revenirea din Infern”. Ulterior, Mihajlovic i-a fost antrenor lui Adi Mutu la Fiorentina în sezonul 2010-2011. „Și acum, dacă mă credeți, îmi pare foarte rău. Chiar dacă relația noastră nu a început în cei mai buni termeni, știti episodul din Chelsea – Lazio, dar după aceea am devenit foarte buni prieteni, mai ales după ce m-a antrenat la Fiorentina. Am ținut legătura și am vorbit chiar și în ultimele luni cu el și m-a întristat foarte tare, pentru că cine-l cunoaște știe că a fost un om puternic, știe ce caracter avea și parcă nu-ți vine să crezi ce i s-a întâmplat. De aceea e bine să ne bucurăm de viață și să fim mai buni”, a spus Mutu în încheierea conferinței de presă de la Arad.

3 comentarii

  1. Mutu Adrian, ce meci ai văzut? Cum să dominați jocul când toți din studioul de la digi au spus că UTA a controlat ostilitățile. Am mai văzut deviații la comentariile unor antrenori după meciuri dar tu i-ai depășit pe toti. Apropo, un rapidist de-al vostru a spus sărumâna pentru acest punct si un multumesc, pentru Maxim evident, cu meritul unui cadou din partea lor.

    0
    0
  2. Mutu a vazut alt meci probabil, sub atenta supraveghere al lui Dan Sucu si Dani Coman,aflati in sector VIP…La ce a prestat echipa lui in ultima lunga perioada,inclusiv pe terenuri bune,probabil ca s-a uscat Aracetul la scaunul sau de antrenor…

    0
    0
  3. Eu nu stiu ce aveti dar ieri nu s ajucat fotbal. Pe astfel de teren numai fotbal nu joci. A fost o lupta ptr balon si noi am inscris dintr-o greseala a lor ei au inscris dintr-o greseala a noastra. Deci la greseli 1 la 1 asa cum a fost si pe tabela. Ca de fotbal cu edilii nostri pe asa teren nu poate fi vorba. Plus statisticile/flashscore arata ca meciul a fost echilibrat deci Mutu nu vorbeste chiar prostii. Ca egalarea lor a venit la ultima faza asta asa e, e dureros ptr noi. Nici de arbitru nu putem zice foarte multe fiindca am vazut la Arad sau in deplasari si de 4-5 ori mai rau ca acest Barsan. Ca suntem noi utisti si ne doare ca suntem egalati la ultima faza dintr-o prostie (de fapt 2) a noastra se intampla.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button