Baschet

Față în față cu realitatea momentului după FCC UAV Arad – Sepsi! Urban: „Am văzut balanța de valori, avem un indicator pentru ceea ce avem de făcut”





La ultima întâlnire a anului cu proprii fani, FCC UAV Arad a avut parte chiar de vizita campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, prilej cu care s-a demonstrat încă o dată că formația covăsneană joacă, practic, într-o altă ligă, la un alt nivel. Nici nu e greu ca antrenorul Zoran Mikes să-și facă un lot cu care să măture tot în cale la câți bani are la dispoziție, iar succesul din Polivalenta de pe Mureș dă un semnal puternic și în vederea luptei la titlu.

Dacă echipa de pe locul 2, neînvinsă și ea până în această seară, a fost bătută la 25 de puncte diferență în fața celui mai cald public din țară, atunci câte probleme să-și facă Sepsi pentru recâștigarea „tricolorului”? Sigur, când scorul a luat proporții, pe parchet nu s-au mai aflat cele mai în formă jucătoare ale „galben-albastrelor”, Baptiste (greșeli personale), Hadzovic (care a cumulat fautul tehnic cu cel antisportiv), plus Georgieva (greșeli personale), dar totul face parte din joc.

Bulj: „Avem cei mai frumoși suporteri din baschetul feminin, pentru ei vom trage să prindem <<final 4>>”

De altfel, Bogdan Bulj a recunoscut cu sportivitate superioritatea campioanei și a scos în evidență și câteva dintre păcatele echipei sale. „În primul rând, doresc să felicit adversarele de astăzi, au jucat bine, au fost mai bune decât noi, au un lot numeros. Totodată, le mulțumesc fanilor care au venit în număr mare să ne susțină, i-am simțit alături. Timp de 25 de minute am jucat bine, apoi am ratat câteva aruncări și am permis adversarelor să se distanțeze la 10 puncte și a fost foarte greu să mai revenim pe tabelă. Îmi felicit elevele, au luptat, au vrut, după cele 25 de minute am pierdut câteva jucătoare și asta a fost. Deocamdată, campionatul pare pierdut, sunt mai bune decât noi, să vedem ce vom face în partea a doua, vom munci mai mult, vom pregăti următorul meci. Despre arbitraj nu vreau să vorbesc, au fost greșeli de o parte și de alta. Am doar un semn de întrebare, de ce la un așa derby nu au fost desemnați cei mai buni arbtri din baschetul românesc? Asta e, am pierdut un prim meci, dar lupta continuă. În acest sezon, avem adversare mai puternice, Rapidul și Constanța, în primul rând, va fi greu. Dacă vrem să jucăm în semifinale, trebuie să ne pregătim mai bine și să câștigăm meciuri în deplasare. Avem cei mai frumoși suporteri din baschetul feminin, pentru ei vom trage să prindem <<final 4>>, avem potențial. Sigur că avem ceva probleme, dar le vom rezolva. Am mai avea nevoie și de câteva jucătoare, astăzi, în partea a doua, am jucat cu mai multe tinere fără experiență și s-a văzut pe tabelă.  Lucrăm cu conducerea la ceva transferuri, este foarte greu să ducem jucătoare bune pentru că suntem limitați la buget. Și în fiecare an se ridică cel puțin câte un club în baschetul feminin românesc, anul acesta chiar două, Constanța și Rapid, ar trebuie să fim atenți și la Brașov. Sunt echipe cu loturi numeroase și bugete mari. Vom lupta pentru club, pentru oraș, pentru suporterii noștri frumoși, vrem să ajungem în finală”, a spus la finalul meciului cu Sepsi antrenorul „galben-albastrelor”.

Urban: „Diferența mi se pare puțin cam mare, dar mergem înainte. Vom lupta până la sfârșitul campionatului pentru obiectivele noastre”

Marcel Urban a încercat să fie optimist înainte de derby-ul cu covăsnencele, dar nu a făcut să primească confirmarea că FCC UAV Arad are nevoie de întăriri pentru a încerca să se bată – din nou – cu ceva șanse de reușită cu Sepsi pentru titlu. „A fost un meci spectaculos, partea a doua a meciului a făcut diferența în favoarea adversarelor. Schimbările lor pe bandă rulantă, între jucătoare de aceeași valoare  și prospețime, plus meciurile internaționale încheiate cu succese pe linie, au contat decisiv asupra rezultatului final. O să spun că noi am rezistat până la pauză prin entuziasm și prin acest public fantastic. Nu este nicio problemă, diferența mi se pare puțin cam mare, dar mergem înainte. Avem balanța de valori dintre noi și ei, ne-au putut arăta un indicator la ceea ce avem de făcut. Chiar dorim ca în continuare să ne batem pentru a câștiga Cupa României și campionatul. Rămânem o echipă puternică, unită, vom lupta până la sfârșitul campionatului pentru obiectivele noastre. Nu comentez arbitrajul, ei știu dacă au greșit sau nu, mie mi s-a părut un arbitraj echitabil. A fost o miză, o presiune foarte apăsătoare pe cei de la Sfântu Gheorghe. Am văzut că le-au provocat destul de multe ori jucătoarele noastre, ei știau foarte bine că dacă ne scot baschetbalistele cheie, ceea ce s-a și întâmplat cu Hazdovic și Baptiste, vor avea un galop de sănătate pentru ele. Cred că am meritat cu prisosință premiul de <<echipa anului 2022>> pentru că suntem vicecampioana României, am fost la momentul când ne-am luat distincția neînvinși în competițiile interne și participantă într-o competiție internațională. Îmi doresc, îmi place să cred, sunt aproape convins că autoritățile locale, ca și până acum, vor rămâne alături de această echipă frumoasă, cu un impact social local de mare anvergură. În final, aș vrea să mă întorc la suporteri și să le mulțumesc foarte mult pentru că au venit în număr extraordinar de mare să ne susțină. I-aș ruga să nu rămână dezamăgiți, este doar o bătălie, campionatul continuă și le promitem că le vom oferi în continuare și în acest sezon momente frumoase. La mulți ani!”, a fost mesajul președintelui grupării arădene.

După eșecul din această seară, singurul al turului, FCC UAV Arad e vicecampioană de toamnă în LNBF. „Galben-albastrele” debutează în noul an pe 8 ianuarie, tot la Arad, contra lui CSM Târgoviște, meci din etapa a 12-a, prima a returului.

FOTO: Lucian Ciobanu

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button