Superliga

Ioan Ovidiu Sabău a preluat-o oficial pe U. Cluj: Linkar și Neagoe le-a părăsit pe „șepci” după eșecuri cu Sepsi și rezultate slabe cu UTA!





Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) a preluat-o oficial pe Universitatea Cluj, după demisia lui Eugen Neagoe care ar putea ajunge la Universitatea Craiova. Este al treilea antrenor al șepcilor roșii, după Eugen Neagoe și Erik Linkar.

Neagoe l-a înlocuit la Universitatea pe Erik Lincar, care s-a despărţit de echipa pe care a promovat-o la finalul sezonului trecut din cauza rezultatelor nefavorabile din debutul de sezon. Curios este că ambii tehnicieni s-au despărțit de „șepci” după eșecurile cu Sepsi, din tur (0-1) și retur (1-2), înainte de aceste dispute clujenii întâlninând-o pe UTA. La Arad, Linkar pierdea ultima sa deplasarea la „U”, 1-2, iar la Cluj, Neagoe obținea ultimul său punct în „alb-negru”, 0-0.

”Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând de astăzi, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului. De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie”, a anunțat U Cluj, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ioan Ovidiu Sabău a jucat 55 de meciuri pentru Echipa națională de fotbal a României, alături de care a participat la două turnee finale: Campionatul Mondial din 1990 și Campionatul European din 1996. A debutat într-un amical împotriva Israelului, în februarie 1988, și și-a încheiat cariera la prima reprezentativă după barajul pentru Cupa Mondială 2002, pierdut împotriva Sloveniei. A marcat opt goluri la națională. Ioan Ovidiu Sabău nu mai antrenase de opt ani, ultima oară fiind la FCM Târgu Mureș.

“U” Cluj ocupă locul 14, după 21 de etape, cu 19 puncte, tot atâtea câte are și UTA, însă arădenii stau mai prost la capitolul golaveraj. Nou-promovata n-a mai câștigat de cinci runde și este una dintre echipele care va lupta pentru evitarea retrogradării.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button