Cluburi polivalente

Pe podium în Superliga de tenis de masă, fetele de la CSM Arad își joacă medalia la început de ianuarie!





Echipa feminină de tenis de masă a CSM Arad a încheiat turul Superligii Naționale la nivel de echipe pe podium, mai exact pe locul 3, cu 8 puncte. Arădencele pregătite de Cristian Dodean au bifat trei victorii, cu ACS Dumbrăvița, Politehnica Iași și CSM Bistrița și două înfrângeri cu favoritele la titlu, CSA Steaua și Victoria Carei. Astfel, în clasamentul turului conduce Steaua, 10 puncte, urmată de Carei, 9 și CSM Arad, 8 puncte. Pentru că la startul actualei stagiuni s-au aliniat doar șase echipe, sistemul a fost schimbat față de ediția trecută și se va juca tur-retur, urmând ca după etapele regulate să fie stabilit clasamentul final. O șansă în plus pentru formația de pe Mureș de a urca pe podium în această ediție de campionat, ceea ce ar fi o performanță notabilă pentru Alesia Sferlea, debutantă în Superligă, Irina Rus, Adela Strună, Andreea Fistyulof și mezina Daria Măguran, debutând și ea în prima ligă în înfrângerea de acasă cu CSA Steaua, 0-3, ultimul meci din 2022.

Meciul cu CSM Bistrița este decisiv în lupta pentru podium

Federația Română de Tenis de Masă a anunțat și programul returului Superligii, iar CSM Arad va juca, în ordine, cu: CSM Bistrița (acasă), 8-11 ianuarie, Victoria Carei (acasă), 10-12 februarie, ACS Dumbrăvița (deplasare), 17-19 martie, CSA Steaua (deplasare), 28-30 aprilie și cu Poli Iași (deplasare), în 10-14 iunie. Practic, de meciul începutului cu an, cu bistrițencele, depinde în mare măsură și locul 3, formația transilvăneană fiind principala contracandidată la bronzul național. În tur, CSM Arad s-a impus cu 3-1, dar după meciuri echilibrate și foarte disputate, două dintre ele încheiate în cinci seturi, astfel că duelul de la Arad, a cărui dată exactă va fi fixată în zilele următoare, este deschis oricărui rezultat.

Două noutăți la nivel juvenil: o sârboaică și o secuiancă!

Pregătirile încep de marți, 3 ianuarie, iar Cristi Dodean anunță și două noutăți în echipele de junioare mici și mari: Yvett Farkas – sosită de la Târgu Secuiesc, jucătoare născută în 2006 și care va juca atât la individual cât și pe echipe, în Campionatul Național de junioare I, respectiv sârboaica Teodora Horvat, 11 ani, care va juca în echipele de junioare mici, alături de Daria Măguran și Maya Madar.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button