Baschet

Americanca Sheniqua „Nikki” Greene e noul pivot al FCC UAV Arad!





FCC UAV Arad i-a găsit rapid înlocuitoare lui Stephanie Madden, americanca de care s-a despărțit oficial în cea de-a patra zi a noului an. Noul pivot al vicecampioanei României la baschet feminin vine tot de peste Ocean, are 32 de ani și se numește Sheniqua „Nikki” Greene.

Baschetbalista de 1,93 metri a evoluat în cel mai puternic campionat din lume, WNBA, în  maioul celor de la Phoenix Mercury. Se întâmpla în urmă cu un deceniu, Greene mai evoluând între timp în campionatele din Coreea de Sud, Polonia, Israel, Franța, Australia și Noua Zeeelandă. De altfel, puternica baschetbalistă vine la Arad chiar de la Whai (Noua Zeelandă), acolo unde a jucat – printre altele – împotriva lui Trinity Baptiste, cel mai reușit transfer stagional al „galben-albastrelor”.

Între altele, Sheniqua „Nikki” Greene are în palmares un titlul în Polonia și câştigarea ligii a doua din Franța. „Agentul meu a propus contractul și după câteva conversații între ea și președinte, am vorbit puțin și cu Trinity despre club și atunci am luat decizia. Sunt puțin familiarizată cu clubul, are o istorie importantă, a câștigat campionatul, este competitiv, la asta mă aștept și eu. Caracteristicile mele? Cred că sunt bună la recuperări, alergat, îmi fac treaba și în defensivă, dar sunt și o marcatoare, apelez des la stop-șuturi. Când suntem sub presiune pot să trec mingea și să o pasez, îmi plac pick-and-roll-urile. Sunt familiarizată cu campionatul românesc deoarece cunosc jucătoare care au evoluat în România, iar unele dintre ele au avut succes la finalul sezonului”, a spus ultimul transfer al FCC-ului pentru pagina de facebook a clubului arădean.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button