UTA Arad

„Operațiunea însămânțarea” – insuficientă, 600 mp de rulouri de gazon pentru „Francisc Neuman”: „Pe 28 ianuarie, UTA trebuie să joace în condiții bune”





„Cadoul” de Crăciun al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru clubul UTA a agitat puțin apele la Arad. În scrisoarea venită de la forul condus de Gino Iorgulescu  se vorbește clar despre pericolul ridicării omologării arenei „Francisc Neuman” în cazul în care starea gazonului nu se va îmbunătăți până la următorul meci de campionat de acasă, cel de sâmbătă, 28 ianuarie, cu CS Mioveni.

Inițial, firma Recons, cea care administrează stadionul de aproape 15 milioane de euro al Aradului, a crezut că a găsit soluția prin … însămânțare. În zonele cu probleme ale terenului din Calea Aurel Vlaicu au fost plantate semințe ce germinează la temperaturi scăzute, dar hazardul era prea mare în plin anotimp rece și cu o instalație de degivrare care – se știe – funcționează pe bucăți și nici măcar așa la ce costuri există cu energia electrică. Așa că s-a ales o altă cale ceva mai sigură, dar tot una provizorie, în vederea disputei de la finalul lunii, cu „lanterna” campionatului.

Având deja „experiența Symphonic Experience”, firma Recons a decis să înlocuiască porțiuni întregi de gazon. Doar că vremea de la finalul lunii august a ajutat-o în acest sens, iar rulourile verzi ce le-au dat la o parte pe cele veștejite, cu urme de portaflloor, s-au prins destul de bine. Evident, când s-a intrat anotimpul rece și au început și precipitațiile, problemele funcționale ale gazonului, cum ar fi sistemele de drenaj și degivrare, au ieșit din nou la suprafață și Aradul și UTA s-au făcut de râs la meciurile de acasă cu Sepsi și Rapid.

Mehelean: „ O cheltuială necesară pentru ca UTA să poată juca în condiții bune”

Așadar, s-a început deja „operațiunea decopertarea”, iar de săptămâna viitoare ar trebui să apară primele porțiuni noi de gazon. „Luăm în serios avertismentul Ligii Profesioniste de Fotbal și vom face tot posibilul să punem la dispoziția UTA-ei un gazon cât se poate de bun pentru meciul de pe 28 ianuarie. Am luat deja legătura cu o firma ce ne-a livrat rulourile de gazon din vară, cele pe care le-am pus după festivalul de muzică și eu zic că de săptămâna viitoare vom începe să-l montăm. Vorbim despre aproximativ 600 de metri patrați de gazon nou ce ne costă destui bani, o cheltuială necesară pentru ca UTA să poată juca în condiții bune. Vom înlocui în special porțiunea dinspre tribuna I, acolo unde sunt cele mai mari probleme cu umiditatea și drenajul. Din păcate, nici soarele nu ajunge în acea zonă. Probleme mai sunt și în cele două careuri, acolo am și început să îndepărtăm gazonul compromis și pregătim lucrările de montare a rulourilor. Avem un singur obiectiv, acela ca pe 28 ianuarie, echipa să joace în condiții cât se poate de bune cu Mioveniul”, ne-a declarat Nicolae Mehelean, directorul Recons.

Brosovszki: „După ultimul meci al acestui sezon, utilajele ar trebui să fie prezente pe teren”

Vă reamintim că autoritățile locale arădene au alocat deja 12 milioane de lei pentru înlocuirea totală a gazonului cu probleme de pe arena „Francisc Neuman”, dar lucrarea nu se poate face decât în lunile de primăvară – vară, când – de altfel – UTA va intra în vacanța dintre sezoane. „Ca să fie totul în regulă și să existe șanse ca echipa să joace prima etapă a sezonului ce vine la Arad, pe un gazon nou, după ultimul meci al acestui sezon, utilajele ar trebui să fie prezente pe teren. Asta înseamnă ca licitația să fie făcută, iar undeva la finalul lunii mai firma câștigătoare să se apuce de treabă”, a spus și Attila Brosovszki, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

 

8 comentarii

  1. Să treacă la lopată toți cei care au zis că e buuun gazooonul și nuuu suuunt problemele…mama voastră de incompetenți

    0
    0
  2. Se plang ca sunt cheltuieli si ca schimba 600mp de gazon dar ce au pazit pana acum??Pai nu din banii capusei RECONS sau primariei sunt,ci tot din ai nostri,la o adica…
    Au schimbat niste petice dupa concertul esuat….Si tot asa vor schimba meci dupa meci,apoi vor declara ca s-a terminat inlocuirea gazonului 100%…Daca incompetenta,ca sa nu spun prostia,ar durea,ar fi coada la UPU…
    Ce vor face cu tarlalele de rulouri aduse acum care vor trebui inlaturate cand totusi,pana la urma,inevitabil va trebui refacut din structura???Raspunsul este la fel de simplu:va fi gasit prin curtile celor care au semnat preluarea acestei orezarii,pentru ca de tras la raspundere nu va fi nimeni,niciodata!!!!
    Sa inlaturi brazde cu sapa si lopata,in anul 2023, este de intunecimea mintilor,tot la fel de drept il vor si aseza…Sa fim linistiti, declara directorul unei societati sugativa caruia tot ce i-a fost dat in administrare,a distrus…
    Oare care lege atribuie intretinerea unui obiectiv cu numire directa?La nici 20 minute,in vecini,maghiarii dau lectii la baze sportive si nu prea cred ca au alta clima,atat doar ca sunt competenti si nu isi bat joc!

    0
    0
    1. Obiceiul stramosesc al furatului de caciula la Romani, tradus prin „cea mai buna oferta de pret” la instalarea unui gazon gazon si al celorlalte instalatii necesare unui stadion modern nou la standarde Europene !

      Liga Profesionista de Fotbal din Romania n-ar trebui sa bage in seama „plingerile puerile” venite din partea „deținătorului de drepturi media” cum ca anumite gazoane din Superliga arata impracticabile in lunile de iarna. Ma indoiesc ca exista clauze contractuale curente, intre LPF si detinatorul drepturilor media a Superligii in privinta obligatiei cluburilor de a investii sume de bani deloc neglijabile, in restaurarea gazoanelor in perioada de iarna.

      Chiar Botis a declarat ca „… nu e de datoria clubului să rezolve gazonul”

      Daca detinatorul dreptuilor media asupra Superligii doreste pe viitor sa evite astfel de gazoane impracticabile pe ecranele TV, este invitata sa introduca o clauza anexa in contractul cu LPF si sa negocieze fondurile banesti cu care este dispusa sa contribuie la remedierea acestor gazoane impracticabile in perioada de iarna.

      Sigur, nu este in avantajul echipei UTA sa evolueze acasa pe un astfel de teren impracticabil si este absolut necesar sa facem un efort financiar suplimentar in acest moment greu pentru clubul UTA.

      Pe de alta parte LPF si FRF nu ar mai trebuii sa mai omologheze terenuri de fotbal in Romania la nivel de Superliga, Liga 2, UEFA, FIFA, fara sa aiba un instalator de gazon desemnat exclusiv prin contract negociat pe o perioda limitata, capabil sa ofere garantiile de calitate la nivel European.

      Desigur detinatorul dreptuilor media asupra Superligii, Liga 2 v-a trebui sa contribuie contractual in mod substantial la aceste garantii de calitate si anduranta a gazoanelor.

      0
      0
    1. Cine spune că Aradul este sat?
      De-aia s-au mutat mulțimi de moldoveni și de olteni, care mai mult atacă UTA ei având în sânge în echipele de unde au venit?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button