Baschet

Achizițiile trec la „catedră” în special în repriza secundă: FCC UAV Arad – CSM Târgoviște 94-60Vicecampioana României la baschet feminina strâns aproximativ 800 de spectatori la primul meci al anului 2023, unul reușit în special după pauză în fața codașei CS Municipal Târgoviște. Printre altele, fanii „galben-albastrelor” nu au dorit să rateze debuturile americancei Green și polonezei Pyka, dar nici revederea cu Vaida, revenită după doar o jumătate de an în maoiul Aradului. Și au avut ce vedea, fiindcă toate cele trei jucătoare au dat un randament bun, america „Nikki” Green fiind chiar coștegetera întâlnirii încheiate la o diferență importantă: 94-60 (22-16, 22-21, 31-12, 19-11).

În prima parte, tânăra echipă a lui Cătălin Tănase s-a ținut destul de bine de mult mai bine cotata sa adversară, care s-a încălzit mai greu și a jucat fără cele mai experimentate baschetbaliste ale sale căpitanul Branki Hadzovic (aflată pe margine cu mâna stîngă în ghips) și Ildy Mîrne-Nagy (cu un hematom pe gambă). După 44-37 la pauză, FCC UAV Arad a oferit spectacol în sfertul trei, în care a pus cu adevărat lucrurile în ordine.

În special Sheniqua Greene a ieșit în evidență prin forță și eficiență sub cele două panouri, conaționala sa, Trinity Baptiste, urmându-i pe lista marcatoarelor. Prima jucătoare poloneză din istoria LNBF, Martyna Pyka, și-a dovedit și ea calitatea în extremă cu 14 puncte, 6 dintre ele venind după aruncări de la distanță. Deși nu se află în cea mai bună formă fizică, Vaida și-a făcut și ea treaba, fără a uita – însă – că în față s-a aflat totuși, echipa de pe peultimul loc în clasament, cu o singură victorie din 10 încercări până la duelul de pe Mureș.

Pe lista marcatoarelor a apărut și Daria Negru (18 ani), care a jucat aproape 5 minute, singurul regret al gazdelor fiind acela că nu au realizat „suta”, cu toate că a avut destul timp la dispoziție. Dar, ultimele atacuri au fost tratate superficial și târgoviștencele au fost cele care au scris concluzia întâlnirii cu 5 puncte consecutive.

Fetele lui Bogdan Bulj vor intra din nou pe parchet, în cadrul etapei secunde a returului LNBF, sâmbătă, de la ora 13, la Cluj. Universitatea ocupă locul 7 în clasament, cu trei succes și 8 eșecuri, iar în prima manșă, la Arad, au cedat cu 37-100!?

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Greene 23, Baptiste 18, Pyka 14 (2×3), Akathiotou 12 (1×3), Vaida 8, Racic 7 (1×3), Georgieva 6, Ciotir 2, Fleșer 2, D. Negru 2, Vați.

CSM Târgoviște: Ivan 16 (1×3), Chivu 11 (2×3), Doba 11, Stoenescu 9 (3×3), Badi 6, Dumitru 4, Spineanu 3, Rizea.

FOTO: Lucian CiobanuUn comentariu

  1. Greene, fara a mai astepta alte meciuri, e clar, cel mai bun pivot avut de echipa in ultimii multi ani. Dar unde e shooter-ul? Pana si TGV a avut mai multe trp ca noi. Hai ca se poate, mai un shooter bun si altfel vor arata meciurile cu Sepsi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button