UTA Arad

Benzar: „Nu o mai puteam refuza pe UTA și a treia oară, publicul – un atu pentru noi”După despărțirea de Farul Constanța, Romario Benzar a optat pentru UTA. Fostul internațional spune că nu o mai putea refuza și pentru a treia oară pe formația arădeană, care l-a mai dorit în 2010, dar și la revenirea în România, de la Lecce, în vara lui 2020. Fotbalistul timișorean își reafirmă afinitatea pentru „Bătrâna Doamnă” și speră să pună umărul la salvarea de la retrogradare a noii sale echipe. Benzar a ajuns în cantonamentul UTA-ei în Antalya luni seara, iar marți s-a antrenat alături de noii săi colegi.

– După mult timp, în sfârșit, ești la UTA …

– Da, mai avut o ofertă de la UTA când am venit din Italia prima oară și am zis că a treia oară nu o mai pot refuza. Mai ales că mulți știu că simpatizez cu UTA de mic și mă bucur că am ajuns în sfârșit la echipă.

Un pic atipic pentru un timișorean …

– Știu, dar așa a fost să fie și mă bucur.

– Prima zi la UTA, cum te simți?

-În primul rând, mă bucur că am semnat cu UTA. Este un club mare al României, unul dintre cele mai mari cluburi din țară și sunt fericit. Colegii m-au primit foarte bine, Mister, la fel, sperăm să facem o treabă bună și să ne îndeplinim obiectivele.

– Cum te simți din punct de vedere fizic?

– Mă simt foarte bine fizic, sunt încrezător, sper să am evoluții cât mai bune. Vreau să fiu sănătos și cel mai important e să ne îndeplinim obiectivele ca și echipă.

– Sunteți 26 de jucători acum în cantonament, cu câți dintre ei te știai dinainte?

– Da, avem un lot numeros și echilibrat valoric. Mă știu cu foarte mulți, am jucat și contra lor, cu unii dintre ei am jucat la echipa națională. E important să formăm un grup unit și să dăm totul pe teren, să avem rezultate.

– Într-adevăr, Claudiu, Paul și tu ați adunat prezențe importante la echipa naționale, sunt și internaționali și din alte țări și, totuși, momentan echipa nu este în cel mai bun moment

– Sperăm ca această experiență pe care o avem mulți dintre noi să ne ajute în meciurile care urmează de acum încolo.

– Urmează după cantonament primul meci la Craiova, după ce ai urmărit până acum campionatul, cum se va juca?

– Am urmărit foarte mult meciurile UTA-ei și pot spune că au avut multă neșansă, s-a ratat foarte mult. Am văzut încă de astăzi că se lucrează mult la finalizare și important e să practicăm un joc foarte bun și să luăm cele 3 puncte ca să ieșim de acolo, de jos.

– Pe plan personal ce ți-ai propus pentru aceste prime 6 luni?

– Mi-am propus să fiu foarte bine și să-mi ajut echipa cât mai mult.

– Concurent cu tine pe post este un alt internațional, dar din Muntenegru, Marko Vukcevic. Cum vezi bătălia pentru titularizare?

– O bătălie frumoasă și care va fi cel mai bun să joace. Dar, important este să avem rezultate ca și echipă, indiferent care dintre noi va intra pe teren.

– Tu ai jucat inclusiv mijlocaș central la un moment dat sau mai sus în dreapta …

– La începutul carierei am jucat mijlocaș, chiar când am fost la UTA acum vreo 12, 13 ani jucam acolo. Dar, m-am reprofilat de vreo 8 ani, sper să ajut indiferent unde voi fi folosit

Cum vezi că se va termina sezonul pentru voi, având în vedere tocmai faptul că sunteți jucători cu experiență și lucrați pentru un nou început?

– Cred că cel mai important e să o luăm pas cu pas și primul pas este meciul de la Craiova. Trebuie să câștigăm și ușor, ușor lucrurile se vor așeza. Eu am încredere că vom ieși de acolo și vom termina cât mai sus posibil.

– Un obiectiv, poate la fel de important, dacă nu mai important, poate să fie Cupa României. UTA este calificată în sferturi, mai sunt puține meciuri până la un trofeu …

– Da este un obiectiv, deja sunt de o zi aici și toți ne gândim la acest obiectiv. Sperăm să ne calificăm mai departe, să jucăm finala.

– Ai jucat la Arad, ai văzut publicul, știi ce te așteaptă?

– Un public senzațional, este un atu pentru noi și adversarii o să aibă viață grea împotriva noastră pe teren propriu.

– Ultimul gând este chiar pentru suporterii UTA-ei…

– Sperăm să îi facem fericiți să vină cât mai mulți la stadion, să ne susțină și, prin evoluțiile noastre, să le aducem bucurie.2 comentarii

  1. O istorie a unor veniri la Arad , ar marca și alte momente de mare suspans, în timp. Acum, o necesitate de ambele părți în timp adecvat. Mai rar. De aceea pare și bine ales momentul. Cum și U TA a ratat pe Lazarevici.. În plus Benzar pleacă cu niște nemulțumiri ale regelui Hagi, care nu poate fi trădat de munca lui de evaluări și reevaluări cotidiene. E de discutat însă și atmosfera de concurs permanent la Constanța. Nu ca nu ar fi și la alții, dar personalitatea lui Hagi aduce presiune în plus, el trăiește efectiv din vânzări. Trece greu cu vederea înfrângeri și greșeli personale, în plus are sistem eficace de,, despartiri” fluente. Nu vezi probleme sau scandal. Dam o șansă lui Benzar, cu o convingere ca e o șansă și pentru noi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button