UTA Arad

Concluziile lui Balint după testul cu Kyzylzhar și cantonamentul din Antalya: „Ne-am atins obiectivele, mă bucură reacția băieților în ciuda stării de tensiune”





UTA nu a avut probleme cu kazahii de la Kyzylzhar în cel de-al doilea și ultimul amical din cantonamentul din Antalya. Arădenii sunt la Side de pe 4 ianuarie și mâine se întorc acasă după 10 zile de antrenamente în sistem centralizat.

Balint: „Adversarul a fost destul de modest, dar contează ce am făcut noi”

Keseru, Barbosa și Postolachi au modificat matrcat tabela în testul din această după-amiază, în care Laszlo Balint nu a apelat deloc la ultima achiziție, Romario Benzar (aflat în perioada de încărcare fizică) și la Mociu, cel de-al treilea portar din lot. Kyzylzhar nu a avut replică și tabela s-a oprit la scorul de 3-0. „Un meci bun, în care, în linii mari, ne-am atins obiectivele. E drept că și adversarul a fost destul de modest, din ce am înțeles, sunt abia la începutul pregătirilor. Contează ce am făcut noi şi în principiu băieții s-au preocupat foarte mult să aplice ceea ce lucrăm la antrenament. M-am bucurat că în prima repriză am reușit să ținem jocul destul de mult în jumătatea adversă, am marcat două goluri, am mai fi putut să profităm și de alte situații. În repriza a doua au fost momente în care ritmul şi energia au scăzut, dar pe undeva normal. Este final de cantonament, eram cumva la adăpostul rezultatului, trebuie să eliminăm și partea asta, cu toate că este destul de dificil”, a comentat antrenorul „roș-albilor” desfășurarea testului cu Kyzylzhar.

Postolachi, luat în calcul pentru benzile terenului: „Și-a însușit destul de rapid reperele tactice”

Odată cu transferul lui Stefan Milosevic, numărul atacanților de careu a crescut la 4 la UTA, iar odată cu trimiterea în afara lotului a lui Otele și Jobello, sunt ceva probleme de obiectiv în bandă. Atât cu nemții de la TSV 1860 Munchen, cât și împotriva kazahilor, Virgiliu Postolachi a fost „vârful” trimis de Balint în bandă. „Categoric îl iau în considerare pe Postolachi și pentru acest rol, are calitățile necesare pentru a juca pe acea poziție. Mă bucur că a reacționat foarte bine la tot ceea ce înseamnă poziția respectivă, din punct de vedere al efortului, pentru că este cu totul altceva. Reperele tactice și le-a însușit destul de rapid, eu mă bucur în momentul în care avem jucători care se adaptează foarte rapid și pot evolua și pe alte poziții. Vor fi situații în meciuri în care avem nevoie să facem aceste mici ajustări”, a afirmat Balint.

Debut amânat pentru Benzar: „Parcurge niște etape de acumulări fizice, am preferat să evităm orice fel de risc”

Adus să-i facă concurență lui Marko Vukcevic în banda dreaptă a defensivei, Romario Benzar și-a amânat debutul pentru UTA. „Am discutat și cu staff-ul medical și am preferat să îl menajăm, pentru că el în decembrie a avut o accidentare. Din punct de vedere medical este foarte bine, dar încă parcurge niște etape în ceea ce privește partea aceasta de acumulări fizice și tocmai de aceea am preferat să evităm absolut orice fel de risc. Ţinând cont și de situația lui Marko (n.a. Vukcevic), am încercat soluţia Chindriş acolo, mă bucur că şi el, la fel ca şi Postolachi, s-a adaptat foarte rapid la cerințele postului și chiar a făcut 45 de minute foarte bune. Este important să avem soluții, pentru că avem multe meciuri. Știm, nu trebuie să punctăm acest lucru, suntem în prima parte a clasamentului din punct de vedere al indisciplinei, ca și cartonașe și atunci trebuie să beneficiem de cât mai multe soluții și, bineînțeles, mă bucură când avem la dispoziție jucători care pot evolua pe mai multe poziții”, a mai punctat Gyuszi Balint.

„Foarte multe aspecte pozitive în Antalya”

„Principalul” arădenilor a tras și o concluzie a celor 10 zile petrecute de UTA la Side. „Este prima oară după multă vreme în care pot spune că a fost un cantonament reușit, pentru că toate obiectivele pe care le-am planificat au fost bifate. Și asta în ciuda vremii nefavorabile din ultimele zile. Suntem cu toții sănătoși, ceea ce iar este un aspect foarte important pentru că a fost destul de mare încărcătură. Există și o presiune și o stare de tensiune raportată la situația noastră din clasament și tocmai de aia mă bucură reacția băieților. Au muncit admirabil în această perioadă, am jucat două meciuri în care, iată, am reușit să câștigăm, astăzi și fără gol primit. Deci, una peste alta, sunt foarte multe aspecte pozitive. Bineînțeles că sunt și lucruri pe care încă trebuie să le lucrăm, să le îmbunătățim. Dar, trăgând linie, pot spune că sunt mulțumit de acest stagiu de pregătire”, a încheiat antrenorul „roș-albilor”.

Utiștii se repatriază mâine și vor avea liber până marți, când vor pregăti primul meci oficial al anului, cel de duminică (ora 15,30), de la Craiova, cu FC U.

 









2 comentarii

  1. UTA a jucat doar 2 meciuri in acest turneu de pregatire, primul cu niste nemti din liga a treia ( care au jucat cu rezervele) si cu o echipa din Kazahstan. Nu trebuie sa exageram cu optimismul…trebuie sa luam puncte in campionat. PS In plus l-as reincadra pe Otele, oricum sta pe bani, pina la vara.

    0
    0
  2. Haide UTA !
    Cu dăruire și încredere se poate !
    Diferența între echipe este sensibilă iar dăruirea poate face diferența !
    Punctele se fac ușor doar la începutul turului când nu există încă presiune și multe echipe nu sunt încă omogene, de aceea trebuie pornit la următorul campionat cu același antrenor și cel puțin 85% același lot !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button