UTA Arad

„Operațiunea peticirea” s-a încheiat cu 943 de metri patrați de gazon nou pe „Francisc Neuman”: „Soluție provizorie pentru UTA”

Exact două săptămâni au la dispoziție noile rulouri de gazon montate de firma Recons să se prindă până la primul meci oficial al anului pentru UTA la Arad. Așa-zisa „operațiune peticirea” a durat trei zile pe arena „Francisc Neuman”, de joi până sâmbătă, iar directorul firmei care administrează stadionul e destul de optimist cu privire la reușita ei.

Nicolae Mehelean susține că nu se putea găsi o soluție mai bună în momentul de față, date fiind particularitățile anotimpului rece, dar și timpul scurt până la confruntarea dintre „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și CS Mioveni, de pe 28 ianuarie, din cadrul rundei cu numărul 23 a Superligii. „Am intervenit în toate zonele afectate grav după meciul cu Rapid, în cele din urmă am folosit 943 de metri patrați de rulouri de gazon. Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat și vremea bună de săptămâna trecută, căci dacă ar fi plouat nu știu dacă ne-am fi descurcat. Din păcate, am înțeles că se anunță precipitații importante în această săptămână, o să încercăm să ținem lucurile sub control. Trebuie spus că această soluție aleasă de noi este doar una provizorie pentru UTA, respectiv pentru ca echipa să-și poată desfășura meciurile în condiții cât de cât bune. E clar pentru toată lumea că suprafața de teren trebuie schimbată, mai departe autoritățile locale vor decide când și cu ce costuri”, spune șeful Recons.

Așadar, mare parte a gazonului cu aspect de câmp de cartofi (dinspre tribuna I și cele două careuri), care a suscitat și indignarea Ligii Profesioniste de Fotbal ce a și trimis o scrisoare de avertisment pe adresa clubului UTA, a fost înlocuit. Până una alta, se vede o clară diferență cromatică între vechiul și noul gazon, dar – până la urmă – scopul final este ca meciul cu argeșenii lui Nicolae Dică, dar și cele vor urma în acest sezon extrem de sensibil pentru suflarea utistă, să se desfășoare măcar în condiții decente.  Apoi, din luna mai încolo putem vorbi despre înlocuirea totală a „ierbii” din Calea Aurel Vlaicu, cu speranța că băieții lui Laszlo Balint vor pune sub presiunea timpului primăria prin salvarea de la retrogradarea din Superligă.

4 comentarii

 1. cautati pe youtube meciurile utei pe teren propriu la vechiul stadion. comparati gazonul acela cu situatia prezenta. ati proiectat si construit stadionul asta ca pe o hala inginereasca ieftina, facuta de amatori.gunoaielor.

  0
  0
 2. Dacă țin bine minte când ați preluat întreținerea ați declarat că nu e necesară înlocuirea…acum ați ajuns la soluționarea care era evidentă încă de atunci?

  0
  0
 3. Așa-i când ageamii din politică iau decizii în sport, ei gândesc doar prin prisma costurilor pe principiul: „nu-i bun da-i ieftin” !

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button