UTA Arad

UTA reia lupta pentru supraviețuire în Bănie, cu Craiova lui Mititelu! Balint: „Montați doar pentru victorie, să scăpăm de presiunea clasamentului!”





UTA reia lupta pentru supraviețuire duminică (ora 15,30), cu o deplasare la Craiova, împotriva unei echipe aflate și ea în zona cu probleme din Superligă. Multe etape din acest sezon, FC U Craiova 1948 a fost sub echipa arădeană în clasament, dar înlocuirea lui Marius Croitoru cu Nicolo Napoli a creat „șocul” de care era nevoie în Bănie. Cu 7 puncte din 9 posibile în ultimele trei runde ale anului trecut, oltenii au părăsit până și locurile de baraj pentru menținere în elită, pe când „Bătrâna Doamnă” încă nu a câștigat în campionat de la revenirea lui Laszlo Balint la Arad. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu U Craiova 1948!

Balint: „Reîncepem lupta!”

„Roș-albii” au trăit o mare dezamăgire chiar înainte de vacanța de iarnă, când au condus Rapidul până în cel de-al treilea minut de prelungire, când juniorul Maxim a făcut penalty și Dugandzic a stabilit egalitatea: 1-1. De altfel, autorul faultului de 11 metri a fost înlăturat din lot de Balint, ca și Negoescu, Ademi, Fl. Matei, Jobello și chiar și golgheterul Otele. Acesta din urmă a semnat de două zile cu CFR Cluj și, chiar dacă mai are 5 luni de contract la Arad, nu e considerat de antrenorul utist util cauzei. Transferurile sunt trei deocamdată, fundașul R. Benzar, mijlocașul Barbosa și atacantul Milosevic, ultimii doi chiar având șanse mari să prindă minute bune la Craiova. „Reîncepem lupta! Cred că, până la urmă, e un termen foarte sugestiv, este o adevărată luptă pentru noi, o misiune dificilă, dar plecăm cu încredere. O primă bătălie va fi la Craiova, împotriva unui adversar foarte bun, care a avut, din multe puncte de vedere, un traseu similar cu UTA. Mă refer la faptul că la începutul sezonului au plecat cu gânduri mari, de play-off. Apoi, s-a produs o schimbare la nivelul băncii tehnice, în momentul în care lucrurile nu au evoluat conform așteptărilor. Dar, în acest moment, poziția lor în clasament este ușor mai confortabilă decât a noastră. Concluzia este că mergem montați doar pentru victorie. Suntem conștienți că mingea e rotundă, este prima etapă după o perioadă de întrerupere. Se pot întâmpla multe lucruri, poate apărea și o doză de imprevizibil. Dar, în ce privește starea noastră de spirit, noi mergem să câștigăm meciul de la Craiova”, a spus Laszlo Balint înainte de duelul din Bănie. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Am mare încredere în băieți pentru maniera în care au abordat tot cantonamentul și perioada de întrerupere”

Până la urmă, cele două formații ce se înfruntă mâine, nu au schimbat prea mult la nivel de „garnituri”, dar e clar că cel puțin UTA va debuta unul-doi fotbaliști, pe când FC U 1948 și-ar permite să le dea timp de acomodare fundașilor Henriques și brazilianul Mascarenhas. „S-au produs câteva schimbări la nivelul lotului, atât la ei, cât și la noi, dar în privința primului unsprezece e clar că omogenitatea va fi de parte lor. Noi, inclusiv în ultima parte a anului am avut parte de indisponibilități și suspendări. Categoric, acest lucru poate fi un avantaj pentru ei, la fel ca și terenul propriu, dar toate aceste impedimente contează mai puțin. Am foarte mare încredere în băieți. De ce? Pentru că am văzut maniera în care au abordat tot cantonamentul și perioada de întrerupere. Toată lumea e conștientă de momentul dificil pe care echipa îl traversează, suntem hotărâți și dispuși să facem absolut tot ce este omenește să facem rezultate și să scoatem echipa din acea zonă a clasamentului. Avem mare încredere și noile achiziții, e clar că au calități foarte bune. Sunt jucători, care indiferent dacă vor fi titulari sau vor intra pe parcurs, își vor aduce contribuția. Poate la Romario Benzar să fie o problemă, deoarece are un decalaj de pregătire fizică, dar s-a antrenat cot la cot cu echipa și îl luăm în calcul. Repet, starea băieților îmi dă speranțe că vom face un joc bun și vom veni acasă cu toate cele trei puncte”, a mai punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”, care – probabil – îl va trimite din primul minut pe teren pe brazilianul Willie Barbosa în banda stângă a liniei din spatele vârfului.

Să avem abilitatea de a contracara punctele forte ale adversarului și pe plan colectiv, dar și din punct de vedere individual”

Intrând în detalii de ordin tactic, dar referindu-se la câteva dintre individualitățile craiovenilor, Balint a adăugat: „Odată cu venirea lui Nicolo Napoli și apariția unor rezultate pozitive, a venit și doza aceea de încredere pentru Craiova. Asta îmi doresc și eu foarte mult, să câștigăm un meci, să legăm poate a doua victorie, pentru că avem nevoie într-o situație de genul ăsta. Indiferent cât de experimentat ești, se resimte presiunea clasamentului și noi încercăm să ne scuturăm de această presiune. Adversarii noștri au scăpat, cel puțin pentru moment, de această apăsare a poziției din clasament, căci erau și ei într-o zonă foarte periculoasă, iar acum se exprimă destul de dezinvolt. Categoric, au și jucători cu calitate individuală foarte bună, care au și destulă libertate în teren. Vorbesc în special de Bauza, dar și de Bahassa, care au o anumită libertate, cel puțin în ultima treime și atunci trebuie să fim foarte atenți. Încercăm să facem un joc în care să ne impunem principiile, dar suntem pregătiți să gestionăm și în momentele de posesie ale adversarului, pentru că – până la urmă – totul face parte din joc. Eu cred că am crescut și la nivelul organizării defensive și am punctat în această perioadă anumite aspecte care ne pot ajuta să contracarăm și această armă, posesia adversarului. Dar, are și Craiova problemele ei, am văzut că Duarte a primit o ofertă și vrea să plece, Achim este suspendat, iar Iancu acuză o accidentare. Ideea este că noi trebuie să avem abilitatea de a contracara punctele forte ale adversarului și pe plan colectiv, dar și din punct de vedere individual. Repet, au jucători care pot destabiliza foarte ușor în ultima treime și, pe de altă parte, trebuie să fim suficient de puternici ca să putem să ne impunem jocul atunci când este necesar”.

Napoli: „Fotbaliștii știu ce au de făcut, eu nu pun presiune pe ei”

Cel de-al 9-lea mandat al lui Nicolo Napoli pe banca Craiovei lui Adrian Mititelu a început bine. Cu excepția eșecului (0-2) cu FCSB, FC U Craiova 1948 le-a bătut cu 2-0 pe Universitatea (în derby-ul orașului din Bănie) și cu 1-0 pe FC Argeș, dar a și scos un punct prețios de la Ploiești, cu Petrolul.  Cu 7 puncte pe final de an, oltenii reiau întrecerile din Superligă de pe locul 10, aflându-se la 4 lungimi de undă în fața UTA-ei. Antrenorul italian al lui FC U pare pus în gardă de foamea de puncte a arădenilor, care-și propun să părăsească rapid locul direct retrogradabil. „Meci foarte greu, UTA vine cu intenția de  a câștiga, dar și noi vrem și încercăm să adunăm puncte. Nu mă gândesc acum decât că jucătorii vor face un meci foarte bun, dacă scoatem un rezultat bun e și mai bine, important este să dăm 100% pe teren. O luăm meci cu meci, încercăm să adunăm puncte și mergem înainte. Suntem într-o poziție critică a clasamentului, dacă reușim să câștigăm două meciuri mergem în sus, dacă pierdem două partide ajungem la retrogradare. Fotbaliștii știu ce au de făcut, eu nu pun presiune pe ei. Nu am plecat în Antalya, am lucrat la baza noastră, sunt mulțumit de asta. Am fost un cantonament cu două antrenamente pe zi, am făcut o pregătire fizică bună pentru începerea campionatului, mai sunt de jucat nouă partide din sezonul regular și vreau să jucăm foarte bine”, a spus Napoli la conferința de presă de dinaintea meciului cu „Bătrâna Doamnă”.

Dacă UTA are o singură absență certă, pe Aly Abeid (suspendat), craiovenii nu pot conta pe Achim (suspendat și el) și Iancu (accidentat). Totodată, FC U 1948 au anunțat chiar azi despărțirea oficială de fundașul grec Papadopoulos, în timp ce Rici Grigore are și el zilele numărate în Bănie. Pe de altă parte, Andre Duarte nu mai are gânduri de plecare și chiar ar putea intra în primul „11” al oltenilor.

Formații probabile:

FC U Craiova: R. Popa – Negru, Paramatti, Henriques, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Baeten, Bauza, Bahassa – G. Ganea.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Cascini – R. Pop, Ubbink, W. Barbosa – Keseru.

Arbitri: Szabolcs Kovacs – Ciprian Danșa (ambii din Carei-Satu Mare), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

Camera VAR: Iulian Dima (București), Romică Bîrdeş (Piteşti)

Observator FRF: Nicolae Marodin (București)

Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

13 comentarii

  1. UTA. a facut mereu meciuri bune cu FC U Craiova. Sper ca, si de data asta jucatorii care vor intra pe teren sa dea tot ce este mai bun din ei si sa reuseasca victoria. Sunt constient ca, va fi foarte greu ,un meci care pe care ,un meci foarte echilibrat 1 x 2 !!! FORTA UTA Arad . Vom vedea ce va fi cu toate ca, imi va frica de acest meci ,oltenii au un usor avantaj ca, lot, UTA. trebuie sa joace foarte, foarte bine pt. a avea succes maxim !!!

    0
    0
    1. Botosaniul invinge cealalta Craiova,a lui Rotaru ceea ce nu e chiar favorabil pentru UTA. Eu sper ca maine pe la ora 17.30 toata suflarea olteneasca si intreaga Craiova sa fie cu capetele plecate….Da,ati ghicit ce vreau sa sugerez.victorie a UTA-ei la Craiova lui mititelu.Hai UTA,hai Aradul.

      0
      0
  2. In perspectiva meciului de…aproape azi sa sperăm că totul va fi bine și nu va fi rău, deși e un meci foarte greu, dar singura varianta de luat in calcul este victoria, care să deschidă drumul spre alte victorii glorioase in toate celelalte meciuri, toate ca niste finale jucate cu sabia lui Damocles deasupra capului. Numai sa nu fie o victorie a la Pyrus.
    Sper ca înainte cu 2-3 meciuri de final sa putem spune Alea iacta est!

    0
    0
  3. Clujul bate,Botosaniul bate…chiar si Mioveniul…E bai mare daca nu incepem sa legam victorii incepand de maine…Nu ne vom putea multumi nici macar cu egaluri!
    Maine,pe drum spre casa,se se auda „De la Dunare la Sena/Din Carpati la Pirinei…”!!!!

    0
    0
  4. Moldovenii au reusit o victorie mare in fata oltenilor lui Rotaru,deci maine avem asteptari mari de la voi sa castigati in fata celei de a doua echipe oltenesti Fcu Craiova lui Mititelu !!! Nu mai merge cu esecurile . FORTA UTA Arad !!! Sa va vad ca, luptati eroic si sa castigati,nu egal ci VICTORIA !!!

    0
    0
  5. Voi a-ti duso pe UTA. pe penultimul loc, voi sa o scoateti de acolo !!! Am asteptari mari de la voi maine, Vom vedea ce va fi ? FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  6. Vrem sa vedem atitudine si o idee de joc, chiar daca,in cel mai rau caz,am pierde maine.
    Noi tra’ sa batem Mioveniul si Botosianul acas’ si sa nu pierdem la Chindia&Sibiu, iar in ultimele 4 etape din sezonul regular cu „granzii” se poate intampla orice.
    Oricum, in play-out, dupa injumatatirea punctelor se va decide totul.
    Haide UTA!

    0
    0
    1. Din pacate, tinand cont de situatia din clasament si meciurile grele pe care le mai avem nu ne prea avantajeaza pentru ca probabil vom termina sezonul regulat in ultimele 5 si automat vom avea in play out doar 4 meciuri acasa si 5 in deplasare. Si nici lotul ramas nu prezinta garantii ca ne putem salva. Nici nu-mi vine sa cred ca am putut ajunge in situatia asta, in primul rand datorita conducerii de doi bani a clubului.

      0
      0
  7. Daca nu castigi s-au macar un meci egal sa faci la Craiova lui Mititelu ,atunci trebuie OBLIGATORIU sa bati Mioveni la Arad si sa castigi cu Chindia !!!

    0
    0
  8. Nu ne recomanda nimic totul e praf hotie si talharie la arad de la hartia igienica la semintele de iarba totul e de furat suntem praf!

    0
    0
  9. Mă amuză optimismul voastră în comentarii, nu zic că nu e bine să vezi optimist, dar să se bazeze pe o fărâmă de realitate măcar! La noi toate sunt ,,cu nori deasupra” ..a plecat golgheterul și sufletul echipei, condițiile de pregătire jalnice, jucători limitați și cu gândul în alte părți, iar ,,țigănia” asta între scu și conducere e cireașa de pe tort care nu are cum să se răsfrângă și asupra evoluției echipei, că citesc și ei presa(jucătorii) și numai sentimente de siguranță nu cred că simt in așa atmosferă! Doar așa scăpăm dacă toată lumea trage căruța in aceași direcție! Și neapărat mai trebuie aduși un fundaș de bandă și doi mijlocași peste ce avem acum! Azi vom scoate cel mult un egal chinuit, nu se pune problema să putem bate o echipă care a bătut clar rivala din oraș, și pe Rapid.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button